معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در یک برنامه رادیویی، به جزئیات انتشار خبر «ممنوعیت تدریس سازهای جهانی در کشور» پاسخ داد و با ایراد اتهامهایی به رسانهها، عملا برائت مجموعه تحت مدیریت خود را از آن ابراز کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمید شاه آبادی - معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - که در برنامه «تازه به تازه، نو به نو» رادیو جوان سخن می گفت، در ابتدای صحبتهایش درباره این موضوع گفت: «ساز و کار دانشگاه علمی کاربردی بسیار روشن است و نسبت این مرکز و ساز و کارهایش با وزارت ارشاد نیز بسیار واضح و روشن است. پس اگر رشته ای حذف یا اضافه میشود، این دو موضوع کاملا از یکدیگر جدا هستند. تا جایی که به ما و مرکز علمی کاربری مربوط می شود باید عرض کنم که برخی کم توجهی در اطلاع رسانی و حوزه های مربوط به آن صورت گرفته است.
دانشگاه علمی کاربری مثل وزارت علوم یک شورای گسترش دارد که عناوین درسی را مشخص میکند. رشته سازهای غیر ایرانی مثل رشته سازهای ایرانی در شورای گسترش این نهاد فرهنگی به تصویب رسیده و جزو دروس ارائه شده این حوزه است و در واقع از حیث تصویب دروس مشکلی وجود ندارد. بنابراین هیچ بحثی در اینباره و مبنی برحذف تدریس سازهای غربی وجود ندارد.»
معاون هنری وزارت ارشاد در پاسخ به پرسش «لوریس هویان» (رئیس گروه سازجهانی و رهبر ارکستر مرکز آموزش علمی – کاربردی) که پرسید: «خروجی از دانشکده علمی کاربردی نداشتهایم که تصمیمی مبنی بر حذف آن گرفتهاید؟ این سوال سوال مهمی است...»، پاسخ داد: «اصلا سوال مهمی نیست! چرا فکر میکنید این سوال مهم است؟ شما یک واحد مجری هستید. واحدی که اگر دانشگاه علمی کاربردی برایش درسی را تعریف کند برای ارائه ، خود مرکز دانشجو میگیرد و تدریس میکند.
ممکن است به هر دلیلی در مقطعی یک رشته ارائه یا تدریس نشود. اصلا اگر فرض را هم بر این بگیریم که این درس در مراکز علمی و کاربردی حذف شده باشد. آیا هیچ دانشگاه دیگری در ایران نیست که به تدریس این دروس بپردازد؟ اصلا مگر چند دانشجو برای این رشتهها وجود دارد که مشکل تا این حد حاد به نظر رسیده؟
اجازه بدهید من بین فضاسازی رسانهای و واقعیت، مرز را مشخص کنم. دو مرکز از مراکز موسسه علمی و کاربردی در حال ارائه درس موسیقی هستند. اصلا گیرم دانشگاه علمی و کاربردی روزی عنوان کرد که نمیخواهد در این رشتهها دانشجو بپذیرد. آیا این به معنی تعطیل شدن سرود جمعهوری اسلامی است؟! چرا مغلطه میکنید؟! جوری اطلاع رسانی شده که انگار این رشته از تاریخ ایران حذف شده است. شاید برای یک ترم این موسسه نخواهد به تدریس این درس بپردازد.»
هویان در ادامه پرسید: «خروجی بسیاری از ارکستر های ایران از واحد 11 دانشگاه علمی کاربردی است. با تعطیلی آن ارکسترها ضعیف نمیشوند؟» که شاه آبادی این بار برافروختهتر از قبل در پاسخ به این سوال گفت: «اصلا این طوری که شما می گوئید نیست. صدها هنرجوی موسیقی در دانشگاههای مختلف در حال آموزشاند و حتی در آزمونی هم که ما به تازگی برگزار کردیم، از همه جا شرکت کننده داشتیم. نقل این اتفاق که حتی خود مسؤولین دانشگاه علمی کاربردی هم اساسا حذف آنرا تائید نکردهاند و گسترش آن در فضای رسانهای با این حجم، اصولا اشتباه است. همه ما فضاهای دانشگاهی را می شناسیم و می دانیم که در برخی ترم ها شاید برخی درسها و رشته ها به حد نصاب نرسند و تشکیل نشوند. آیا این اتفاق را باید تعبیر به حذف آن رشته یا درس کرد؟»
آخرین سوال «لوریس هویان» نیز این چنین بیان شد: «چند درصد از نوازندههای ما فارغ التحصیل مراکزی به غیر از موسسه علمی کاربردیاند؟» که شاه آبادی در پاسخ به این سوال گفت:« اگر موضوع بحث این بود من حتما اطلاعات دقیق میدادم.
به من گفتند که موضوعیت صحبت حذف تدریس سازهای غربی است و من همین جا اعلام می کنم که دروغ است! این خبر در فضای خاص انتخاباتی منتشر شد تا بهره برداری های خاص از آن صورت بگیرد. اصل ماجرا همینی بود که من گفتم. من هم حتما این ماجرا را پیگیری خواهم کرد.»
در این برنامه چهرههایی چون فریدون شهبازیان، مصطفی کمال پورتراب، بابک ریاحی پور، امید حاجیلی و بسیاری دیگر از چهره های موسیقی درباره این خبر صحبت ها و انتقادهای تندی ارائه کردند و داغی بحث به جایی رسید که در انتهای برنامه «مجید انتظامی» نیز بروی خط تلفنی برنامه آمد و او نیز در بحث شرکت کرد. مدیران رادیو نیز برای نیمه کاره نماندن برنامه دقایقی را نیز به عنوان زمان اضافه به این برنامه واگذار کردند.
انتهای پیام
نظرات