• یکشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403121913210
  • خبرنگار : 71619

همزمان با آغاز برنامه‌های نوروزی در اماکن تاریخی اعلام شد

بلیت موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی گران نمی‌شود

بلیت موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی گران نمی‌شود

معاون میراث‌فرهنگی کشور تاکید کرد: قیمت بلیت موزه‌ها به هیچ‌وجه افزایش نمی‌یابد و فرهنگیان، معلمان و بازنشستگان آموزش و پرورش با بلیت نیم‌بهاء از مجموعه‌های میراث‌ فرهنگی بازدید خواهند کرد.

به‌گزارش ایسنا، علی دارابی در همایش به استقبال نوروز ۱۴۰۴ که در محل سالن فجر وزارت میراث‌ فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، گفت: نوروز و رمضان هر دو عید و هر دو بهار هستند و با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با نوروز، برنامه‌های ویژه‌ای را به این دو مناسبت تدارک دیده‌ایم.

قائم مقام وزیر میراث‌ فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: «عید نوروز» و «ضیافت افطارو سنت‌های وابسته به آن» در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است. افتخار آن به نام ایران است. پاسداشت، ترویج، اشاعه و معرفی این دو رویداد و مناسبت ایرانی ـ جهانی امری است که محتاج مشارکت همه مردم، دستگاه‌های مختلف است. مردمی کردن و مشارکت همه دستگاه‌ها در نوروزگاه‌ها مورد انتظار از همه استان‌هاست. به خصوص مشارکت شهرداری‌ها، دهیاری را در اولویت قرار دهید.

او ادامه داد: برنامه نوروزگاه‌ها که در یک‌هزار مکان بنا، موزه‌ها، پایگاه‌های میراث‌ فرهنگی در سراسر کشور برگزار می‌شود، با این حال تقریبا در تمامی اماکن تاریخی، پایگاه‌ها و موزه‌ها ویژه‌ برنامه‌های نوروزی را برگزار خواهیم کرد.

معاون میراث فرهنگی با اشاره به زمان تحویل سال، گفت: ساعت تحویل سال نو با روزهای شهادت امیرالمومنین علی (ع) تقارن دارد و برنامه‌های ویژه برای آن تدارک دیده می‌شود و حرمت و شأن این روزها به صورت کامل رعایت خواهد شد.

او اضافه کرد: پس از ایام و لیالی قدر، برنامه‌های شاد و مفرح به خصوص برای تعطیلات عید سعید فطر و ۱۲ و ۱۳ فروردین در همه نوروزگاه‌ها برگزار می‌شود.

دارابی افزود: تولید محتوا و اقدامات رسانه‌ای برای بازدیدکنندگان، تأکید بر نظافت و پاکیزگی مجموعه‌ها، تکریم و احترام به بازدیدکنندگان از دیگر نکات قابل توجه است که باید در نوروز به خوبی رعایت شود.

قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین به برگزاری بازارچه‌های صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: در بسیاری از اماکن فرهنگی‌تاریخی، نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع‌ دستی برگزار خواهد شد و تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی با معاونت صنایع‌دستی همکاری خواهند کرد.

بلیت ورودی موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی افزایش نمی‌یابد

مصطفی پورعلی، مدیرکل امور پایگاه‌های ملی و جهانی و مسئول برنامه‌های نوروزی معاونت میراث‌فرهنگی نیز در این همایش گفت: یک‌هزار مکان که شامل ۸۰۰ موزه و ۲۰۰ پایگاه و بنای شاخص تاریخی به‌عنوان مقصدی برای میزبانی از گردشگران نوروزی تعیین شده است.

او افزود: با توجه به تقارن نوروز و ماه رمضان، برنامه‌های ویژه‌ای برای این دو مناسبت ملی و دینی تدارک دیده شده است که یکی از آن‌ها برنامه «هلال نوروز» است. در عین حال، برنامه‌های ویژه‌ای را در اماکن مهم مانند تخت‌جمشید، حافظیه و ... تدارک دیدیم و در تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی نیز برنامه‌های نوروزی برگزار خواهد شد.

بلیت ورودی موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی افزایش نمی‌یابد

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی نیز در همایش به استقبال نوروز ۱۴۰۴ هم‌زمانی نوروز و رمضان را فرصتی مغتنم برای صنایع دستی دانست و گفت: سال گذشته ۲ میلیون گردشگر از کارگاه‌های زنده صنایع‌دستی در نوروز، بازدید کردند که امسال این موضوع بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت.

جلالی ادامه داد: در برگزاری بازارچه صنایع‌دستی در اماکن تاریخی یکی از موضوعاتی که اهمیت دارد، رعایت شأن آن مکان تاریخی و رعایت شئونات ماه مبارک رمضان است، ضمن این‌که نظارت بر قیمت‌گذاری و رعایت آن نیز اهمیت دارد.

معاون صنایع دستی همچنین گفت: روز گذشته با وزیر راه و شهرسازی جلسه داشتیم و قرار شد به دنبال نامه وزیر راه و شهرسازی، بتوانیم غرفه‌های فروش صنایع‌دستی را در ایستگاه‌های قطار و پایانه‌های مسافری باشیم.

بهروز ندایی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این نشست گفت: این همایش در حقیقت به نوعی وفاق سازمانی در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به حساب می‌آید. برنامه‌های بسیار خوبی برای نوروز ۱۴۰۴ تدارک دیده شده و با توجه به تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان، برنامه‌های مناسبتی تدارک دیده شده است.

او اضافه کرد: دستورات خوبی از سوی وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای تامین امکانات استان‌ها صادر شده و به دنبال تقویت امکانات و اعتبارات استان‌ها هستیم.

ندایی همچنین گفت: با توجه به اینکه تعدادی از شهرهای ما دارای نمایندگی هستند با موافقت وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی، ۱۱۰ شهر نمایندگی آن‌ها به اداره ارتقا خواهد یافت.

بلیت ورودی موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی افزایش نمی‌یابد

در ادامه این مراسم، پوستر رسمی برنامه‌های نوروزی ۱۴۰۴ با شعار «هلال نوروز» از سوی سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی در محل سالن فجر وزارت میراث‌ فرهنگی رونمایی شد.

با رونمایی از این پوستر و برگزاری این همایش، برنامه‌های نوروزی ۱۴۰۴ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت رسمی آغاز شد. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، یک هزار مکان شامل موزه‌ها، اماکن فرهنگی و تاریخی و پایگاه‌های ملی و جهانی برای برگزاری برنامه‌های نوروز ۱۴۰۴ آماده شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha