باداب سورت شامل حوضچههای طبقهیی نارنجی رنگ با آب شور است که حدود پنج سال پیش بهعنوان دومین اثر طبیعی کشور در فهرست آثار ملی ثبت شد؛ ولی این منطقه هنوز هم مشکل حفاظت و تعیین حریم دارد و برخی حوضچههای آن رو به خشکی رفتهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سال 1387 سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شروع به ثبت آثار طبیعی در فهرست آثار ملی کشور کرد. قلهی دماوند، جایگاه نخست را بهدست آورد و بعد نوبت چشمههای باداب سورت و سرو ابرکوه رسید، دقیقا سه اثری که مشکل حفاظت و نگهداری دارند و به نظر میرسد ثبت شدن آنها در فهرست آثار ملی دردی را درمان نکرده، چراکه تا حالا نه تعیین حریم شدهاند و نه به وقت دستدرازی به آنها، صدایی از متولیان و مسوولان بلند شده است.
چشمههای باداب سورت که لنگهی آنها در ترکیه هم با کمی تفاوت در ظاهر پیدا میشود، جاذبهای است که قبل از ثبت شدن تا حدودی شناخته شده بود و تور به مقصد آن برگزار میشد. مقصد، روستای «اورست» از توابع استان مازندران بود؛ ولی حالا تعداد این سفرها آن هم از نوع خانوادگی بیشتر شده است.
با این حال، جادهی دسترسی به باداب سورت همچنان مشکل دارد، تابلوی معرفی، هشدار یا درخواست برای محافظت هم حتا تا نزدیکیهای حوضچهها پیدا نمیشود، هنوز تعیین حریم نشدهاند و مردم هر طور که دلشان بخواهد به این حوضچهها وارد میشوند.
البته گفته شده است آب گازدار این حوضچهها خاصیت درمانی دارد؛ ولی در ترکیه برای محافظت از چنین حوضچههایی، مسیر دسترسی مشخصی را ساختهاند تا مردم به این حوضچهها وارد نشوند و این آثار از گزند تخریب و خشکسالی در امان بماند؛ اما باداب سورت انگار به حال خود رها شده است و معلوم نیست چه مشکلی بر سر راه حفاظت از این اثر طبیعی کمنظیر وجود دارد که مسوولان اینقدر دستدست میکنند و هنوز برای تعیین حریم و مراقبت از آن کاری نکردهاند.
انتهای پیام
نظرات