• جمعه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 92031709131
  • خبرنگار : 71410

فریدون حافظی درگذشت

فریدون حافظی درگذشت

فریدون حافظی نوازنده و پیشکسوت تار و سه تار شامگاه 16 خرداد در سن 87 سالگی درگذشت.

فریدون حافظی نوازنده و پیشکسوت تار و سه تار شامگاه 16 خرداد در سن 87 سالگی درگذشت.

به گزارش خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این هنرمند که چندی قبل بر اثر شکستگی استخوان ران در بستر بیماری افتاده بود از دنیا رفت.

این هنرمند در طول فعالیت خود قطعات زیادی ساخت و تا واپسین روزهای زندگی خود به تربیت شاگردانش مشغول بود.

مراسم تشییع پیکر این هنرمند ساعت 9 صبح 20 خرداد از مقابل تالار وحدت انجام می‌شود.

*****

فریدون حافظی در سال 1305 در کرمانشاه به دنیا آمد. پدرش مردی درویش و وارسته بود و دورش را عده‌ای از دوستان هنرمند و اهل شعر گرفته بود.

همیشه در منزل آنها درباره شعر و هنر، بخصوص موسیقی بحث می‌کردند و با تاری که در منزل آنها بود گاهی شور و حالی به مجلس می‌دادند.

پس از رفتن دوستان پدر، فریدون، با پنجه‌های کوچک خود شروع به نواختن تار می‌کرد و آنقدر این کار را ادامه داد تا توانست قطعاتی را که از دوستان پدرش شنیده بود، بنوازد.

در سال 1323 فریدون حافظی برای گذراندن کلاس ششم از کرمانشاه به تهران آمد.

یک روز آگهی هنرستان موسیقی ملی توجهش را جلب کرد و برای یادگیری نت و تکمیل هنرش جهت نام نویسی به این هنرستان می‌رود و در آنجا موسی‌خان معروفی استاد بنام تار این هنرستان از او امتحان بعمل آورد. وقتی فریدون شروع به زدن تار می‌کند، موسی معروفی از زدن او بسیار خوشش می‌آید و صورت او را بوسیده و تار مخصوص خود را به او می‌بخشد و گفته است: «بیا جوان از تار من استفاده کن ما دیگر پیر شده‌ایم و حالا دیگر نوبت شما جوان‌هاست».

حافظی این تار را که از بهترین تارهای ایران و از ساخته‌های یحیی خان، استاد و سازنده تار در ایران است نزد خود داشت و با آن می‌نواخت.

او علاوه بر تار به نواختن سه تار هم مهارت کامل دارد او اولین برنامه رادیویی خود را روز شنبه 23 آذر 1323اجرا کرد و پس از آن با ارکستر استاد مهدی خالدی شروع به همکاری نمود و سپس برای شرکت در برنامه گلها دعوت شد.

حافظی به تمام دستگاه‌های موسیقی سنتی ایران علاقه‌مند است ولی در بین آنها شیفته دستگاه همایون است.

او آهنگ‌های بسیاری ساخت که اکثر آنها از جمله قطعات شناخته شده موسیقی ایران به شمار می‌روند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۱۲:۵۱

خدا رحمت کند.کم کم نسل طلایی موسیقی اصیل در حال رفتن هستند با آرزوی شادی روح درگذشتگان و سلامتی اساتید باقی با تاسف باید گفت قطعاً این نسل تکرار نمی شود چون شرایط اجتماعی که این بزرگان در آن پرورش یافتند تکرار نخواهد شد

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۱۴:۴۷

خدارحمت کنه استاد رو...متاسفانه خبرگزاری های دیگر سن ایشان را اشتباه درج کرده اند

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۱۵:۳۸

سلام،از انجا که دخترم یکی از هنرجویان استاد حافظی بودوافتخارداشتم تاازنزدیک با استاداشنا شوم بر خودواجب دانستم تاازایشان قدرداتی نمایم،استادهمیشه با یزرگواری ومحبت خاص وراهنمائیهای پدرانه خودشان هنرجویانشان را مورد لطف و حمایت قرار میدادندوانقدر به هنر اهمیت میدادند که مسائل مادی خیلی بیرنگ بودند.استاد دارای دکترای حقوق نیز بودند که کمتر جایی عنوان شده .این عزیزان گوهرهای کمیاب و گرانبهائیند که بعید بنظر میرسد بتوان جای خالیشان را پر کرد،بزرگ مردی که علم،هنر،معرفت وفروتنی را یکجا در خود داشت.دریغ..صدافسوس وحیف روحش شاد

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۱۸:۳۷

روحش شاد. متاسفانه تو این مملکت ارجی بر موسیقی اصیل ایرونی گذاشته نمیشه.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۸ ۱۱:۲۴

حافظی به تمام دستگاه‌های موسیقی سنتی ایران علاقه‌مند است ولی در بین آنها شیفته دستگاه همایون است فکر کنم باید به جای (است ) از (بود ) استفاده کنید.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۸ ۱۸:۵۲

خیلی متاثرشدم بنده افتخار شاگردی ایشان را داشتم هرچه ازبزرگ منشی ایشان عرض کنم کم گفتم روحشان شاد