به گزارش ایسنا، هشتصد و نوزدهمین شب از شبهای مجلۀ بخارا به کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران اختصاص یافته است.
این نشست از ساعت ۱۷ روز شنبه، بیست و هفتم بهمنماه ۱۴۰۳ با سخنرانی نوشآفرین انصاری، صادق سجادی، علی قیصری، غلامرضا امیرخانی، ابراهیم عمرانی، ابوالفضل حافظیان بابلی، سوسن اصیلی و علی دهباشی در مرکز اسناد و تأمین منابع علمی کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران برگزار میشود.
در خبر برگزاری این نشست آمده است: «کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، به عنوان بزرگترین کتابخانۀ دانشگاهی ایران دارای مجموعهای غنی و گسترده از منابع گوناگون در زمینههای مختلف علوم و فنون و فرهنگ و ادب است. این کتابخانه در کنار کتابخانههای تخصصی دانشکدهها، بیشتر به امر پژوهش توجه دارد و عموماً به گردآوری آثار مربوط به مطالعات ایرانشناسی، شرقشناسی و اسلامشناسی میپردازد.
شالودۀ کتابخانۀ مرکزی در سال ۱۳۲۸ خورشیدی بنیاد نهاده شد؛ زمانی که سید محمد مشکوه ـ استاد وقت دانشکدۀ حقوق ـ مجموعۀ نفیس نسخههای خطی خود را شامل ۱۳۲۸ نسخه به دانشگاه تهران اهدا کرد. بنای فعلی کتابخانۀ مرکزی در سال ۱۳۵۰ش گشایش یافت. این کتابخانه تا سال ۱۳۵۸ با مدیریت مرحوم ایرج افشار (۱۳۰۴ـ ۱۳۸۹) اداره میشد و پس از آن نیز شماری از استادان دانشگاه، مدیریت آن را بر عهده داشتهاند.
مجموعه منابع این کتابخانه، بالغ بر یک میلیون و چهارصد هزار مدرک، از انواع منابع کتابخانهای و آرشیوی، شامل کتابهای چاپی، نشریات، نسخههای خطی، اسناد تاریخی، میکروفیلم، عکسهای تاریخی، کتابهای چاپ سنگی، پایاننامهها، منابع چاپی غیرکتابی، نقشهها و منابع الکترونیکی میشود. در این میان، گنجینۀ نشریات کتابخانه، در نوع یکی از بهترین مجموعهها بهشمار میآید. گنجینۀ خطی آن نیز با حدود ۱۷ هزار منبع، در بیش از ۳۲ هزار عنوان، یکی از مجموعههای نفیس خطی ایران به شمار میآید.
کتابخانۀ مرکزی در راستای اهداف و وظایف آموزشی و پژوهشی خود همۀ منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه را از طریق خدمات امانت، خدمات مرجع و خدمات الکترونیکی در دسترس کاربران خود قرار میدهد. در حال حاضر، نسخههای خطی کتابخانه، بدون پرداخت هزینه، از طریق وبسایت این کتابخانه، در دسترس عموم قرار دارد. بسیاری از نشریات قدیمی آن نیز بدون پرداخت هزینه، قابل دانلود است.
انتهای پیام
نظرات