• چهارشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 92021107565
  • منبع : مطبوعات

مهدوی‌کنی: مساجد را دولتی نکنید/انتخابات بوسیله علما در مساجد مدیریت شود

مهدوی‌کنی: مساجد را دولتی نکنید/انتخابات بوسیله علما در مساجد مدیریت شود

رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که «مسجد مرکز مدیریت مسلمانان است» خطاب به ائمه جماعات گفت: شما باید بدانید که در عین حال که اقامه نماز از امور اساسی دین است باید مردمی نیز باشید.

رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که «مسجد مرکز مدیریت مسلمانان است» خطاب به ائمه جماعات گفت: شما باید بدانید که در عین حال که اقامه نماز از امور اساسی دین است باید مردمی نیز باشید.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی در اولین اجلاس شوراهای نواحی و مناطق مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران که صبح امروز(چهارشنبه) در مجتمع فرهنگی آموزشی محراب برگزار شد و با افتتاح این محل همراه بود، اظهار کرد: مهم این است که بدانیم مسجد برای مردم است و این موضوع در روایتی از امام علی(ع) پیرامون آیه‌ای از قرآن کریم که به این موضوع اشاره دارد نیز آمده است.

وی گفت: آموزش رفتار با همه مردم بسیار مهم است، زیرا ائمه جماعاتی موفق هستند که مردمی باشند.

رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که «براساس فرمایش قرآن "مسجد مکانی مبارک است" و در قرآن به آنچه که " خیرعام" داشته باشد قید "مبارک" داده شده است» افزود: مسجد نقش مهمی در تاریخ اسلام داشته است که از آن جمله می‌توان به این نکته اشاره کرد اولین مکانی که پیامبر اسلام درنقاط مختلف نسبت به ساخت آن اهتمام داشته‌اند مسجد بوده است.

مهدوی کنی گفت: همچنین در انقلاب ایران نیز مساجد نقش مهمی را ایفا کرده‌اند و در کشوری چون بحرین نیز ما نقش مساجد را شاهد هستیم که برای جلوگیری از تحرکات شیعیان در آن آنجا تاکنون حدود 40 مسجد شیعی را تخریب کرده‌اند.

وی با بیان این‌که‌ «مرکز رسیدگی به امور مساجد نه برای محدودیت بلکه برای کمک به علما است» ادامه داد: مسجد مرکز مدیریت مسلمانان است.

مهدوی کنی با اشاره به اقدامات حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی رییس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران در این مسوولیت، گفت: گذشتگان را نباید نادیده گرفت، این انقلاب گذشتگانی داشته و مسیری را طی کرده است که باید آنان را حفظ کنیم و نسبت به آن شکر کنیم زیرا اگر ناسپاسی کنیم، کفر نعمت‌های خدا نتیجه بد دارد این در حالی است که برخی از سیاسیون اشتباه می‌کنند و گذشتگان را نادیده می‌گیرند و فکر می‌کنند که فقط آنها هستند که کار کرده‌اند و این اشتباه است حال شاید یک کسی بهتر کار کند.

رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که «ما باید درخدمت رهبری باشیم» به بیان خاطراتی از پیش از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت:‌ طبق آماری که همان موقع می‌دادند تعداد شراب‌فروشی‌ها بیشتر از کتاب فروشی‌ها بود و ما باید بدانیم که این انقلاب بود که این مراکز را بست و توسط آن مساجد، دانشگاه‌ها و مدارس آباد و معمور شدند.

مهدوی کنی گفت: آنچه که برای یک روحانی مهم است تعلیم و تعلم مردم است و من برای اینکه بگویم خودم چنین کاری را به انجام رسانده‌ام باید بگویم که از زمان جوانی و حتی در دوران زندان به جوانان درس می‌دادم.

وی با بیان این‌که «آموزش و تربیت دو شاخه علمی و اخلاقی را شامل می‌شود» گفت: ما باید بدانیم که این انقلاب را جوانان برپا کردند و این در حالی است که خود ما شاهد بودیم بسیاری از جوانان پیش از انقلاب برای دیدن فیلم‌های مسئله‌دار در صف‌های سینما بعضی مواقع دعوایشان می‌شد و این‌ها همان کسانی بودند که امام آنها را به جبهه‌ها فرستاد و این مسیر در زمان مقام معظم رهبری نیز ادامه یافت.

رییس مجلس خبرگان رهبری گفت:‌ اقامه نماز از امور اساسی دینی است ولی ائمه جماعات در عین حال باید با مردم باشند و از آنان چیزی نخواهند. من خود تا به این سن رسیده‌ام اگر بخواهم محتاطانه بگویم در 90 درصد موارد برای پول منبر نرفته‌ام.

مهدوی کنی افزود: روحانیون سربازان امام زمان(عج) هستند و خود آن حضرت به سربازان خود توجه دارد هرچند که درطول زندگی مسائلی آن هم برای امتحان به وجود می‌آیند.

وی با بیان این‌که «مسجد را دولتی نکنید» افزود: نظر امام(ره) نیز همین بود زیرا اگر مردم فکر کنند که مسجد دولتی است دیگر کمکی به آن نمی‌کنند و این به اصل مردمی بودن مساجد خدشه وارد می‌کند.

رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به درپیش بودن انتخابات، گفت: انتخابات باید به وسیله علما در مساجد مدیریت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۱۲ ۱۸:۳۶

سلام، باسمه تعالی، بادرود به روح همه شهدای اسلام، وقتی مردم وضع اقتصادی خوبی ندارندچگونه می توانند به مساجد کمک کنند اگر دولت اسلامی است باید مردم را با مساجد اشنا کند در اداره ان دقت کند ما باید مساجدمان از هر جهت نمونه باشد بقول مرحوم آقای شیخ کفعمی می گفت روزی به یکی از مومنین که چند روزی بود مسجد نمی آمد علت را پرسیدم درجواب گفت هر روز آمدم برای نماز يک روز پول بدهید برای آب یک روز پول بدهید برای برق یک روز پول بدهید برای فرش یک روز پول بدهید برای تعمرات یک روز پول بدهید برای خادم مسجد یک روز پول بدهید برای آقای مسجد و الی آخر حساب کردم هر رکعت نمازم بیست‌وشش تومان و چهار ریال هزینه داشته است البته این در زمان گذشته بود اگر امروز باشد باید چهار برابر کنیم. آنوقت مسجد می ماند و اقا و خادم هم می‌رود و پناه می بریم به خدا یا علی(ع) مدد با احترام .ی.12/2/1392