• دوشنبه / ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91121409468
  • منبع : نمایندگی لرستان

کنگره بین‌المللی علامه جزایری در پلدختر برگزار می‌شود

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پلدختر از برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی علامه سید نعمت‌الله جزایری طی سال 92 در این شهرستان خبر داد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پلدختر از برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی علامه سید نعمت‌الله جزایری طی سال 92 در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان، غلامرضا محمودی در جمع خبرنگاران از برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی علامه سید نعمت‌الله جزایری طی سال 92 در این شهرستان خبر داد و گفت: با توجه به ابعاد شخصیت علمی و دینی علامه سید نعمت‌الله جزایری در جهان اسلام و تألیف آثار فاخر در زمینه فقه و سایر علوم اسلامی، نخستین کنگره بین‌المللی در سالروز رحلت این علامه در جوار مرقدش در شهرستان پل‌دختر برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که «فراخوان کنگره بین‌المللی علامه سید نعمت‌الله جزایری به پنج زبان ترجمه شده است» افزود: با توجه به ارادت خاص مردم شهرستان و وجود بارگاه این علامه با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم شناساندن علما به جامعه و نیز پیام معظم‌له در خصوص جایگاه علمی و شخصیتی علامه سید نعمت‌الله جزایری(ره) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پل‌دختر مصمم به برگزاری این مهم است.

سیدنعمت‌الله جزایری، فرزند سید عبدالله است و به 12 واسطه نسب او به عبد‌الله بن امام موسی بن جعفر(ع) می‌رسد؛ وی یکی از علمای بزرگ شیعه در اواخر قرن یازدهم و اوایل قرن دوازدهم هجری بوده و به سید جزایری معروف است.

علامه جزایری در سال ۱۰۵۰ در قریه صباغیه از قراء جزایر متولد شد، ایشان در جزایر (جنوب) و فارس مقدمات و قسمتی از سطوح فقهی را به پایان برد سپس در دارالعلم اصفهان سال‌ها از حضور اساتید مختلف محقق‌خوانساری، محقق‌سبزواری، حاج میرزا رفیعا، علامه فیض، علامه مجلسی بهره‌مند بود.

سید جزایری در فقه و حدیث و روایات و تفسیر و سایر علوم متداوله مهارت داشت و از وی تألیفات مفیدی برجای مانده است که از جمله آنها می‌توان به انوار نعمانیه، انس وحید، شرح عیون، شرح تهذیب، شرح روضه کافی، شرح صحیفه سجادیه، قصص‌العلما، قصص‌الانبیاء، غرائب اخبار، نوادر آثار، کشف‌الاسرار، مقامات‌النجاة، ریاض‌الابرار، نور‌الانوار، غایت‌المرام، مقصود‌الانام، منتهی‌المطلب، هدایت‌المؤمنین، قاطع‌اللجاج، اربعین و ... اشاره کرد.

بزرگانی همچون میرزا ابراهیم فرزند ملاصدرای شیرازی، ملامحمدباقر مجلسی، شیخ علی و محمد بن مرتضی و ملامحسن فیض کاشانی از جمله اساتید وی به شمار می‌روند.

از شاگردان وی هم می‌توان به شیخ محمد علم‌الهدی کاشانی، شیخ محمد نجار، قاضی مجدالدین، شیخ حسین بحرینی و میرابوالقاسم اشاره کرد.

وی در شب جمعه 23 شوال سال 1112 هجری قمری در راه مراجعت از مشهد مقدس در پلدختر میان خرم‌آباد و اندیمشک فعلی به ریاض رضوان شتافت.

امروز بارگاه سید نعمت‌الله جزایری در پلدختر زیارتگاه خاص و عام است، در اثر کراماتی که از آن شخصیت بزرگ دیده شده، هر روز به خیل عاشقان آن بزرگوار افزوده می‌شود و مردمان مرتب به نذر برای آن حضرت می‌پردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha