• یکشنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 91112917587

گزارش ایسنا از آغاز کار شانزدهمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی

گزارش ایسنا از آغاز کار شانزدهمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی

مراسم آغاز کار شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی برگزار شد.

مراسم آغاز کار شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم که صبح امروز (29 بهمن‌ماه) در مجتمع فرهنگی 29 بهمن برگزار شد، حجت‌الاسلام الیاس ابراهیمی - مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تبریز - با تأکید بر ضرورت قصه‌گویی متذکر شد: قصه‌گویی هنری والا و واسطه‌ای نافذ در تربیت کودکان و نوجوانان است.

او با استناد به بیانات مقام معظم رهبری در قصه‌گویی تصریح کرد: قصه‌های خوب سازنده شخصیت کودکان است. در واقع این جشنواره با هدف ترویج هنر ارزشمند قصه‌گویی در ایران و جهان برگزار می‌شود.

الیاسی در پایان با اشاره به سالگرد قیام تاریخی مردم تبریز در 29 بهمن‌ماه 1356، یاد و خاطره شهدای این رویداد را گرامی داشت و گفت: قصه و قصه‌گویی بستری مهم و ارزشمند برای انتقال آموزه‌های اخلاقی و اعتقادی است.

جشنواره‌ی قصه‌گویی

در ادامه این مراسم، محمدباقر آدوسی - معاون فرهنگی کانون پرورش فکری و رییس شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی - از قصه‌گویان و مربیان کانون‌های پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان انسان‌هایی فرهنگ‌ساز یاد کرد و متذکر شد: در این دوره از جشنواره قصه‌گویی، قصه‌گویان ملی، استانی، بین‌المللی و آزاد با محوریت ادبیات کهن ایران و قهرمان‌های ملی ایرانی با یکدیگر رقابت داشتند. در این دوره 9600 نفر قصه‌گوی صحنه‌یی، صوتی، بازنویسی و بازآفرینی از 30 کشور جهان با یکدیگر رقابت داشتند و در مرحله پایانی از این رقابت که از امروز تا اول اسفندماه برگزار می‌شود، 40 قصه‌گوی داخلی و همچنین 10 قصه‌گوی خارجی با یکدیگر رقابت خواهند داشت.

آدوسی در ادامه به بحث درباره قصه و قصه‌گویی پرداخت و متذکر شد: شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور در حوزه قصه است و هم‌اکنون جریان فرهنگی پرفروغی شکل گرفته است و نقش بسزایی در ترویج قصه‌گویی دارد.

او خاطرنشان کرد: هر چند هدف اصلی جشنواره قصه‌گویی، ترویج قصه و قصه‌گویی است، اما در کنار آن می‌تواند به توانمندسازی مربیان کانون پرورش فکری، ترویج قصه‌نویسی، ارتقای سطح قصه‌گویی و توانمندسازی مادران برای قصه‌گویی مؤثر واقع شود.

این مقام مسؤول با استناد به قرآن کریم، هدف از قصه‌گویی را تعلیم و تربیت و همچنین عبرت‌آموزی دانست و تاکید کرد: قرآن کریم هرگز قصه‌گویی را امکانی برای سرگرمی صرف نمی‌داند؛ بلکه آموزه‌های دین ما معتقد است هدف از بیان قصه، ایجاد جامعه سالم است و از طرفی قصه فرصتی را فراهم می‌آورد تا از رویدادهای تاریخی گذشته آگاه شویم و از آن‌ها عبرت بگیریم. ما نیز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پی این هستیم که با قصه‌گویی علاوه بر این‌که تخیل و تفکر کودکان را پرورش دهیم، نگرش اخلاقی و اعتقادی درستی به آن‌ها ارائه کنیم.

او در پایان گفت: آدمی موجودی میراست و برای این‌که خود را جاودانه کند، به سخن و نوشتن روی می‌آورد و برای این‌که قصه‌های ما جاودانه شود، ضرورت دارد همانند بزرگان ادبیات فارسی، سخن و رفتار ما در پیوند با جاودانه هستی باشد.

نمایش نماآهنگ و اجرای سرود نیز از دیگر برنامه مراسم افتتاحیه بود.

به گزارش ایسنا،‌ پس از مراسم افتتاحیه، قصه‌گویان با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

جشنواره‌ی قصه‌گویی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha