گزارشهای حمله هوایی ایران به مرکز اتمی عراق توسط ستاد مشترک نیروهای مسلح تأیید نشده است...
مجموعه کتابهای «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاعمقدس است که پیشینه جمعآوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمیگردد و سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نیز با بهرهگیری از این منبع تاریخی،گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.
عراق برقراری آتش بس یکجانبه قابل اجرا از روز یکشنبه را اعلام میکند
زبان اصلی:انگلیسی. شماره:000417
منبع:واشنگتن پست/ دیوید بی. آتاوا /واشنگتن
1359/7/10-1980-10-2
مترجم: رسول منصوری
منبع خبر
عراق دیروز اعلام کرد از روز یکشنبه به مدت چهار روز به طور یکجانبه اقدام به برقراری آتش بس در جبهههای جنگ میکند و هشدار داد که اگر در این مدت نیروهای ایران حمله کنند، مقابله به مثل خواهد کرد. البته نشانهای دال بر آمادگی ایران برای پذیرش پایان جنگ اعلام نشده وجود ندارد و این کشور اخیرا تقاضای شورای امنیت سازمان ملل برای پایان مناقشات را رسما رد کرد.
سخنگوی هیأت عراقی در سازمان ملل هدف از این اقدام را فراهم آوردن فرصت بیشتر برای هیأت صلح کشورهای اسلامی به رهبری ضیاءالحق جهت گفتوگو با مقامات دو کشور ایران و عراق ذکر کرد.
در عین حال برخی از مقامات رسمی آمریکا که پیشبینی میکردند جنگ ایران و عراق بیش از 10 روز الی دو هفته به طول نیانجامد، اکنون نگران طولانیتر شدن جنگ و عواقب
خطرناک آن برای کشورهای درگیر و تمامی منطقه خلیج فارس هستند. این مقامات دلایل خود در مورد طولانیتر شدن جنگ را تصمیم آشکار ایران جهت ادامه جنگ تا خروج
عراقیها از سرزمین خود و ناکامی عراق در کسب یک پیروزی سریع و قاطع میدانند و میگویند عمق فاجعه شکست عراق هنگام توجه به این مسئله آشکار میشود که ارتش ایران تقریبا در بینظمی کامل به سر برده و حتی قادر به تحکیم مواضع خود در جبههها نیست.
خبرنگاران غربی در بغداد نیز معتقدند اگرچه عراق در جنگ با ایران در موضع برنده است اما در حال حاضر نیروهایش تقریبا زمینگیر شدهاند. علیرغم مشکلات عدیده ایرانیان، این کشور دیروز برای نخستین بار تصرف مجدد شهر مهران را گزارش کرد.
همچنین رادیو آبادان ادعا کرد نیروهای ایران در خرمشهر ضمن وارد آوردن تلفات و خسارات سنگین به عراقیها، آنها را پنج کیلومتر به عقب راندهاند. از سوی دیگر افسران عراقی در دیدار با خبرنگاران خارجی بازدید کننده از جبهههای مرکزی جنگ پیشبینی کردند اهواز در روز پنجشنبه سقوط کند، اما این خبرنگاران تنها تا 22 کیلومتری جنوب اهواز برده شدند.
عراقیها مدعی هستند که شهرهای دزفول و آبادان را نیز در محاصره دارند اما پاسداران انقلاب که در خرمشهر سرسختانه در برابر عراقیها مقاومت کرده بودند در آبادان نیز در
مقابل عراقیها ایستادگی میکنند.
هدف اولیه آشکار عراق در حمله به ایران تصرف شهرهای خوزستان و استفاده از آنها به عنوان مناطق محافظ آبراه اروند رود است که عمدهترین هدف عراق از مطرح کردن ادعاهای ارضی بوده است. اما حدسهای زیادی نیز در مورد هدف عراق جهت ایجاد یک دولت خودمختار در استان خوزستان که دارای جمعیت کثیری از اعراب است وجود دارد. در اقدام نظامی دیگری که دیروز انجام شد، عراق ادعا کرد که دو فروند دیگر از جتهای ایران را سرنگون کرده است. اعلامیه جنگی عراق همچنین از حمله هوایی ایران به تعدادی از شهرهای داخل این کشور از جمله شهرهای احرا، امالقصر و کرکوک خبر داد و در عین حال عراق سه خبرنگار غربی از فرانس پرس، روزنامه هلندی تلگراف و روزنامه اسپانیایی «دیاریو 16 » را به دلیل گزارش مطالب غلط در مورد وارد آمدن خسارات شدید به مرکز تحقیقات اتمی در حومه بغداد اخراج کرد.
به گفته رادیو تهران گزارشهای حمله هوایی ایران به مرکز اتمی عراق توسط ستاد مشترک نیروهای مسلح تأیید نشده است. معلوم نیست آیا هدف ایران از این موضوع گمراه کردن
عراقیها و این که یک کشور سوم عامل این حمله بوده است یا نه.
انتهای پیام
نظرات