مصطفی آلاحمد فیلمساز در نوشتاری به اظهارات اخیر مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی واکنش نشان داد.
به گزارش بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این فیلمساز در بخشهایی از این یادداشت که با تیتر «مدیران سینما ، شاگردانی که به خودشان نمره میدهند» منتشر کرده، آورده است:
«مدیریت محترم مرکز سینمای مستند و تجربی به تازگی در شرحی از عملکرد خود در میان اصحاب رسانه معترف است که همه سرمایهگذاریهایی که در کشور «تونس» جهت آموزش سینما و اکران فیلم انجام داده است به نتیجه نرسیده است. همچنین سرنوشت پروژه چند میلیاردی «لاله» که اهمیت ساخت آن برای مجلس، دست اندرکاران سینما و بدنه سینمای ایران روشن نیست در هالهای از ابهام قرار دارد و مدیریت مرکز با وجود صرف میلیاردها تومان تاکنون بازهم درخواست میلیاردها تومان دیگر دارد.
با وجود کاستیهایی که نشانگر عدم مدیریت کارشناسانه بوده است ایشان به خود امتیاز قبولی میدهد. این دیگر از عجایب است که مدیری خود معترف به کارهای نشده و بیسرانجام در دوران مدیریت خود است و از سوی دیگر به خود نمره قبولی هم میدهد.»
آلاحمد در بخش دیگری از نوشتارش آورده است:«در این چهار سال به دفعات که سراغی از شما گرفتم، منشی محترم دفترتان گفتند که سفر خارج هستید. چرا معلوم نمیکنید به خاطر عدم کار کارشناسانه طرحهایتان در تونس نتیجه نداد و صرفا به کلی گویی میگویید به ما ایمیل زدند و گفتند به خاطر شرایط خاص تونس این کارها به آینده موکول شود ؟ ! اصلا چرا تونس ؟ مگر شما نمیدانستید که این کشور تازه انقلاب کرده و در شرایط بحرانی قرار دارد؟ صرف ساعتها وقت و هزینه از بیت المال را چگونه جواب میدهید ؟ با پنهان شدن زیر شعار اینکه طرح بیداری اسلامی داشتیم ؟ اما بدون کارشناسی؟»
این فیلمساز در بخش دیگری آورده است:«مدیران مرکز سینمای مستند و تجربی بیش از سه سال است که از نداشتن بودجه مینالند و این در حالیاست که پروژههای چند میلیاردی در همین مرکز ساخته میشود که قرار است فیلمهای فیلمسازان مستند و تجربی که معمولا فیلمهایشان را با بودجههای اندک میسازند ساخته شود، همین مدیرانی که بیش از یک سال است برای پروژه چند میلیاردی خود را بسیج میکنند حاضر نیستند پاسخگوی فیلمسازان دیگر باشند و برای پروژههای فیلمسازان تجربی و مستند دائم میگویند بودجه نداریم و با رفتاری که ناشی از عدم پاسخگو بودن است پای فیلمسازان فیلمهای کوتاه ، تجربی و مستند را از محلی که متعلق به فیلمسازان است بریدهاند. اصلا قرار نبوده مرکز سینمای مستند که جایی برای کشف استعدادهای فیلمسازان جوان کشور است دست به ساخت پروژههای سفارشی بزند. همین الان هم به قیمت این که چند فیلمساز یا هنرپیشه شناخته شده که به دستور معاونت سینمایی از بودجه مرکز استفاده میکنند باعث شده تا دهها پروژه کوتاه و مستند معوق بماند و همه اینها در حالی است که بودجه برای سفرهای خارجی بی دلیل به جشنواره های اروپایی که فیلمی هم از مرکز در آن جشنوارهها نیست وجود دارد. در چهار سال گذشته کمتر فیلمی از ساختههای مرکز به جشنوارهها راه یافته و کمتر آثار باکیفیت در ساختههای مرکز به چشم میخورد. متاسفانه مدیریت مرکز به جای آن که به انتقادات فیلمسازان توجه کند بلافاصله با جوابیهای درصدد توجیه عملکرد خود برآمده و آنان را به دید دشمن نگریسته است.
آقای مدیر که به خود نمره قبولی دادهاید در جایی از صحبت هایتان گفتید: « من دوست ندارم در این پست بمانم . من فیلمسازم و تجربه سخت این چهارسال به من نشان داد با ساخت فیلم میتوانیم ارتباط جدی تری برقرار کنیم.»
تجربه سخت؟ برای شما که مدام جشنواره برگزار میکردید و سفر خارج بودید چه چیزی سخت بود؟ منظورتان از ارتباط جدیتر چیست؟ ارتباط جدیتر با کی ؟
امید است در این دوران کوتاه به اشتباهات خود پی برده و اگرچه صدمهای که به فیلمسازان جوان و سینمای ایران وارد آمده قابل جبران نیست ، اما لااقل از ادامه اشتباهات جلوگیری و خود هرچه زودتر استعفاء دهید.»
انتهای پیام
نظرات