جلیل گلشن گفت: تمام باغها و خانههایی که در سه دههی گذشته در اطراف محوطهی مشخصشدهی کنونی سیلک ساخته شدهاند، همه روی عرصهی سیلک قرار دارند.
وی که در آغاز کاوش باستانشناسی محوطهی سیلک توسط دکتر صادق ملک شهمیرزادی، معاون پژوهشی سازمان میراث فرهنگی بود، در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: آنچه اکنون بهعنوان مجموعهی سیلک شناخته میشود، حریم ندارد، همهی آن منطقه در واقع عرصهی سیلک است که بعد از انقلاب تعدادی باغ و خانه روی آنها ساخته شدند و اگر زیر این باغها و خانهها کاوش اجام شود، پلانهای معماری بهدست میآیند.
او محوطهی تاریخی سیلک را یکی از مهمترین سایتهای تاریخی ایران دانست که در دو سال 1375 و 1385 برای ثبت در فهرست میراث جهانی به یونسکو معرفی شد.
وی با اعتقاد به اینکه بازنگری در محوطهی تاریخی سیلک، در واقع کوچک کردن عرصهی این محوطه به نام حریم آن است، گفت: کاوش تپهی سیلک توسط دکتر ملک ضروری بود، چون وقتی گیرشمن روی این محوطه کار کرد، اطلاعات علمی و دقیقی در حوزهی باستانشناسی وجود نداشت؛ ولی هنگام کاوش دکتر ملک، این اطلاعات به حد کنونی بود. به همین دلیل، اکنون دیگر به بازنگری و کاوش دوباره در این محدوده نیازی نیست.
انتهای پیام
نظرات