شورای صنفی نمایش اینبار هم تصمیمی گرفته است که باعث انتقاد شدید رضا سعیدیپور شده است: اکران «من و زیبا» از دفتر پخش رسانه فیلمسازان در سینما «آزادی» و اکران نشدن «گیرنده» از همان دفتر پخش در این سینما!
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، صبح امروز (13 دیماه) خبر رسید که شورای صنفی نمایش حوالهی اکران «من و زیبا» را برای «سینما آزادی» صادر کرده است؛ خبری که بلافاصله توسط حبیب اسماعیلی - پخشکننده «من و زیبا» - و حبیب کاوش – سخنگوی شورای صنفی نمایش - تایید شد.
کاوش در گفتوگویی با ایسنا، صدور حواله اکران «من و زیبا» برای سینما «آزادی» را به دلیل «درخواست انجمن سینماداران، ایام اربعین که مقاومت در برابرش برای شیعیان غیرممکن است و همچنین برای آنکه فیلم خوب "من و زیبا" در این ایام حیف نشود» دانست و در عینحال تاکید کرد: «شورای صنفی نمایش تنها حواله اکران "من و زیبا" را برای سینما "آزادی" صادر کرده است».
حبیب اسماعیلی هم این موضوع را تایید کرد و در عین حال از تلاش برای اکران هرچه سریعتر فیلم خبر داد.
جواد نوروزبیگی – تهیه کننده «من و زیبا» - هم که چند روز قبل تاکید کرده بود در این شرایط از اکران فیلم انصراف خواهد داد، اینبار در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: « اگر حوالهی اکران "من و زیبا" برای سینما "آزادی" صادر شود، مشکلی برای نمایش فیلم نداریم». (اینجا)
اما این پایان ماجرا نبود، چرا که شورای صنفی نمایش در اقدامی قابل توجه به «من و زیبا» که پخش آن را حبیب اسماعیلی و دفتر رسانه فیلمسازان برعهده دارد، برای اکران در سینما «آزادی» حواله داده است، اما همچنان تاکید میکند که «گیرنده» از همان دفتر پخش نمیتواند در «آزادی» به نمایش گذاشته شود!
البته نکته قابل توجه دیگر این بود که حبیب کاوش در یکی از گفتوگوهایش درباره این تصمیم جدید شورای صنفی نمایش تاکید کرده بود که «شورا به مدت یک ماه و تنها برای نمایش فیلم "من و زیبا"» چنین حوالهای را صادر کرده است؛ موضوعی که آن را در گفتوگو با ایسنا تایید نمیکند و میگوید: «حوالهی اکران این فیلم به روال سایر فیلمها صادر شده است و هیچ محدودیت زمانی ندارد».
اما در هر صورت، پس از این سخنان کاوش، رضا سعیدیپور – مدیر سینما «آزادی» – در گفتوگویی با ایسنا ضمن انتقاد شدید از آنچه «تصمیمات روزانه در شورای صنفی نمایش» میخواند، تاکید کرد: شورای صنفی نمایش نمیتواند حوالهی اکران یک فیلم از یک دفتر پخش را بدهد، اما حواله فیلم دیگر همان دفتر را که با ما قرارداد بسته صادر نکند! این تصمیمات خلقالساعه شورای صنفی مبنای قانونی ندارد.
سعیدیپور سپس در واکنش به سخنان کاوش دربارهی تعیین مدتزمان یک ماهه برای حوالهی اکران «من و زیبا» گفت: در جایی خواندم که آقای کاوش به عنوان سخنگوی شورای صنفی نمایش گفتهاند که ما یک فرصت به سینما «آزادی» میدهیم که «من و زیبا» را برای یک ماه اکران کند. این سخن ایشان در حالی است که در آییننامه شورای صنفی نمایش به صراحت آمده، دفتر پخش طبق ضوابطی میتواند در یک مدت مشخص با سینماها قرارداد ببندد. حال اگر پس از پایان این مدت کف فروش فیلم پُر شود، اکران آن ادامه پیدا میکند و در غیر این صورت خیر. در واقع این شورای صنفی نمایش نیست که مدت اکران یک فیلم را تعیین میکند و صراحتا چنین کاری تخلف آییننامهیی است.
وی البته تصمیمات اخیر شورای صنفی نمایش را یک «بدعت» توصیف کرد و گفت: این بدعت بسیار بدی است که شورای صنفی نمایش در هر جلسهاش هرچه را که میخواهد تصویب میکند و کاری به متن آییننامه ندارد. طبیعتا آییننامه برای این تدوین شده است که شوراها و سازمانهای مختلف هرآنچه را که به ذهنشان میرسد، اعلام نکنند.
