• دوشنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: علم ورزش
  • کد خبر: 91110201031
  • خبرنگار : 90047

دکتر علیزاده به ایسنا خبر داد

اجرای طرح 11+ فیفا از سال آینده اجباری می‌شود

اجرای طرح 11+ فیفا از سال آینده اجباری می‌شود

رییس آکادمی ملی فوتبال از اجرایی شدن طرح 11+ فیفا از سال آینده در تمام باشگاه‌های سراسر کشور خبر داد.

رییس آکادمی ملی فوتبال از اجرایی شدن طرح 11+ فیفا از سال آینده در تمام باشگاه‌های سراسر کشور خبر داد.

دکتر محمدحسین علیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درخصوص اجرای طرح 11+ اظهار کرد: هر ساله تعداد زیادی از بازیکنان مستعد جوان و نوجوان در اثر آسیب‌دیدگی ورزشی مدت‌ها از میادین دور می‌مانند و بسیاری از آنها نیز قادر به بازگشت به سطح قبلی خود نیستند. به همین دلیل فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) طرح‌های زیادی را برای پیشگیری و کاهش آسیب بازیکنان فوتبال تدوین و اجرا کرده که یکی از بهترین طرح‌های این فدراسیون،برنامه جامع گرم کردن موسوم به 11+ است. نتایج اولیه بیانگر موفقیت این برنامه در پیشگیری از آسیب و بهبود عملکرد بازیکنان فوتبال (به ویژه در بازیکنان زن) بوده است. در حال حاضر بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان در زمینه فوتبال در حال اجرای این برنامه پیشگیرانه از آسیب هستند.

وی افزود: از آنجا که مرکز پژوهش و پزشکی فیفا (FMARC) جهت تعمیم این برنامه به تمام کشورهای جهان نیاز به تحقیق بیشتری در این زمینه دارد و نتایج تحقیقات نیز حکایت از میزان شیوع بسیار بالای آسیب‌های بازیکنان فوتبال ایران در مقایسه با سایر کشورها دارد. بنابراین آکادمی ملی فوتبال ایران نیز با همکاری فیفا به بررسی تاثیر این برنامه در پیشگیری از آسیب‌های بازیکنان ایران پرداخته که این طرح در سه مرحله اجرا می‌گردد. مرحله اول این طرح به پایان رسیده است و مرحله دوم نیز در حال اجراست.

علیزاده خاطرنشان کرد: مرحله اول این طرح به صورت آزمایشی در لیگ نوجوانان استانهای تهران و اصفهان اجرا شد و نتایج بسیار مثبتی به دست آمد. بازیکنان نوجوانی که برنامه 11+ را به عنوان گرم کردن خود استفاده کرده بودند، 38درصد کمتر از بازیکنان دیگر به آسیب دچار شدند. در حال حاضر مرحله دوم این طرح در لیگ برتر جوانان 7 استان بزرگ کشور در حال اجراست. این مرحله تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت و از سال 1392 مرحله سوم و پایانی طرح اجرا خواهد شد. در مرحله سوم طرح کارگاه‌های آموزشی 11+ در تمام استان‌های کشور اجرا خواهد گردید. هم‌چنین در این مرحله آموزش این طرح در تمام کلاس‌های مربیگری A فوتبال گنجانده خواهد شد تا مربیان حرفه‌ای نیز با این تمرینات و اثرات آن آشنا شوند.

رییس آکادمی ملی فوتبال تصریح کرد: وقتی این موضوع را به فیفا اعلام کردیم، از اجرای این طرح در کشور بسیار استقبال کردند و حتی قرار شد دوراک رییس کمیته پژوهش و پزشکی فیفا و افسر ارشد کمیته پزشکی فیفا سال آینده جهت بازدید از دستاوردهای این طرح در همایش بین‌المللی علم و فوتبال شرکت کند و حتی پوستر فارسی این طرح را که توسط کارشناسان آکادمی فوتبال تهیه گردیده بود در سایت کمیته پزشکی فیفا قرار دادند.

علیزاده افزود: تمرینات 11+ جهت پیشگیری از آسیب‌های بازیکنان زن و مرد 14سال به بالا توسط گروهی از متخصصان بین‌المللی فیفا طراحی شده که باید به جای تمرینات عادی گرم کردن قبل از شروع تمرینات و حداقل دو بار در هفته اجرا گردد. 11+ مشتمل بر 15تمرین در سه بخش است که بخش اول تمرینات دویدنی با سرعت آهسته همراه با کشش‌های فعال وبرخوردهای کنترل شده است؛ بخش دوم شامل شش ست از تمریناتی است که بر تقویت عضلات مرکزی و پاها، افزایش تعادل، افزایش قدرت انفجاری عضلات اندام تحتانی و افزایش چابکی تمرکز دارد و بخش سوم نیز تمرینات دویدنی با سرعت متوسط و بالا همراه با تغییر جهت حرکت را در برمی‌گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج اجرای طرح 11+ در 7 استان پیش‌بینی شده چقدر در میزان پیشگیری و کاهش آسیب‌ها اثرگذار بوده است، گفت: فیفا میزان پیشگیری از آسیب‌ها را بر اساس آمار به دست آمده 45 درصد عنوان کرده بود که این آمار پس از عملیاتی شدن در 7 استان پیش‌بینی شده و بررسی نتایج آن به رقمی بالای 25 درصد رقم خورد. البته نتایج نهایی‌ آن به زودی اعلام خواهد شد.

علیزاده خاطرنشان کرد: نتایج این طرح نشان می‌دهد که اجرای آن سال آینده در رقابت‌های لیگ برتر میزان زیادی از آسیب دیدگی‌ها را به ویژه در رشته فوتبال کاهش خواهد داد و سبب می‌شود تا ضمن اینکه فوتبالیست‌ها به دلیل آسیب دیدگی از چرخه فعالیت زود خارج نشوند، بلکه هزینه‌های سنگینی نیز بابت درمان و جراحی به آن‌ها تحمیل نشود.

رییس آکادمی ملی فوتبال همچنین در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین برنامه تمرینی این طرح برای کاهش آسیب دیدگی‌ها بویژه آسیب دیدگی پارگی رباط صلیبی چیست، افزود: برنامه تمرینی پیش‌بینی شده در این طرح در قالب 3 برنامه آموزشی است که بخش اول آن برنامه جامع گرم کردن جهت پیشگیری از آسیب است، بخش دوم تمرین‌ها در راستای تغییر جهت مسیرها و نحوه فرود آمدن بازیکنان و پرش آن‌ها خواهد بود و در نهایت تمرین‌هایی برای رعایت فاصله‌ها پیش‌بینی شده است.

علیزاده در پایان پیرامون این سوال که آیا تصور می‌کنید باشگاه‌ها از طرح 11+ استقبال کنند یا خیر، خاطرنشان کرد: به رغم اینکه تا پایان سال 2013، AFC باشگاه‌های لیگ برتر را ملزم به داشتن آکادمی و مراکز آموزشی کرده است، باشگاه‌ها نیز در اجرای این طرح همکاری بیشتری خواهند کرد. هم‌اکنون ده باشگاه لیگ برتری از آکادمی ملی فوتبال ایران مجوز آکادمی دریافت نموده‌اند که امیدوارم این تعداد تا پایان 2013 به 18 آکادمی برسد تا ساختار آینده فوتبال از قالب مدارس فوتبال به صورت آکادمی سازماندهی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha