وزیر ارشاد با اشاره به هوش علامه جزایری، گفت: علامه مجلسی به جهت دانایی و سختکوشی علامه جزایری ایشان را برای همراهی در نوشتن بحارالانوار انتخاب کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خوزستان، سیدمحمد حسینی در مراسم اختتامیه کنگره محدث کبیر، علامه سید نعمتالله جزایری که در تالار امام رضا(ع) اهواز برگزار شد، با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر معرفی بزرگان علم و فقاهت به نسل جوان و احیای آثار ایشان، اظهار کرد: برگزاری این همایش و کنگره در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری است؛ در این راستا لازم است دبیرخانه دائمی آن تحت نظر آیتالله موسویجزایری دائر شود و وزارت ارشاد هم در زمینه چاپ و تکثیر آثار علامه جزایری همراهی لازم را خواهد داشت.
وی با اشاره به گستره دامنه تألیفات علامه نعمتالله جزایری، افزود: علامه مجلسی بیش از هزار شاگرد داشت، ولی از آن میان علامه نعمتالله جزایری را به جهت دانایی، هوش و سختکوشی برای همراهی در نوشتن بحارالانوار انتخاب کرد.
حسینی با اشاره به مثل «نابرده رنج گنج میسر نمیشود»، به سختیها و مشقات مسیر علامه اشاره کرد و گفت: امروز وظیفه داریم این شخصیتها را به دانشگاهیان و حوزویان معرفی کنیم و راز موفقیت ایشان را به جوانان بشناسانیم. با مروری بر زندگی این بزرگان به این نکته پی میبریم که ایشان با تحمل سختیها، محرومیتها، غربت و بدون هیچ چشمداشتی و با اخلاص فعالیت میکردند؛ بنابراین اگر تأکید بر جهاد علمی داریم با سختکوشی میتوانیم به آن دست یابیم.
وی ادامه داد: نسل امروز نیاز به چنین الگوهایی دارد که از مجاهدت ایشان درس بگیرد و گامهای بلند بردارد. اگر ایران اسلامی امروز در جامعه جهانی سرفراز است به پشتوانه چنین سابقه و الگوگیری از بزرگان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان برخی خاطرات علامه نعمتالله جزایری، به سختیهای متحمل بر ایشان اشاره و تصریح کرد: علامه سید نعمتالله جزایری سفرهای فراوان میکرد و در هر جا عالمی بود برای تلمذ در محضر او حاضر میشد. دلبسته و وابسته به جایی و چیزی نبود، لذا حاصل تحمل آن همه سختیها این است که پس از گذشت بیش از سه قرن یاد او باقی مانده است. این روحیه سختکوشی و تحمل شدائد در کنار اعتقاد راسخ، پایمردی و پایداری سبب رسیدن ایشان به این مقامات بوده است.
حسینی با اشاره به برخی کتابهای علامه نعمتالله جزایری گفت: ایشان اولین کتاب خود را در سن 15 سالگی نوشته است و لازم است کتب علامه آماده جمعآوری و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه سادات منشأ خیر و برکت هستند، اظهار کرد: امیدواریم جلسه دیگری در بزرگداشت این علامه کبیر در بصره داشته باشیم، چرا که بخشی از نوادگان علامه در عراق هستند. نوادگان ایشان در کشورهای مختلف منطقه همچنین در آفریقا و اروپا هستند و امیدواریم این ارتباط برقرار شود و آنها در هر گوشهای از دنیا هستند منادی فرهنگ ناب اسلامی باشند.
به گزارش خبرنگار ایسنای خوزستان، حجت الاسلام سید لطفالله سپهر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در این مراسم گفت: این همایش روز گذشته با قرائت پیام مقام معظم رهبری، پیام آیتالله صافیگلپایگانی و حضور نمایندگان دفتر آیتالله سیستانی آغاز شد و با جمعیتی بالغ بر سه هزار نفر صبح و بعدازظهر با ارائه مقالات برگزیده در شوشتر ادامه یافت.
وی ادامه داد: بیش از 15 ماه مجموعهای در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، انجمن مفاخر کشور و استان و بیت آیتالله موسوی جزایری درگیر برگزاری کنگره بزرگداشت علامه سید نعمتالله جزائری بودند که نتیجه آن واصل شدن دهها مقاله در باب اندیشه پاک و فقاهت علامه بود که هیأت علمی به ریاست آیتالله جزایری 18 مقاله را برتر تشخیص دادند.
سپهر با بیان اینکه آثار علامه سید نعمتالله جزایری جمعآوری شده است، خطاب به وزیر فرهنگ درخواست کرد که خواست مقام معظم رهبری مبنی بر چاپ آثار علامه عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه برگزاری همایش سید نعمتالله جزایری کار بزرگی بود که با همکاری بسیاری از ارگانها و صنایع در استان خوزستان انجام گرفت، تصریح کرد: برگزاری این همایش در راستای خواست مقام معظم رهبری مبنی بر معرفی مفاخر به نسل نو انجام گرفته است.
انتهای پیام
نظرات