مدیر سینما «آزادی» در پایان، اکران «من و زیبا» را با اما و اگر دانست و تاکید کرد: اکنون شورای صنفی نمایش باید تکلیف ما را مشخص کند. آنها یا تحریم را برداشتهاند یا هنوز در تحریم هستیم. اگر تحریم سینما «آزادی» لغو شده که باید حواله و کپی هر فیلمی را که قرار داده بستهایم، به ما بدهد، اما اگر این تحریم برداشته نشده و تنها میخواهند ما را به اکران یک فیلم اجبار کنند، ترجیح میدهیم باوجود علاقهمان به اکران فیلم خوب «من و زیبا»، این کار را انجام ندهیم. (اینجا)
به گزارش ایسنا، حدود دو هفته قبل شنیده شد که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور صدور حوالههای اکران سینما «آزادی» را داده است که این موضوع از سوی حبیب کاوش تایید شد. پس از آن، شورای صنفی پس از جلسهاش اعلام کرد که «آقای شمقدری در نامهای به شورای صنفی نمایش اعلام کردند اگر میشود (درباره سینما آزادی) تجدید نظر شود که این موضوع در شورا مطرح و با کلیه دفاتر پخش، سینماداران و جامعه صنفی صحبت شد در واقع جاهایی که شورای صنفی مشروعیتاش را از آنها میگیرد...در نهایت همه با احترام به نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با این موضوع مخالفت کردیم». (اینجا)
یک هفته پس از این اتفاق و مخالفت با دستور وزیر ارشاد به دلیل آنچه مخالفت پخشکنندگان، سینماداران و جامعهصنفی تهیهکنندگان خوانده میشد، حبیب کاوش در گفتوگوی دیگری بر صدور حوالههای اکران «آزادی» و حل مشکل شورای صنفی نمایش با این سینما تاکید کرد، اما بازهم گفت که «برخی از صنوف مانند جامعه صنفی تهیهکنندگان، انجمن سینماداران و کانون پخشکنندگان با سینما «آزادی» مشکلاتی دارند که به قول آقای وزیر در یکی از مصاحبههایشان، این مشکلات در حال حل شدن است... این شورا، هیچ مشکلی با اکران فیلمها در سینما «آزادی» ندارد و مسئولان این سینما باید با چند صنفی که اکنون با آنها مشکل دارند مسائلشان را حل کنند». (اینجا)
بلافاصله پس از این گفتوگو، مدیر سینما «آزادی» خواستار دریافت حوالههای اکرانهایی شد که صدور آنها اعلام شده بود و در عین حال تاکید کرد: «وقتی شورایی از مجموعه نمایندگان صنوف تشکیل میشود باید نظر نمایندگان و رای شورا، نظر صنوف هم باشد. من کاری ندارم که شورا با چه دستوری و چگونه تحریم سینما "آزادی" را منتفی و حوالههای ما را صادر کرده است، اما در هر صورت انتظار میرود تصمیمات شورای متشکل از صنوف، توسط همه اعضای آن عمل شود. اما اینکه گفته میشود شورای صنفی به عنوان مجموعه اصناف قبول کرده، اما تکتک صنفها نمیپذیرند مصداق ضربالمثل یک بام و دو هواست». (اینجا)
وی پس از پافشاری کانون پخشکنندگان در جلسهی اخیرش بر تحریم سینما آزادی در گفتوگوی دیگری با ایسنا بیان کرد: «ما فکر میکردیم پس از دستور مشخص وزیر ارشاد برای پایان تحریم اکران سینما "آزادی" و همچنین اعلام نظر شورای صنفی نمایش، کانون پخشکنندگان در جهت حل مشکل گام برداشته و راهکارهایی را در جلسهی اخیرش ارائه میدهد. اما متاسفانه گویا ارادهای بر حل این مشکل وجود ندارد و ما دیگر راهی نداریم و سرانجام طرحی که مدتها قبل در هیات مدیرهمان مطرح شده بود را اجرا خواهیم کرد... ما اکنون تفاهمنامهای را با یکی از بنیادهای فرهنگی هنری امضا کردهایم و میخواهیم تا برونرفت از کشمکشهای فعلی، دو سالنمان را از چرخه اکران خارج کرده و موسیقی و تئاتر فاخر در آن سالنها اجرا کنیم. سه سالن دیگر سینما "آزادی" هم فعلا به اکران همان فیلمهای قدیمی خود ادامه میدهد». (اینجا)
به گزارش ایسنا، این سخنان مدیر سینما «آزادی» باعث نشد که کانون پخشکنندگان تجدیدنظری در تحریم این سینما کند و شورای صنفی نمایش هم در جلسهی آخرش ترجیح داد سینما «فرهنگ» را در سرگروههای پنجگانه جایگزین «آزادی» کرده و اکران «من و زیبا» را در سینما فرهنگ پیگیری کند؛ کاری که نه تنها باعث حل شدن اختلافات نشد، بلکه پای تهیهکننده «من و زیبا» - جواد نوروزبیگی - را هم به ماجرا کشید و او تاکید کرد فیلم را تنها در سینما «آزادی» اکران میکند.
اکنون - 13 دیماه شورای صنفی نمایش دو روز پس از تصمیم قبلیاش، تصمیم جدیدی برای بازگرداندن اکران «من و زیبا» به سینما «آزادی» گرفته؛ تصمیمی که باز هم صدای مدیر این سینما را درآورده است. چون او میگوید شورای صنفی نمایش معتقد بوده خودش با ما مشکلی ندارد و این دفاتر پخش هستند که با ما قرارداد نمیبندند. بنابراین، اکنون که دفتر رسانه فیلمسازان برای اکران «من و زیبا» و «گیرنده» با سینما «آزادی» قرارداد بسته، شورا بر اساس ادعای خودش باید حوالههای اکران هر دو فیلم را صادر کند، نه اینکه به دلایلی تنها حواله اکران یک فیلم را بدهد!
در هر صورت، به نظر میرسد در شرایط فعلی با توجه به سخنان سخنگوی شورای صنفی نمایش و مدیر سینما «آزادی» باید اکران «من و زیبا» را در هالهای از ابهام دانست.
انتهای پیام
نظرات