• شنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۳ / ۲۱:۴۲
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403102921193
  • خبرنگار : 30189

به بهانه اکران فیلم مستند «دکتر تانر»؛

حکایت سفر یک دکتر به غزه

حکایت سفر یک دکتر به غزه

فیلم مستند «دکتر تانر» روایت زندگی و تلاش‌های انسانی «دکتر تانر کاماجی»، پزشک اطفال و اهل ترکیه در غزه است که توانست پس از ماجرای ۷ اکتبر به همراه گروهی از پزشکان بین‌المللی عازم غزه شود، سفری که ماجراهای مختلفی را به همراه دارد.

به گزارش ایسنا، فیلم مستند «دکتر تانر» محصول خانه مستند شنبه(۲۹ دی‌ماه) در کافه فلسطین رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم و پیش از اکران فیلم مصطفی شوقی -تهیه کننده فیلم مستند «دکتر تانر»- در مورد ساخت این مستند توضیحاتی ارائه داد و گفت: خوشحال که خانه مستند از زمان عملیات طوفان الاقصی توانسته مستندهای خوبی در خصوص فلسطین و به ویژه غزه بسازد.

وی ادامه داد: خوشحالم که اخیرا هم توانستیم مستند «دکتر تانلر» را بسازیم. به‌ محض اینکه داستان‌ زندگی دکتر تانر به ما گفته شد با ساخت مستندی در مورد ایشان موافقت کردیم. 

شوقی یادآور شد: خوشحالم دوربین این مستند دوربین‌ خود دکتر تانر است و تمام وقایع غزه از شرایط مردم شهر تا جراحی‌های اطاق عمل به بهترین شکل به تصویر کشیده شده است.

در ادامه این فیلم‌ مستند که به مدت ۳۵ دقیقه بود اکران شد.

جنگ غزه نقاب از چهره دروغین اسرائیل برداشت

پس از اکران این فیلم‌ مستند نیز دکتر تانر کاماجی -پزشک اطفال و اهل ترکیه- در مورد دلیل سفرش به غزه توضیحاتی ارائه داد و گفت: من هم برای اولین بار در کنار شما این فیلم مستند را دیدم. از همه کسانی که در ساخت این‌ مستند من را یاری کردند ممنونم. 

وی ادامه داد: بدون شک برای اولین بار است که چنین جنگی در دنیا اتفاق می‌افتد و تمامی ظلمی که در آنجا در جریان بود توسط مردم دنیا دیده شد. همه دنیا شاهد ظلم اسرائیل و کشورهای غربی و مقاومت مردم فلسطین بودند.

دکتر تانر خاطرنشان کرد: کشورهای غربی بیش از ۵۰ سال است که با شعارهای حقوق بشر سعی دارند مردم آسیا را به سمت خودشان جذب کنند اما همه در جنگ غزه دیدند آنچه که غرب به عنوان حقوق بشر و ارزش‌های انسانی و دموکراسی از آن یاد می‌کنند فقط برای خودشان است و وقتی به  خاورمیانه و ‌ما مسلمانان می‌رسند این شعارها هیچ ارزشی ندارد.

وی افزود: برای همین می‌توان گفت که یکی‌ از نتایج جنگ غزه این است که پرده‌ی دروغینی که غرب صدها سال است بر روی خود کشیده است با این جنگ به زمین افتاد و تمام دنیا فهمیدند که چهره واقعی آنها چیست.

دکتر تانر بیان کرد : این جنگ طرف حق و باطل را نشان داد. غزه جای کوچیک و با جمعیت دو میلیون نفری است که به وسیله پیشرفت‌ترین سلاح‌های جنگی توسط اسرائیل و با حمایت آمریکا و کشورهای غربی بمباران شد.

وی خاطرنشان کرد: خیلی از کشورها به ویژه کشورهای مسلمان نسبت به این جنگ سکوت کردند و اگر خاطرتان باشد در ابتدای جنگ نتانیاهو گفت «ای گرداننده دولت‌ها اگر می‌خواهید بر روی صندلی خودتان بمانید سکوت کنید» و بسیاری از دولتمردان سکوت‌ کردند تا جایگاه خود را از دست ندهند. بنابراین در این جنگ معلوم شد چه کسی به فکر مسلمانان و چه کسی به فکر جایگاه خودش است.

دکتر تانر اظهار کرد: این جنگ چیزهای زیادی به ما یاد داد. در ابتدا فهمیدیم مردم یک‌ کشور چگونه می‌توانند مقاومت کنند و صبور باشند، فهمیدیم که یک ملت چگونه با تمام سختی‌ها می‌توانند خدا را شاکر باشند وقتی که همه چیز خودشان را از دست دادند، از این جنگ فهمیدیم که آنها چگونه پای کشور و مقدسات‌شان‌ هستند.

وی بیان کرد: مردم غزه یک چیز دیگری را به ما یاد دادند و آن این است که یهودی‌ها ۷۵ سال پشت دروغی به نام هولوکاس پنهان شدند. برای این دروغ فیلم ساختند، کتاب نوشتند و حتی چندین کنفرانس برگزار کردند تا بگویند که مردم مظلومی هستند و پشت این دروغ خود را پنهان کردند. برای این کار هم میلیون‌ها دلار هزینه کردند اما در جنگ غزه تمام این دروغ‌های آنها برملا شد. 

دکتر تانر تاکید کرد: خدا را شاکریم که آتش بس غزه اعلام شد و حالا وقت این است که ما مسلمانان به مردم غزه کمک‌ کنیم‌ تا این شهر دوباره پا برجا شود. تا به امروز این بهانه وجود داشت که امکان حضور در غزه نیست اما حالا که آتس بس اعلام شده باید بگویم که بهانه‌ای وجود ندارد و مردم غزه امتحان خود را پس دادند و حالا نویت ما است که امتحان خود را پس بدهیم.

وی در پایان سخن گفت: همه ما در قالب کمک‌های شخصی، دولتی و انجمن‌ها باید به میدان بیاییم و به مردم غزه کمک کنیم.

حکایت سفر یک دکتر به غزه

حراج نفاشی کودکان غزه در یک برنامه تلویزیونی 

در بخش دیگری از این مراسم محمد مجیدپور -کارگردان فیلم مستند «دکتر تانر»- در مورد ایده ساخت این مستند گفت: من اربعین سال گذشته با دکتر تانر آشنا شدم و پس از یک ماه رایزنی خوشحالم که ایشان پذیرفت تا ما فیلم مستندی از ایشان را بسازیم.

وی ادامه داد: به محض‌ اینکه ما موضوع این فیلم را با خانه مستند مطرح کردیم آنها استقبال و پاسخ مثبت را دادند. البته باید از دکتر تانر یک تشکر ویژه‌ای بکنم زیرا باوجود اینکه ارتباطات رسانه‌ای خوبی داشت اولین آرشیو خودش از غزه را در اختیار ما گذاشت و این فیلم مستند برای اولین بار وقایع داخل بیمارستان‌های غزه را نشان می‌دهد.

این کارگردان یادآور شد: سیاستمداران در مواردی چون جنگ غزه به دنبال منافع حودشان هستند اما دکتر تانر با یک تیم اروپایی آمریکایی داوطلبانه به سمت غزه می‌روند و جراحی‌ها زیادی در طول حضور خودشان انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: دکتر تانر در طول حضور خود در غزه با کودکان زیادی ارتباط می‌گیرد و این کودکان با نقاشی‌های خود سعی می‌کنند از او تشکر کنند. دکتر تانر نیز بخشی از این نقاشی‌ها را با خود به ایران آورده است که امروز در فضای کافه فلسطین نصب شده است.  

مجیدپور در پایان سخن گفت: دکتر تانر یکی از میهمانان امسال برنامه محفل است که یکی از این نفاشی‌ها را در برنامه محفل به حراج گذاشته تا مبلغ فروش آن را صرف بازسازی غزه کند.

دردهای مردم غزه پس از جنگ شروع می‌شود

در بخش پایانی این مراسم دکتر بتول دیب -از پزشکان فلسطینی- دقایقی به ایراد سخن پرداخت و گفت: من دانشجوی دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی هستم که از سال ۲۰۱۶ از غزه خارج شدم و در طول زندگیم تا وقتی در غزه بودم حدود سه الی چهار جنگ و بخشی از جنایات رژیم صهیونیستی را از نزدیک دیدم.

وی ادامه داد: ما در جنگ اخیر بیش از ۳۰۰ نفر از خانواده خودم و همسرم را از دست دادیم. متاسفانه مردم ما سختی‌های زیادی در این جنگ دیدند و به قدری این ۱۶ ماه سخت بود که مردم ما جنگ‌های قبلی را دیگر جنگ نمی‌دانند. ما خودمان از اطرافیانمان شنیدیم که چه سختی‌هایی کشیدند.

دکتر دیب ابراز کرد: یکسری از نزدیکان ما از زیر آوار بیرون آمدند و پیاده خودشان را به مرزهای جنوبی غزه رساندند و تمام آنچه را در این فیلم مستند دیدیم تنها بخشی از واقعیت‌ها جنگ بود و خیلی از دردها قابل دیدن نیست.

وی یادآور شد: این جنگ باعث شد که مردم سختی‌های زیادی را تحمل کنند و خوشحالم که فردا صبح آتش‌بس اجرا خواهد شد اما فراموش نکنیم‌ که دردها بعد از جنگ شروع می‌شود. زنانی که دیگر همسر ندارند و فرزندانی که یتیم شدند و خانواده‌ای ندارند. انسان‌هایی که دیگر خانه‌ای ندارند و باید در خرابه زندگی کنند و شرایط روحی حاکم بر شهر بسیار سنگین است. 

دکتر دیب اضافه کرد: غزه روزهایی را گذرانده که قابل وصف نیست، ما شب‌های زیادی در ایران نخوابیدیم از ترس اینکه دوباره تماسی با ما گرفته شود و یکی دیگر از اعضای خانواده خود را از دست بدهیم. با این وجود مردم ما بابت تمام کمک‌های معنوی و مادی مردم دنیا شاکر خداوند هستند و از همه تشکر می‌کنند.

وی در پایان سخن گفت: ما همه‌ی مردم دنیا را در این پیروزی شریک می‌دانیم و امید داریم اسرائیل زودتر از بین برود تا خون‌هایی که بر زمین ریخته شده پایمال نشود.

در پایان این مراسم از پوستر فیلم‌ مستند «دکتر تانر» رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha