• شنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91092514163
  • خبرنگار : 71191

سیدمحمد بهشتی:

تپه‌ی باستانی سیلک برای آیندگان است بی‌گدار به آب نزنید

تپه‌ی باستانی سیلک برای آیندگان است بی‌گدار به آب نزنید

سیدمحمد بهشتی گفت: سیلک یک محوطه‌ی بسیار مهم در کشور است و باید احتیاط با آن مواجه شد تا برای آیندگان هم باقی بماند. بی‌گدار به آب زدن آن هم فقط برای حل و فصل گرفتاری‌های روزانه در آن منطقه، بی‌احتیاطی است.

سیدمحمد بهشتی گفت: سیلک یک محوطه‌ی بسیار مهم در کشور است و باید احتیاط با آن مواجه شد تا برای آیندگان هم باقی بماند. بی‌گدار به آب زدن آن هم فقط برای حل و فصل گرفتاری‌های روزانه در آن منطقه، بی‌احتیاطی است.

رییس سابق سازمان میراث فرهنگی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: حدود 79 سال بود که هیچ فعالیت باستان‌شناسی در این محوطه انجام نشده بود. به همین دلیل، ارزش‌های محوطه‌ی سیلک از ذهن مردم پاک شده بود و عملا طرح‌های جامع تصویبی و ساخت‌وسازها در حال نزدیک شدن به تپه‌ی باستانی بودند. حدود 10 سال پیش، دکتر ملک شهمیرزادی کار کاوش در این منطقه را آغاز کرد تا ارزش‌های محوطه به‌نحوی دوباره انعکاس پیدا کند و جلوی فشارها گرفته شود.

او با اشاره به لزوم شایسته بودن کسی که از طرف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مأموریت بازنگری در محوطه‌ی سیلک را می‌گیرد، ادامه داد: هیچ‌گاه فعالیت باستان‌شناسی در محوطه‌ای تاریخی مانند سیلک تمام نمی‌شود، در منطقه‌ای مانند شوش 10 سال کاوش انجام شد تا اطلاعات کاملی به‌دست آمد. بنابراین داشتن انگیزه‌های علمی و پژوهشی برای حفاری در محوطه‌ای مانند سیلک بسیار اهمیت دارد؛ ولی اگر بازنگری در حریم سیلک به‌دنبال فشارهای شهرداری کاشان بخواهد انجام شود، این قضیه در وظایف شهرداری نیست که بخواهد نظر دهد و این نهاد فقط باید تبعیت کند.

بهشتی با تأکید بر این‌که تجدید نظر در حریم و عرصه‌ی یک محوطه‌ی تاریخی باید براساس تشخیص و اصول علمی باشد، بیان کرد: اگر این موضوع از سوی شهرداری مطرح می‌شود که باید در محدوده‌ی سیلک تجدید نظر شود و در حریم آن ساخت‌وساز کرد تا شهرداری درآمد کسب کند و بخشی از درآمد خود را از روی لطف به سازمان میراث فرهنگی بدهد، این کار خطاست.

وی سازمان میراث فرهنگی را یک سازمان رسمی با وظایف حاکمیتی و بودجه‌ای مستقل دانست که باید به وظایف خود عمل کند و افزود: آنچه اکنون به‌عنوان عرصه و حریم مشخص شده، براساس یکسری تشخیص‌های علمی بوده است. بنابراین اگر قرار بر تجدید نظر باشد، قطعا نباید محدوده‌ی عرصه و حریم کم شود، چون تجدید نظرها معمولا به گسترش عرصه و حریم منجر می‌شود که آن کار نیز با طی یک روند علمی و رعایت آموخته‌های علمی اتفاق می‌افتد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha