• چهارشنبه / ۱۲ تیر ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92041207412
  • خبرنگار : 71191

کاوش در محوطه‌های باستانی مسابقه «لاتاری» نیست

کاوش در محوطه‌های باستانی مسابقه «لاتاری» نیست

سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه اشرف اصفهان گفت: کاوش در محوطه‌های تاریخی مگر مسابقه‌ی «لاتاری» است که فراخوان کاوش برایشان بدهیم؟

سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه اشرف اصفهان گفت: کاوش در محوطه‌های تاریخی مگر مسابقه‌ی «لاتاری» است که فراخوان کاوش برایشان بدهیم؟

محمدرضا جعفری‌زند در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با ابراز مخالفت خود از طرح دادن فراخوان برای کاوش در محوطه‌های باستانی مانند جیرفت، اظهار کرد: نباید امروز این کار با کسی مانند دکتر مجیدزاده که یک سابقه‌ی علمی درخشان دارد و کار بزرگی برای نشان دادن جیرفت به همه‌ی جهان انجام داد، صورت گیرد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: زمانی‌که یک باستان‌شناسی کار روی یک محوطه را آغاز می‌کند، به مرور برای آن محوطه فرضیه و سوال طرح می کند، حالا این درست نیست که شخص دیگری بخواهد برای آن محوطه فرضیه طرح کند، فرضیاتی که شاید باستان‌شناس قبلی حتا به جواب آن هم رسیده باشد.

او افزود: متاسفانه برخی از باستان‌شناسان منتظر این هستند که لقمه را آماده جلویشان بگذارند و آنها استفاده کنند، خودشان دنبال کارهای سخت نمی‌روند.

این باستان‌شناس، جیرفت را یک محوطه و سایت معرفی شده در سطح جهانی دانست و ادامه داد: رسیدن به سوالات یک باستان‌شناسی که تاکنون دکتر مجیدزاده روی جواب‌های آن کار کرده، وسوسه‌کننده است، بخصوص برای کسانی که عادت به زحمت کشیدن ندارند تا به یک بحث علمی مثبت برسند.

جعفری زند دیگر محوطه‌های معروف ایرانی را نیز شامل حال وضعیت محوطه باستانی جیرفت دانست و ادامه داد: متاسفانه برخی از افراد دنبال کسب نام و نشان هستند تا کارهای علمی، بنابراین به راحتی به اینگونه کارها دست می‌زنند.

وی که تاکنون چهار فصل کاوش در محوطه تاریخی «تپه اشرف» در اصفهان، سه فصل کاوش در منطقه «یرک» جهرم و دو فصل کاوش در فیروزآباد داشته است، تاکید کرد: متاسفانه در هیچ کدام از سایت‌های تاریخی کشور، یک روند علمی و پیگیر نداریم. برعکس اتفاقی که در دیگر کشورها در حال رخ دادن است،‌ در دیگر کشورها یک باستان‌شناس زمانی که کار در یک محوطه‌ی باستانی را آغاز می‌کند، پژوهش‌های درازمدت را نیز برایش برنامه‌ریزی می‌کند.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: اگر برای فصل آینده‌ی کاوش در تپه اشرف فراخوان داده شود، من هیچ‌گاه شرکت نمی‌کنم، چون این کار یک مسابقه «لاتاری» نیست. اگر سازمان میراث فرهنگی از من شناخت کافی دارد، من باید برای ادامه کار دعوت شوم نه فراخوانی داده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha