• چهارشنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91121610923
  • خبرنگار : 71191

قطع درخت در میدان مشق در هفته‌ی درخت‌کاری!

قطع درخت در میدان مشق در هفته‌ی درخت‌کاری!

همزمان با هفته‌ی درخت‌کاری، یکی از درختان محوطه‌ی میدان مشق‌ مقابل موزه‌ی ملی ملک قطع شد.

همزمان با هفته‌ی درخت‌کاری، یکی از درختان محوطه‌ی میدان مشق‌ مقابل موزه‌ی ملی ملک قطع شد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فضای سبز محوطه‌ی میدان مشق،‌ هر روز کم‌رنگ‌تر می‌شود و جدیدترین ادعا برای این اتفاق، براده‌های چوبی است که در اطراف تنه‌ی بریده‌شده‌ی درخت مقابل موزه‌ی ملی ملک ریخته شده‌اند.

از شمشادهای سبز و جوان مقابل کتابخانه‌ی ملک که بگذریم، تنه‌ی درخت‌های بریده‌شده به‌صورت پراکنده در باغچه‌های مقابل ساختمان‌های محوطه‌ی داخل میدان مشق به چشم می‌خورند و به نظر می‌رسد اتفاق نامطلوبی برای محوطه‌ی میدان مشق و عناصر آن که براساس تابلوی نصب‌شده روی سردر باغ ملی در سال 1380 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، در حال رخ دادن است.

قطع درخت در میدان مشق

به گزارش ایسنا، میدان مشق (باغ ملی) از میادین تاریخی تهران با تاریخچه‌ای پر از مسائل سیاسی، اجتماعی، نظامی، فرهنگی و هنری است. این محوطه از بزرگ‌ترین میدان‌های نظامی بوده و سربازخانه‌ی مرکزی در آن قرار داشته است و نظامیان در آن مشق نظام می‌کردند. این میدان در زمان فتحعلی‌شاه قاجار (1212 تا 1250 هجری قمری) ساخته شد و در دوره‌ی ناصرالدین‌شاه بین سال‌های 1264 تا 1313 ه‍جری قمری توسعه پیدا کرد.

دورتادور این زمین ساختمان‌هایی برای سربازان، فرمانده‌ها و تعدادی انبار تسلیحات ساخته شد و در گوشه‌ی جنوب شرقی نیز دروازه‌ای بنا شد. در زمان ناصرالدین‌شاه با گسترش تهران، میدان مشق در داخل شهر تهران قرار گرفت. در اواخر حکومت احمدشاه با قدرت گرفتن سردار سپه به‌عنوان یک افسر قزاق، تغییراتی در میدان و در ضلع جنوب شرقی قزاقخانهف یعنی در شرق دروازه و سردر کنونی ایجاد شد که به «سردر ناصری» معروف شد. همچنین در نخستین سال‌های حکومت رضاشاه این میدان با تغییراتی که در آن به‌وجود آمد به «باغ ملی» تغییر نام یافت و سردر ناصری نیز تخریب و به جای آن، بنای جدیدی به نام «سردر باغ ملی » ساخته شد.

در این میدان، عناصر تاریخی مانند سردر باغ ملی، موزه‌ی ملی ایران، کاخ شهربانی، توقیف‌گاه که نام‌های دیگر آن زندان موقت شهربانی، زندان زنان، بازداشتگاه کمیته‌ی مشترک ضد خرابکاری ساواک شهربانی (موزه‌ی عبرت ایران) است، اداره‌ی پست (موزه‌ی ارتباطات)، ساختمان شماره‌ی 3 وزارت امور خارجه (شرکت نفت ایران و انگلیس سابق)، ساختمان قدیمی بانک سپه، موزه‌ی 13 آبان، کتابخانه‌ی ملی، کاخ وزارت امور خارجه، عمارت ثبت اسناد و املاک، مرکز قزاقخانه (سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح فعلی)، ساختمان شماره‌ی 7 وزارت امور خارجه (باشگاه افسران سابق)، ساختمان شماره‌ی 8 شرقی و غربی وزارت امور خارجه، بنای وزارت جنگ سابق (بیمه و بازنشستگی نیروهای مسلح فعلی)، ساختمان هنرستان دختران یا مدرسه‌ی کودکان بی‌سرپرست قرار دارند.

10 فروردین‌ماه 1382 هیأت وزیران به استناد اصل 138 قانون اساسی، مصوبه‌ای را تصویب کرد که به موجب آن، همه‌ی نهادهای دولتی مستقر در میدان مشق بین خیابان‌های امام (ره)، فردوسی، سی تیر و سرهنگ سخایی موظف شدند ساختمان‌های خود را برای گسترش موزه‌ی ملی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری واگذار کنند. این مصوبه با هدف نگهداری صحیح از موزه‌ی ملی، موزه‌ی تاریخ اطلاعات، مجموعه‌ی باغ ملی و موزه‌ی گمرک پیشنهاد داده شد؛ اما تا کنون این مصوبه به‌شکل کامل اجرا نشده است و بخش عمده‌ای از میدان مشق همچنان در اختیار وزارت امور خارجه قرار دارد.

قطع درخت در میدان مشق - عکس از سمیه ایمانیان

قطع درخت در میدان مشق - عکس از سمیه ایمانیان

قطع درخت در میدان مشق - عکس از سمیه ایمانیان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۲-۱۶ ۱۴:۱۴

چه اتفاقي افتاد كه اون درخت رو كندند؟ مگه بهشون شاخ مي‌زد؟ يكي از معدود جاههاي تهران است كه هنوز فضاي سبزش باقي مونده و آدم مي‌تونه نفس بكشه به دور از هر آلودگي. چرا بايد يه همچين كارايي كرد؟