• سه‌شنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۲ / ۰۰:۲۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92073018431
  • خبرنگار : 71424

اقدام احتمالی وزارت بهداشت در پی افزایش مسمومیت با قرص برنج

رایزنی با ناجا برای جمع‌آوری "قرص‌های برنج" از بازار

رایزنی با ناجا برای جمع‌آوری "قرص‌های برنج" از بازار

رییس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو به اعلام آماری در خصوص مسمومیت‌های دارویی پرداخت و با اشاره به افزایش شمار مسمومیت با قرص برنج از انجام اقدامات جدی از جمله رایزنی با نیروی انتظامی برای جمع‌آوری این قرص‌ها از سطح بازار خبر داد.

رییس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو به اعلام آماری در خصوص مسمومیت‌های دارویی پرداخت و با اشاره به افزایش شمار مسمومیت با قرص برنج از انجام اقدامات جدی از جمله رایزنی با نیروی انتظامی برای جمع‌آوری این قرص‌ها از سطح بازار خبر داد.

دکتر طلعت قانع در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه در هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها سعی خواهیم کرد با ترتیب دادن برنامه‌های آموزشی به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی کنیم، اظهار کرد: این افزایش آگاهی می‌تواند عوارض سوء ناشی از مسمومیت‌ها را بکاهد و در کل از بروز مسمومیت‌ها جلوگیری کند. زیرا معمولا مسمومیت‌ها اگر منجر به مرگ نشوند، ‌می‌توانند عوارض پیچیده، مختل‌ کننده زندگی و هزینه‌بری برای افراد به دنبال داشته باشند.

وی ادامه داد: متاسفانه موارد ابتلا به مسمومیت‌های دارویی بویژه طی هشت سال اخیر روند صعودی به خود گرفته است. به عنوان مثال آمار سال 90 نسبت به سال 89 نشان می‌دهد که 14 درصد افزایش مسمومیت با دارو داشته‌ایم.

کودکان درصدر آمار مسمومیت‌های غیرعمدی

قانع با بیان اینکه اگر مسمومیت‌های دارویی را به دو دسته عمدی و غیرعمدی تقسیم‌بندی کنیم، قطعا گروه اطفال در صدر مسمومیت‌های غیرعمدی قرار می‌گیرند، گفت: اگر چه در مجموع مسمومیت‌های دارویی، ‌70 درصد از مجموع مسمومیت‌ها را به خود اختصاص می‌دهند، اما باید گفت اقدامات و راهکارهای درمانی خوبی وجود دارد و مسمومیت‌های دارویی در درمانگاه و مراکز درمانی به خوبی کنترل می‌شود.

وی افزود: در واقع مرگ و میر ناشی از مسمومیت‌های دارویی نسبت به مابقی مسمومیت‌ها بسیار کمتر است.

کاهش 15 درصدی مسمومیت با دارو در سال 91

رییس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو از کاهش آمار مسمومیت‌های دارویی در سال 91 خبر داد و گفت:‌ آمار مسمومیت دارویی در سال90، 67 درصد بود که در سال 91 به 52 درصد کاهش یافته است.

قانع با اشاره به اینکه به استثنای قرص برنج که جزو داروها دسته بندی نمی‌شود، مسمومیت با سایر داروها روند کاهشی داشته است، گفت:‌ قرص برنج جزو سموم دسته بندی می‌شود و متاسفانه مصرف آن سیر صعودی داشته است.

احتمال رایزنی با نیروی انتظامی برای جمع‌آوری قرص برنج از سطح بازار

وی افزود: سال گذشته فروش قرص برنج در عطاری‌ها را ممنوع کردیم، اما امسال درصدد انجام اقدامات جدی تری هستیم. باید رایزنی‌هایی با نیروی انتظامی در این خصوص انجام شود. احتمالا قرص‌ برنج را از سطح بازار جمع‌آوری خواهیم کرد یا به شکلی تولید و عرضه‌اش می‌کنیم که قابلیت سوءاستفاده نداشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۵:۵۹

با تشکر از خبرنگاران محترم ايسنا. بنده عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات گياه پزشکي کشور هستم و مي خواستم در مورد قرص برنج که احتمالا منظور فستوکسين است توضيحي بدم. اين قرص تصعيد شونده است که متاسفانه در منازل و در محيط‌هاي درب بسته نيز آن را براي جلوگيري از آفت‌زدگي درون کيسه برنج قرار مي دهند. در اين صورت گاز تصعيد شده در فضاي خانه منتشر مي گردد که درصورت افزايش غلظت آن اين سم باعث خونريزي داخلي مي‌شود. فکر جمع‌آوري آن با توجه به راههاي باز قاچاق مشکل را بطور اساسي منتفي نمي‌کند و حتي سوداگران به اين بهانه آن را با قيمت گرانتري به فروش خواهند رساند. براي حل مشکل بهتر است خطر آن به مردم اطلاع‌رساني شود و توصيه شود که حداقل در منازل بجاي فستوکسين از سير استفاده نمايند. براي اين منظور مي‌توان دو تا سه جبه سير را از وسط بريد و درون کيسه برنج قرار داد که بدين ترتيب از آفت‌زدگي برنج جلوگيري خواهد شد.