• سه‌شنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۲ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 92071610330
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

مسمومیت با مونوکسید کربن علایمی شبیه به سرماخوردگی دارد

مسمومیت با مونوکسید کربن علایمی شبیه به سرماخوردگی دارد

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان آذربایجان شرقی گفت: با توجه به آغاز فصل سرما و استفاده از بخاری‌های گازسوز، مردم باید در نصب بخاری‌ها دقت کنند، چرا که مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن غیرقابل حس و لمس، بی‌ بو و بی‌رنگ است و مردم به راحتی تسلیم و قربانی آن می‌شوند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان آذربایجان شرقی گفت: با توجه به آغاز فصل سرما و استفاده از بخاری‌های گازسوز، مردم باید در نصب بخاری‌ها دقت کنند، چرا که مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن غیرقابل حس و لمس، بی‌ بو و بی‌رنگ است و مردم به راحتی تسلیم و قربانی آن می‌شوند.

دکتر حامد جعفرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، با بیان اینکه مسمومیت با گاز مونواکسید کربن علایمی شبیه به سرماخوردگی دارد و فرد را دچار آب ریزش بینی، سردرد و سوزش چشم می‌نماید خاطرنشان کرد: مردم باید دقت کنند که اگر در یک زمان چند نفر در داخل یک محیط بسته دچار این علائم شوند به احتمال زیاد در خطر گاز مونواکسید کربن قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه با افزایش سرمای هوا، موارد ناشی از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن افزایش می‌یابد گفت: برای جلوگیری از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن باید از افراد آشنا با وسایل گرمایشی برای وصل کردن بخاری استفاده کرد و از سالم بودن دودکش آن اطمینان حاصل کرد.

وی افزود: افزایش و تجمع گاز دی اکسیدکربن در بدن می‌تواند باعث ضعف عمومی سیستم عصبی مرکزی از جمله مرکز کنترل تنفس شده، سر درد، اغتشاش شعور، کما و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد.

دکتر جعفرزاده ادامه داد: مونواکسید کربن نسبت به اکسیژن، ۲۵۰ بار بیشتر تمایل به اتصال به هموگلوبین خون را دارد و بالا رفتن درصد این گاز در بدن باعث جلوگیری از آزاد شدن اکسیژن در سلول‌های بافت‌های بدن می‌شود.

وی یادآور شد: در فصل سرما بی‌توجهی به نکات ایمنی در استفاده از شومینه، بخاری و کباب پز می‌تواند باعث مسمومیت با گاز مونواکسید کربن شود.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان به شهروندان توصیه کرد: دودکش بخاری باید حالت T داشته باشد و دچار فرسودگی نشده باشد چون در این صورت باعث برگشت دود به داخل لوله بخاری می‌شود.

دکتر جعفرزاده یادآور شد: آب گرمکن‌ها نیز ممکن است باعث بروز مسمومیت شوند بنابراین باید حسن عملکرد این وسایل را نیز بررسی کرده و از دودکش بدون کلاهک نیز استفاده نکنیم.

وی در خصوص هشدارهای لازم در برخورد با مسمومیت‌های ناشی از مونوکسید کربن گفت: کسی که با گاز مونواکسید کربن دچار مسمومیت شده باشد بایستی سریعاً او را از محیط آلوده به این گاز، خارج نموده و در تماس با هوای آزاد گذاشت.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان یادآور شد: در مسمومیت‌های شدید باید به مصدوم تنفس مصنوعی داده شود و چنانچه مقدور باشد تنفس با اکسیژن بر تنفس با هوای آزاد ارجحیت دارد.

براساس گزارش پزشکی قانونی کشور آمار تلفات ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در نیمه دوم هر سال به دلیل برودت هوا و استفاده از وسایل گرمایشی، بیشتر از نیمه اول سال است.

در سال گذشته 697 نفر بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست دادند که از این تعداد تنها 212 مورد مربوط به نیمه اول سال بوده است و 485 نفر دیگر در نیمه دوم سال جان خود را بر اثر گاز گرفتگی از دست داده‌اند.

براساس این آمار، به طور میانگین آمار تلفات ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در نیمه دوم سال بیش از دو برابر نیمه اول است. آنچنان که در سال 1390 نیز از 965 فوتی ناشی از مسمومیت با گاز 274 نفر در نیمه اول و 691 نفر در نیمه دوم جان خود را از دست داده اند.

کد خبرنگار: 1122/1132

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha