جواد شمقدری با بیان اینکه طبق ضوابط و مقررات قانونی، خانهی سینما تعطیل دائم شد،ادامه داد: این تعطیلی تا این لحظه به قوت خودش باقی است و به معنای این است که تشکیلاتی به نام خانهی سینما نداریم.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس سازمان سینمایی در ابتدای نشست رسانهای که 25 تیر ماه در محل وزارت ارشاد برگزار شد،گفت: علاقهمند بودم، آخرین نشستام به عنوان رئیس سازمان سینمایی درباره سینمای ایران و نیازهای آن باشد اما به اجبار این نشست گذاشته شد تا دربارهی خانهی سینما صحبت کنیم و به دیگر حوزهها ورود نخواهیم کرد.
وی مباحثش را در چهار مرحله برشمرد و افزود: 1. مسائلی که منجر به انحلال شد 2.بحث تدوین اساسنامه توسط هیأت هفت نفره تا پایان کار هیأت 3. جلسهی روز 13تیرماه در حضور رئیس جمهور و ادامهی آن تا 17 تیرماه و 4. 17تیرماه که منجر به انتخابات گروه جدید شد.
شمقدری با تاکید دوباره بر تعطیلی دائم خانه سینما تا این لحظه،یادآور شد: هیأت هفت نفرهای برای اصلاح اساسنامه شکل گرفت و بعد هم جلسهای با رئیس جمهور داشتیم و قرار شد هیأتی برای پیگیری تشکیل شود که هیأت بازگشایی خانه سینما کارش را آغاز کرد.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: اما دوستان (خانه سینماییها) این هیات را زیر سوال بردند و همکاری نکردند، در حالی که به تفاهمنامه هشت بندی منجر شد که از یک طرف باید محسن علیاکبری و از طرف دیگر باید فرهاد توحیدی آن را امضا میکردند که انجام نشد.
شمقدری مرحلهی بعدی را جلسه با رئیس جمهور برشمرد و گفت: در این جلسه شرط و شروطهایی مطرح شد و همه را پذیرفتیم بنابراین قرار شد، متعاقب آن توافقات طی متنی به نظر و تأیید آقای احمدینژار برسد و در ادامه به خانهی سینما ابلاغ شود که آن نامهی هشت بندی ابلاغ شد و زمان دو هفتهای تعریف شد که منجر به بازگشایی میشد اما در همان 48 ساعت اول مشخص شد که برخلاف آن عمل میکند.
وی افزود: در 17 تیرماه نامهای به آقای احمدینژاد فرستادم، مبنی بر اینکه اینها تفاهمات را زیر پا گذاشتند و به آن پایبند نیستند خصوصا بند هشت آن مبنی بر برپایی مجمع عمومی زیر نظر نماینده ارشاد بنابراین 19 تیر صنوف قانونی مجمع عمومی تشکیل داد و هیأت مدیره جدید انتخاب شدند.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه انتخاب 19 تیر ماه مورد تأیید قرار گرفت، اظهار کرد: دوستان مجمع عمومی 19 تیر ماه از ما خواستند خانهی سینما باز شود که این را به اطلاع رئیس جمهور رساندیم و قرار شد این حق که در اختیار وزارت ارشاد است به هیأت مدیرهی جدید واگذار شود و روز گذشته طی صورت جلسهای خانهی سینما باز شد و اموال آن به هیأت سه نفرهی نظارت واگذار شد تا در اولین فرصت به هیأت مدیرهی جدید و قانونی تحویل داده شود.
شمقدری ادامه داد: برای اینکه طرفین سرخود وارد ساختمان خانهی سینما نشوند، وزارت ارشاد آنجا را پلمپ کرد. قرار بود صبح امروز آنجا تحویل هیأت مدیرهی جدید شود که در نهایت منجر به تجمع سینماگران شد بنابراین خواستیم این تحویل لغو شود.
رییس سازمان سینمایی به صحبتهایی با معاون اجتماعی ناجا اشاره کرد و گفت: با آقای منتظرالمهدی به نمایندگی از نیروی انتظامی گفتگو کردیم و قرار شد، دوستانی که امروز تجمع کرده بودند، متفرق شوند و استقرار به 48 ساعت بعد موکول شود و در این 48 ساعت دوستان نظراتشان را ارائه کنند و با هیأت مدیرهی جدید به گفتگو بنشینند که هیأت نظارت ما هم حضور خواهد داشت و اگر لازم هم شد نمایندهی ناجا باشد.
رئیس سازمان سینمایی گفت: در نهایت طبق قراری که گذاشته شده جریان به سمتی میرود تا پنجشنبه اعضای جدید مستقر شوند.
شمقدری با اشاره به تجمع امروز سینماگران در مقابل خانهی سینما با بیان اینکه این شرایط ضرورتی نداشت ادامه داد: همه به رعایت قانون الزام داریم و تعجب کردم به جای پیگیری روند قانونی چنین اتفاقاتی افتاد و حتی شنیدیم کارگردانی برگهی پلمپ را پاره کرده و پرخاشگریهایی داشته است که این زیبندهی سینمای ایران نیست.
در ادامه این نشست سوالات خبرنگاران طرح شد، شمقدری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به حکم انحلال خانهی سینما دربارهی استفاده از عنوان خانهی سینما در نامهنگاریها توسط او اظهار کرد: نمیخواستیم کسی آزرده شود، بگوییم خانهی سینما منحل است و نخواستم از همه حقوق قانونیمان استفاده کنیم و در واقع با یک نوع تسامح برخورد کنیم.
وی یادآور شد: در نامهی هشت بندی که هم که خطاب به هیات مدیرهی خانهی سینما آمده میخواستیم از مسائلی عبورکنیم و گام بلندی برداریم. صحبتهایی زیادی هم مبنی بر عنوان نامه شد و در نهایت آن را خطاب به هیأت مدیرهی خانه سینما دادیم. البته دوستان صنف قانونی به این موضوع اعتراض داشتند اما آقای احمدی نژاد خواست تفاهمات انجام شود.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به مجمع عمومی 6 مرداد ماه که در نامه مشخص شده بود، گفت: آن چیزی که در خدمت آقای احمدینژاد قطعی شد برپایی مجمع عمومی با حضور دو گروه بود که باید با گذشت دو هفته در اوایل مرداد بر مبنای اساسنامهی اصلاحی برگزار شود و هر صنف پنج نفر را برای حضور در مجمع عمومی معرفی کنند اما با عدم رعایت آن نامه عملا مجمع عمومی 6 مرداد هم منتفی شد و صنوف قانونی در 19تیرماه مجمع خود را برگزار کردند و در حال حاضر هم مجمع 6 مرداد کاملا غیرقانونی است و دوستان نمیتوانند آن را برگزار کنند.
شمقدری دربارهی پلمپ خانهی سینما اظهار کرد: وزارت ارشاد طبق قانون موظف است به ادارهی اماکن نامه بزند و درخواست پلمپ کند. شب گذشته هم اتفاق متفاوتی افتاد و حراست طبق دستور مقام عالی وزارت وارد خانهی سینما شد و از اموال صورت برداری انجام شد و خانه تحویل هیأت سه نفره شد تا تحویل هیأت مدیرهی جدید شود. در حال حاضر هم آنجا پلمپ است اما شنیدم در تجمع امروز پاره شده که باید طبق قانون برخورد شود.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه از شرایط موجود رضایت ندارد بر لزوم ایجاد همگرایی تأکید کرد و گفت: در این موضوع ممکن است هر فردی خود را ذینفع بداند اما تأکیدمان این است که وارد فرایند قانونی شوید. من به طور طبیعی در یک ماه آینده، در این مسوولیت حضور ندارم اما تمام تلاشم این است به جایی برسیم تا در یک فرایند قانونی کارمان را انجام دهیم.
وی با تأکید بر اینکه خانهی سینما و 29 صنف هیچکدام جایگاه قانونی ندارند، اظهار کرد: این موضوع در مناظرهی دو وکیل هم مطرح شد.
شمقدری با بیان اینکه در حال حاضر 14 صنف قانونی شدهاند، گفت: در حالی که تقاضای مختلفی برای تشکیل دیگر صنوف بود، اما گفتیم فعلا صنوف دیگری تشکیل نشود تا همان دوستان بیایند و ثبت کنند مگر آنکه ناچار شویم این فرایند را برای صنوفی که تقاضا دادند مانند بازیگران طی کنیم و آنها را ثبت کنیم.
وی در پاسخ به سوالی دربارهی سرنوشت هیأت مدیرهی جدید و اعتراض جمع گستردهای از سینماگران به روند موجود، خاطر نشان کرد: من اظهار آمادگی میکنم تا در هر شرایط به وضعیت ایدهآلی برسیم و تلاش میکنم تا نظر وزیر و همچنین با نظر ریاست جمهوری این اتفاق بیفتد اما مهم آن است وقتی تفاهم میشود خودشان را ملزم به رعایت آن بکنند.
شمقدری فرصت 48 ساعته را برای رسیدن به تفاهم بسیار مناسب خواند و گفت: باید تفاهم و همدلی پیش بیاید و همه زیر یک چتر قرار بگیرند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اعلام نظر شیخان از دفتر ریاست جمهوری مبنی بر تأکید احمدینژاد بر اجرای نظرش اظهار کرد: من مدام با دفتر رئیس جمهور در تماس هستم و همین دو ساعت پیش گزارش شفاهی کاملی را دادم و همهی کارهایی هم که کردیم در چارچوب تفاهمات بوده است.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به خبرنگاری که از او خواست برای اولین بار پرده از ریشهی این اختلافات بردارد، گفت: مشکل ما نیستیم،مشکل دو گروه بچههای سینما هستند که با هم اختلاف نظرهایی دارند که این روند به سالهای قبل هم برمیگردد و حتی در زمانی در همین اتاق به سمت هم قندان پرت کردند.
وی افزود: ما مجری قانون هستیم و هر که از قانون خارج شود، مقابل آن میایستیم، من یک ماه دیگر اینجا نیستم. شما ببینید مشکلات سینما حل میشود یا نه؟!
شمقدری به جلسهی روز پنجشنبه با احمدینژاد اشاره کرد و گفت: ایشان گفتند مسئلهای برای من روشن شد در حالی که هنرمندان همیشه میخواهند بردبار باشیم اما چطور است سینماگران نمیتوانند کنار هم جمع شوند؟
وی تأکید کرد: به سهم خودم میخواهم از خیلی از مسائل بگذرم و تا جایی که قانون اجازه میدهند با دوستان معترض تفاهم کنیم اما به شرطی که دوستان بتوانند گروهی دیگر از سینماگران را در کنارشان ببینند و دنبال این نباشند تا افرادی که همیشه بودند، بمانند. باید هیأت مدیره ترکیبی از همه باشد و ما سعی کردیم شانس لابیگری را کم کنیم.
به گزارش ایسنا، در این نشست سعید رجبی فروتن سخنگوی سازمان سینمایی و حمیدرضا دیبایی مدیر روابط عمومی حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات