در مکانهای بدون آب از جمله بیابانها میتوان با استفاده از شیوههای متعددی تشنگی خود را رفع کرد.
"شهریار نوریالاصل"، کارشناس امداد و نجات جمعیت هلال احمر کرمانشاه در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه کرمانشاه، راه حل اولیه و ساده در این خصوص را قرار دادن سینه و شکم بر روی تخته سنگهای موجود در آن مکان عنوان کرد.
نوری الاصل گفت: با انجام این کار ساده حس تشنگی تا ساعتها از بین خواهد رفت.
وی راه حل دیگر را قرار دادن خار کوچکی در زیر زبان عنوان کرد و افزود: با انجام این کار بزاق افراد به شدت تحریک شده و این افزایش ترشح بزاق تشنگی را برطرف خواهد کرد.
این کارشناس امداد و نجات راه حل دیگر در این زمینه را استفاده از یک کیسه پلاستیکی بیان کرد.
نوریالاصل خاطرنشان کرد: افرادی که میدانند مقصد آنها بیابان است حتما باید کیسه پلاستیکی به همراه داشته باشند تا در صورت گرفتار شدن بتوانند با استفاده از آن درصدد رفع تشنگی خود برآیند.
او گفت: برای اینکار ابتدا باید چاله کوچکی را حفر کرده و سپس کیسه پلاستیکی را روی چاله کشید و راه نفوذی اطراف کیسه را با خاک بطور کامل پوشاند.
نوریالاصل ادامه داد: چنانچه چاله حفر شده نزدیک محل رویش یک گیاه باشد برای به دست آوردن آب بیشتر مناسبتر است.
وی یادآور شد: پیش از کشیدن کیسه پلاستیکی بر روی خروجی حفره باید کاسهای درست در مرکز چاله قرار داد.
نوریالاصل افزود: بعد از قرار دادن کیسه بر روی چاله یک سنگ کوچک روی کیسه پلاستیکی درست در مرکز قرار می دهیم تا کمی شیب بر روی کیسه پلاستیکی به طرف مرکز ایجاد شود.
این کارشناس امداد و نجات افزود: رطوبت داخل چاله به صورت قطرات آب بر روی کیسه پلاستیکی نشسته و از آنجا که کیسه شیب دار شده است، این قطرات در کاسه ای که در مرکز چاله قرار داده شده جمع می شود.
وی افزود: بعد از ساعاتی مقداری آب کافی برای رفع تشنگی افراد در کاسه جمع خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات