• چهارشنبه / ۶ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92060603873
  • خبرنگار : 71417

برژینسکی: آیا اقدام نظامی مشکل سوریه را حل می‌کند؟!/ آمریکا استراتژی مناسب خاورمیانه ندارد

برژینسکی: آیا اقدام نظامی مشکل سوریه را حل می‌کند؟!/ آمریکا استراتژی مناسب خاورمیانه ندارد

مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا معتقد است که دولت آمریکا فاقد استراتژی مناسب در قبال منطقه خاورمیانه است.

مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا معتقد است که دولت آمریکا فاقد استراتژی مناسب در قبال منطقه خاورمیانه است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در دولت جیمی کارتر در گفتگو با شبکه خبری دویچه وله تاکید کرد: اقدام نظامی در صورتی که امری اجتناب ناپذیر باشد باید در قالب یک استراتژی توسعه یافته‌تر انجام پذیرد در غیر این صورت نتایجی که در پی خواهد داشت مثبت نخواهد بود.

وی افزود: اما سئوال اصلی این است که آیا اقدام نظامی مشکل را حل می‌کند؟ آیا استراتژی برای حل مشکل وجود دارد و چه کسی جزو این استراتژی هست وچه کسی نیست؟ این‌ها پرسش‌هایی هستند که به نظرم مردم باید درباره آن بسیار جدی فکر کنند پیش از آنکه اقدامی نظامی صورت پذیرد و عواقبی نه‌ چندان مطلوب در پی داشته باشد.

وی با ابراز تردید نسبت به وجود استراتژی یا برنامه‌ای برای سوریه و آینده این کشور پس از اقدام نظامی از سوی دولت اوباما گفت: اگر هم برنامه‌ای باشد این مساله کاملا محرمانه است.

برژینسکی افزود: به نظر من مشکلات در سوریه بخشی از یک دو راهی بزرگتر در مورد خیزش‌های خاورمیانه است. واکنش به این دو راهی نمی‌تواند صرفا در قالب اقدام نظامی باشد و حتی در این صورت نباید صرفا به قدرت‌های غرب اکتفا شود. من متوجه هستم که انگلیس و فرانسه ظاهرا از اقدام نظامی حمایت می‌کنند. البته این مساله برای من مشخص است که هر دو این کشورها پیشتر قدرت‌های استعمارگر و امپریالیسم در منطقه بودند. با توجه به واقعیتی که اکنون رقم می‌خورد و من آن را "بیداری سیاسی جهانی" و "سیاست مبتنی بر قدرت" و آن هم صرفا قدرت غرب می‌دانم نمی‌تواند آینده امید بخشی را داشته باشد و به راهکاری نهایی جهت حل مشکلات منطقه منتهی شود.

وی تصریح کرد: از نظر من حداقل ترکیه باید در صورت وقوع چنین حمله‌ای در آن نقشی مستقیم و آزاد داشته باشد. همچنین من بر این باورم که باید نظر مثبت برخی کشورها و حمایت آنان جلب شود. زیرا میزان ثبات در منطقه تا حد بسیاری به وضعیت اقتصادی و کشورهای منطقه وابسته است. به بیانی دیگر من بر این باورم که برخی از کشورهای آسیایی که به شدت به انرژی وابستگی دارند تحت تاثیر ثبات در خاورمیانه هستند.

مشاور امنیت ملی دولت کارتر درباره نقش روسیه در این میان نیز گفت: نقش منطقی برای روسیه این خواهد بود که به جامعه بین‌المللی بپیوندد و معیارهای مشترکی داشته باشد؛ این معیارها صرفا به حل مساله سوریه مربوط نیست بلکه شامل تعاملات گسترده مسکو با کشورهایی نظیر ایران و برنامه هسته‌ای تهران می‌شود. این معیارها همچنین شامل راه‌هایی برای حل مناقشات میان اسرائیل و فلسطین است. همه این مسائل باید در یک فضای بازتر مورد بررسی قرار گیرد و از نظر من واکنش نظامی محض از سوی یک گروه محدود از کشورهای غربی راهکاری نیست که بخواهیم خود را بدان محدود کنیم.

برژینسکی در پاسخ به این سوال که آیا دولت اوباما واقعا به دنبال جلب نظر سازمان ملل در اقدام نظامی علیه سوریه است؟ گفت: فکر می‌کنم دولت اوباما مایل است که سازمان ملل متحد تحریم‌هایی اعمال کند، اما در عین حال نگرانی‌هایی از سوی واشنگتن وجود دارد که اقدام نظامی علیه سوریه توسط روس‌ها و احتمالا چینی‌ها وتو شود. بنابر این لازم است مذاکراتی جدی میان کشورها صورت گیرد و عواقب تشدید خشونت‌ها در منطقه مورد بررسی قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha