معاون گردشگری کشور گفت: بهدنبال دستور رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دربارهی راهاندازی خانهی عشایر ایران، این دستور در کمتر از 10 روز اجرا شد و امروز با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای بینظیر عشایر کشور، شاهد راهاندازی خانهی عشایر ایران هستیم.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، امروز مراسم افتتاح خانهی عشایر ایران با حضور مسئولان سازمان میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی و جمعی از عشایر ساوه، البرز و شهرری در حیاط کوچک خانهی قوامالدوله برگزار شد.
منوچهر جهانیان در این مراسم اظهار کرد: امیدوارم این خانه، مرکزی برای تعامل میان عشایر و جایی برای تحقیقات، مطالعات، برگزاری مراسم آیینی، معرفی ظرفیتها و مرکز سیاستگذاری عشایر و اقوام ایران باشد تا به این ترتیب بهشکل متمرکز برنامههای عشایر راهبری و هدایت شود.
جهانشاه صدیق - رییس سازمان امور عشایری - با تشکر از ملکزاده و جهانیان که با تدابیر عملیاتی و کاربردی، پیگیر امور مربوط به عشایر هستند، گفت: عشایر ایران در بخش تولیدات صنایع دستی و دام، نقش ویژهای دارند و تلاش میکنند با توجه به اینکه از طرف دشمنان تحت فشار هستیم در کاهش تحریمها اثرگذار باشند. در این راستا عشایر ایران با اقدامات مختلفی مانند گسترش تولیدات صنایع دستی و جمعآوری گیاهان دارویی برای مقابله با تحریمها کمک میکنند.
او بیان کرد: راهاندازی خانهی عشایر یک فرصت مغتنم است و از آنجا که نام «خانه عشایری» با «خانه عشایر ایران» تفاوت دارد، اجازه دهید اینجا «خانه عشایر ایران» و محلی برای مطرح شدن چالشهای جامعهی عشایری ایران باشد.
وی با اشاره به اینکه عشایر گنجی هستند که با کمک سازمان میراث فرهنگی در این خانه نمایان میشوند، افزود: امیدوارم این خانه مکانی باشد که هر کسی به آن میآید اطلاعات خوبی دربارهی عشایر ایران بهدست آورد.
در بخش دیگری از این مراسم، پرویز کردوانی - چهرهی ماندگار کویرشناسی ایران - در سخنانی به بیان مشکلات عشایر ایران پرداخت.
او با اشاره به برگزاری جشنوارهی عشایر ایران در تهران، گفت: متأسفانه صداوسیما و کس دیگری برای این برنامه تبلیغی نکرد و کسی هم متوجه نشد که چنین اتفاقی در تهران رخ داده است. خیلی از مردم نمیدانستند که گوسفندان در این شهر حرکت کردهاند.
وی اظهار کرد: عشایر در حال از بین رفتناند و نشانهی آن همین است که فردی لباسش را عوض میکند، میآید اینجا آش درست میکند و میرود. این نمیشود که فقط یک هفته مراسمی در اینجا با نام عشایر برگزار شود.
او با اشاره به مشکلاتی که عشایر ایران برای استفاده از مراتع و آب دارند و اینکه از دشتها به سوی کوهستانها فراخوانده میشوند، گفت: مهمترین مسأله در حال حاضر این است که به اقتصاد عشایر رسیدگی کنند تا آنها بتوانند ییلاق و قشلاق خود را داشته باشند. اگر شرایط به همین ترتیب دربارهی عشایر ادامه پیدا کند، وضعیت آنها مانند قناتهایی میشود که خشک شدند.
کردوانی تأکید کرد: عشایر فقط این نیست که بیایند ساز و دهل بزنند و ما برایشان دست بزنیم. اصلا عشایر اینجا نیستند که در تهران برای آنها خانهای در نظر گرفته شده است. عشایر باید ابتدا در روستاها، بعد در شهرستانها و استانها و بعد در تهران خانهای داشته باشند.
در ادامهی این مراسم، کلهر بهعنوان نمایندهی عشایر، سخنان کوتاهی را دربارهی مشکلاتی که عشایر دارند و درخواستشان از رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بیان کرد.
او گفت: جلسات شورای عشایری در استانها برگزار شده است، ولی مصوبات آنها محکم نیست. با توجه به نگاهی که رییسجمهور به این اقشار دارد از شما خواهش میکنم قول دهید تا پیگیری لازم را برای لازمالاجرا شدن این مصوبات در دستگاههای مختلف انجام دهید.
وی اضافه کرد: برای بیمهی عشایر هرچه داد زدیم صدایمان به جایی نرسید، ولی امیدوارم شما که در این فرصت کم، چنین خانهای را راهاندازی کردهاید وضعیت بیمهی عشایر را هم سروسامان دهید.
انتهای پیام
نظرات