• دوشنبه / ۶ آبان ۱۳۹۲ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92080603181
  • خبرنگار : 71191

سازمان میراث فرهنگی چراغ یک خانه تاریخی را روشن کرد

سازمان میراث فرهنگی چراغ یک خانه تاریخی را روشن کرد

چراغ یکی دیگر از خانه‌های سازمان میراث فرهنگی بار دیگر روشن شد.

چراغ یکی دیگر از خانه‌های سازمان میراث فرهنگی بار دیگر روشن شد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خانه‌ی «شقاقی» که در دوره‌ی تحول معماری در اواخر دوره‌ی قاجار و در یکی از مناطق قدیمی بافت تاریخی لاله‌زار در خیابان کوشک تهران ساخته شده است و تلفیقی از ویژگی‌های معماری سنتی و معماری وارداتی را دارد، پس از حدود دو سال، به صاحب اصلی‌اش برگردانده شد.

خانه‌ی «شقاقی» متعلق به «حسین شقاقی» بوده که حدود 80 سال پیش و پس از بازگشت او از آلمان به ایران ساخته شده است. قبل از انقلاب اسلامی، این بنا توسط «حسین شقاقی» به یک شرکت فروخته شد. این شرکت پس از انقلاب اسلامی منحل شد و اموال آن که در رهن بانک بود، خریده و به سازمان میراث فرهنگی منتقل شد. این بنای تاریخی پس از ثبت در فهرست آثار ملی، مدتی به‌عنوان ساختمان واحد آموزش هنرهای سنتی مدیریت میراث فرهنگی تهران مورد استفاده بود و از آغاز ریاست اسفندیار رحیم‌مشایی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، به ستاد تبلیغات و نمایشگاه‌ها داده شد و سرانجام در اواخر ریاست حمید بقایی بر این سازمان، عمارت «شقاقی» زیر نظر نهاد ریاست جمهوری رفت.

هرچند از این بنا در پرونده‌ی ثبتی‌اش با نام‌های «کوشک» یا «ماندالا» نام برده شده است، اما اردشیر اروجی - پژوهشگر حوزه‌های میراث فرهنگی و گردشگری - در گذشته، از معاون وقت پژوهشی سازمان میراث فرهنگی خواسته تا با توجه به این‌که نام مالک نخست این خانه مشخص است، این بنای قاجاری در پرونده‌ی ثبتی‌اش به نام مالک آن، یعنی «شقاقی» ثبت شود.

به گزارش ایسنا، قائم‌مقام و معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که حدود دو هفته پیش، اقدامات لازم را برای بازگرداندن این بنای تاریخی از نهاد ریاست جمهوری به سازمان میراث فرهنگی انجام داد و آن را پس گرفت، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا تأکید کرد: چراغی که به خانه رواست،‌ به مسجد حرام است.

مهدی حجت توضیح داد: این عمارت در دولت گذشته، توسط برخی مسوولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که در مناطق آزاد نیز فعالیت می‌کردند، مورد «حاتم‌بخشی» قرار گرفت و به نهاد ریاست جمهوری داده شد؛ اما اکنون ما به دولت اعلام کرده‌ایم که خودمان به این بنای تاریخی نیاز داریم و آن‌ها نیز آن را به ما بازگرداندند.

او اظهار کرد: حق بهره‌برداری از این بنا براساس مصوبه‌ی فروردین‌ماه 1390 به هیأت دولت داده شد؛ اما حدود 15 روز پیش، این مصوبه لغو و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بار دیگر، حق بهره‌برداری از این بنای تاریخی را گرفت.

عمارت تاریخی «شقاقی» با شماره‌ی 1834 در 24 بهمن‌ماه 1375 با امضای کارشناسان پیشکسوتی مانند مرحوم باقر آیت‌الله‌زاده‌ شیرازی، جلیل گلشن، مهدی رهبر، ناصر نوروززاده‌ چگینی و مرحوم سیف‌الله کامبخش، براساس مشخصات معماری و شاخصی که دارد، در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha