حسین اسرافیلی گفت: باید توجه داشت که جشنواره شعر فجر، جشنواره انقلاب اسلامی است و کسانی که در این جشنواره داور هستند، باید ابتدا انقلاب اسلامی را پذیرفته باشند و براساس این نگاه، آثار را انتخاب کنند.
این شاعر در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: افرادی که با انقلاب سازش ندارند و یا آن را باور ندارند، نمونههای شعری را میآورند که برای ادبیات پیش از انقلاب است، آنها ادبیات انقلاب را نپذیرفتهاند و شاعران انقلاب را به عنوان شاعران دولت مطرح میکنند که باید پرسید آیا خود این افراد در هیچ جای دولت کار نمیکنند؟ کسانی میتوانند داوری درست انجام دهند که تفکر انقلاب را بپذیرند و کسانی که این تفکر را نپذیرند، به دنبال شعرهایی میروند که با شعرهای انقلاب ناسازگاری دارد.
اسرافیلی همچنین عنوان کرد: جشنواره شعر فجر در طی این چند دوره توانسته است چهرههای جوان و جدیدی را در حوزه شعر معرفی کند و آثار برگزیدگان این جشنواره هم توسط وزارت ارشاد به چاپ رسیده که این خود نوعی تقدیر از این آثار است که باعث معرفی آنها نیز میشود. از سوی دیگر، انجمن قلم هم آثار یکسری شاعران نوقلم را چاپ و معرفی کرده است و در مجموع، معرفی چهرههای جدید کاری است که در حال انجام است.
او در ادامه گفت: جشنواره شعر فجر در مقایسه با جشنواره فیلم و موسیقی فجر تا حدود زیادی دیر شروع شد. این جشنواره علاوه بر اینکه باید محفلی باشد تا آثار شاعران در آن دیده شود، در کنارش هم باید به مقولههای مرتبط با شعر مثل ترجمه و نقد هم توجه شود، یعنی نقد شعر یا موضوعاتی که در کتابهای مربوط به شعر وجود دارند، در جشنواره حضور یابند. همچنین میتوان شعرهای شاعران خارجی را ترجمه کرد و از آنها در جشنواره استفاده کرد که این اتفاق میتواند باعث آشنایی ما با ادبیات سایر کشورها نیز شود.
انتهای پیام
نظرات