• دوشنبه / ۸ آبان ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 91080804831
  • خبرنگار : 71408

انتقادات دوباره‌ی سیما فیلم به «یک خانواده محترم»

رحیم‌زاده: محمد آفریده عذرخواهی کند/ 25 دقیقه از «یک خانواده محترم» عوض شود

رحیم‌زاده: محمد آفریده عذرخواهی کند/ 25 دقیقه از «یک خانواده محترم» عوض شود

مدیر گروه انقلاب و دفاع مقدس «سیما فیلم» با مشمئزکننده توصیف کردن صحنه‌هایی از فیلم سینمایی «یک خانواده محترم» دوباره‌ انتقاداتی را به این فیلم وارد دانست و در عین حال گفت: «اگر 25 دقیقه از فیلم عوض شود،فیلم خوبی است.»

مدیر گروه انقلاب و دفاع مقدس «سیما فیلم» با مشمئزکننده توصیف کردن صحنه‌هایی از فیلم سینمایی «یک خانواده محترم» دوباره‌ انتقاداتی را به این فیلم وارد دانست و در عین حال گفت: «اگر 25 دقیقه از فیلم عوض شود،فیلم خوبی است.»

به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام حسن رحیم‌زاده مدیرگروه انقلاب و دفاع مقدس «سیمافیلم» در ابتدای نشستی که برای فیلم «یک خانواده محترم» برپا شده بود، یادآور شد: داستان این فیلم با ماجراهای مربوط به آن از سال 89 آغاز شد. آن زمان آقای آفریده سناریویی را در موضوع خرم‌شهر پیشنهاد کردند و تقاضای مشارکت سیمافیلم در این سناریو را داشتند.

وی ادامه داد: آن زمان و در صحبت‌هایشان،ایشان این مزیت را مطرح کرده بودند که ما با یک شرکت خارجی که پخش چند کار موفق ارزشی از جمله یک کار در حوزه فلسطین داشته است برای پخش «خرم‌شهر» توافق کردیم بنابراین این فرصتی برای ما بود که بتوانیم بخشی از حرف‌هایمان را در حوزه بین‌الملل بزنیم.

رحیم‌زاده با تاکید بر اینکه از همان ابتدا به هیچ وجه بحث مشارکت مالی و فنی طرف خارجی در «یک خانواده محترم» مطرح نبوده است،‌ گفت: تنها چیزی که آقای آفریده با ما مطرح کردند‌، بحث پخش فیلم توسط آن شرکت فرانسوی بود و قرار نبود آن شرکت دلاری برای ساخت فیلم بپردازد، من این را با تاکید عرض می‌کنم.

پی‌رنگ اولیه‌ی «یک خانواده محترم» به شدت جذاب بود

رحیم‌زاده همچنین در پاسخ به سوالی درباره داستان اولیه‌ی مورد توافق محمد آفریده و سیمافیلم بیان کرد: یکی از توجهات اصلی ما در سیمافیلم همیشه به فیلم‌نامه خوب بوده است. طرح و فیلمنامه‌ اولیه‌ای که آقای آفریده برایمان آوردند دچار مشکلات زیادی بود و کارشناسان‌مان با خواندن فیلمنامه متن اولیه را کلا رد کردند اما با توجه به اینکه داستان دو خطی فیلم بسیار جالب و جذاب بود آقای آفریده تاکید کردند که می‌توانیم درباره مباحث مختلف و اصلاحات لازم در این زمینه، صحبت کنیم.

وی ادامه داد: در داستان اولیه چند نکته جذاب وجود داشت. داستان دو خطی فیلم این بود که در خانواده خرمشهری، فرزندی شهید می‌شود از یک سو پدر خانواده که کمی دنیا طلب به نظر می‌رسد، در تلاش است تا از طریق فرزند شهیدش کسب معاش کند اما مادر خانواده به هیچ وجه اینطور نیست.

مدیر گروه انقلاب و دفاع مقدس سیمافیلم درباره نکته و پی‌رنگ این داستان یادآور شد: از نظر ما داستان آقای آفریده اگرچه اشکلاتی داشت اما دو نقطه قوت در آن دیده می‌شود. نقطه قوت اول مربوط به مادر شهیدی بود که در جملات قبلی هم به آن اشاره کردم. نقطه قوت بعدی نقشی بود که آقای بابک حمیدیان آن را بازی می‌کردند. پی‌رنگ این داستان نیز که قرار بود در پایان نکاتی را به مخاطب القاء کند شامل این جملاتی بود که برایتان بیان می‌کنم:« در سده‌های اخیر تجاوزهای زیادی به ایران شده و هر بار بخشی از خاک ایران توسط بیگانگان از کشور جدا شده است به جز جنگ ایران و عراق که رزمندگان ایرانی با آزاد سازی خرمشهر اجازه ندادند حتی یک سانتی‌متر از خاک کشورمان جدا شود». این جملات می‌بایست در کرسی دانشگاهی که بابک حمیدیان برگزار می‌کرد به درستی بیان و القاء می‌شد اما به هیچ وجه چنین اتفاقی نیفتاد و آقای آفریده در آن صحنه‌ها بیشتر به سمت سیاه نمایی رفته‌اند.

وی سپس به دلایل دیگر سیمافیلم برای مشارکت در این پروژه اشاره و عنوان کرد: انصافا یکی از اهدافمان این بود که بتوانیم آقای بخشی را به عنوان کار اولشان جذب کرده و از ظرفیت‌هایشان استفاده کنیم تا دیگران چنین کاری را انجام ندهند، چرا که آقای اکبر نبوی (که مشاور یک خانواده محترم بود) ظرفیت‌های خوبی را در ایشان مشاهده کرده بود. از سوی دیگر شما به عنوان تهیه‌کننده با آقای محمد آفریده‌ طرف هستید که 20-25 سال در عرصه مدیریت هنری کشور تلاش کرده و تا آخر دوره اول دولت اصولگرا سرکار خود بودند، در واقع ما به ایشان اعتماد کردیم.

ما به آقای آفریده اعتماد کردیم اما...

به گزارش ایسنا،‌ رحیم‌زاده در ادامه سخنانش با یادآوری توافقات و تعهدات انجام شده بین سیما فیلم و محمد آفریده گفت: فیلمنامه اولیه‌ای که مشکلاتی داشت با اصلاحات مختلف قابل ساخت شد و ما با آقای آفریده براساس اعتمادی که وجود داشت در سال 89 قرار دادی منعقد گردید.

وی تصریح کرد: دوباره تاکید می‌کنم، ما براساس اعتمادی که به آقای آفریده داشتیم، جلو آمدیم. ضمن آنکه براساس فرایندهایی که داشتیم در مرحله فیلمبرداری ناظری بالای سر کار نبود و آقای نبوی تنها به عنوان مشاور، کار می‌کردند.

وی ادامه داد: اکنون هم می‌گویم مشکل بیشتر ما در مورد «یک خانواده محترم» اعتمادی است که آقای آفریده از ما سلب کردند. باید این سوال را از آقای آفریده بپرسیم که آیا مدیریت در کشور ما باید آفتاب پرست گونه باشد؟ خیر، مدیریت باید قاطع و براساس اصولی که افراد از طریق آن به یکدیگر اعتماد می‌کنند، انجام شود.

رحیم زاده توضیح داد: آقای آفریده تمام مباحثی که در ذهنشان بود و می‌خواستند با این فیلم انجام دهند را به ما توضیح ندادند، ایشان تنها به بخش‌هایی از ذهنیت‌هایشان اشاره کردند. به عنوان مثال اصلا نظر ما نبود که به عنوان سازمانی که بخشی از مالکیت فیلم را برعهده داریم، «یک خانواده محترم» را به جشنواره‌های خارجی بفرستیم.

آفریده نسخه نمایش داده شده در کن را به ما نشان نداده است

مدیر گروه انقلاب دفاع مقدس سیمافیلم در پاسخ به این سوال که آیا مشکل فیلم از ارسال آن به جشنواره کن آغاز شد‌، بیان کرد: خیر. آقای آفریده آذرماه سال 90، اولین راف کات را به آقای اکبر نبوی دادند. ایشان هم شش نکته را متذکر شدند و گفتند که باید مشکلاتش حل شود. اما هنگامی که آقای آفریده برای گرفتن قسط پنجم قراردادشان به ما مراجعه کردند و من از ایشان خواستم که بخش‌هایی از فیلم را ببینم، مشاهده کردم که همه صحنه‌های مشمئز کننده و کثیف فیلم که آقای نبوی تذکر داده بودند، باز هم در فیلم وجود دارد.

وی افزود: وقتی به آقای آفریده اعتراض کردیم، گفتند که ما یک نسخه قابل پخش برای تلویزیون به شما می‌دهیم و یک نسخه هم برای خودمان و برای ارسال به جشنواره‌های خارجی در میاوریم اما این کار از نظر ما کاملا مردود بود و همین موضوع را هم با قطعیت تمام به آقای آفریده اعلام کردیم.

رحیم‌زاده در سیما فیلم

رحیم‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه نظر سیمافیلم برای ارسال «یک خانواده محترم» به کن حتی پرسیده هم نشده است،‌ بیان کرد: تا قبل از عید نوروز ما با آقای آفریده بحث‌های مختلفی درباره فیلم داشتیم و قرار بود ایشان فیلم را اصلاح کنند. پس از عید من به مکه رفتم و روز پنجم اردیبهشت سرکارم آمدم.

وی یادآور شد: بلافاصله یکی از دوستان به من گفت که فیلم در جشنواره کن پذیرفته شده است ما هم آقای آفریده را خواستیم و درخواست کردیم نسخه ارسال شده به جشنواره کن همراه با زیرنویس انگلیسی را به ما بدهند تا ما ببینیم. اما ایشان گفتند که چنین امکانی وجود ندارد و باز هم تاکید کردند که ما دو نسخه از فیلم آماده می‌کنیم، یک نسخه برای شما و تلویزیون و یک نسخه هم برای جشنواره‌های خارجی. همان جا تاکید کردیم که باید لوگوی سیما فیلم از تیتراژ «یک خانواده محترم» درآورده شود.

وی ادامه داد: این را هم باید متذکر شوم که اواخر فروردین ماه که من مکه بودم آقای اسلامی مهر (مدیر سیما فیلم) ماجرای کن را متوجه شدند و در همان مقطع از آقای آفریده خواستند که نسخه اصلی را ببینند. آقای آفریده هم نسخه راف کات را به آقای اسلامی مهر دادند که آقای نبوی با دیدن آن تاکید کردند که این راف کات هیچ تغییری با راف کاتی که سال قبل دیده و اصلاحاتی را بر آن لازم دیده بودند، نکرده است. وقتی ما با آقای آفریده اعتراض کردیم که توافق ما برای ساخت این فیلم اینگونه نبود، ایشان بیان کردند که من براساس مشارکت 50 درصدی خودم فیلم را به جشنواره فرستادم.

آقایان لشکری پور و طباطبایی هم به عنوان حَکم، حرف ما را تایید کردند

به گزارش ایسنا، مدیر گروه انقلاب و دفاع مقدس سیمافیلم درادامه این نشست به بحث‌های پس از نمایش «یک خانواده محترم» در جشنواره کن اشاره کرد و یادآور شد: پس از جشنواره دیدیم که علی رغم مشکلات بسیار زیاد فیلم، آقای آفریده در نقش مدعی ظاهر شدند. به همین دلیل با توافق ایشان آقایان پژمان لشکری پور و سید مهدی طباطبایی که از مدیران دوران مسئولیت ایشان بوده‌اند را به عنوان حَکم تعیین کرده و جلسه‌ای در 23 خرداد ماه برگزار شد. ما هم گفتیم که هرچه این دوستان بگویند را قبول داریم. جالب است که در آن جلسه همه افرادی که حضور داشتند از ساخت چنین فیلمی اظهار شرمندگی کردند و حتی آقای لشکری پور به آقای آفریده گفتند که آیا واقعا این فیلم را شما ساخته‌اید‌؟ ما انتظار دیگری از شما داشتیم.

وی ادامه داد: در همان جلسه سه توافق با آقای آفریده انجام شد که صورت جلسه آن موجود است و ایشان هم ذیل آن را امضا کردند. در بند اول این صورت جلسه آماده است‌: «آقای آفریده تصریح نمایند که مسئولیت پخش بین‌المللی و حضور در فستیوال کن 65 (امسال) برعهده ایشان بوده است».

رحیم‌زاده با اشاره به بندهای دیگر این صورت‌جلسه بیان کرد: دربند دوم این صورت الجسه قطع مشارکت ما با «یک خانواده محترم» به صراحت بیان شده است و تصریح شده است که «ایشان در تلاش هستند تا با تشریک مساعی دوستان و کارشناسان اصلاحات لازم را در این فیلم اعمال نمایند و طبعا نمایش این فیلم براساس ضوابط اداره کل نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد انجام خواهد شد». بند آخر هم این بود که با توجه به فسخ قرارداد، آقای آفریده 110-120 میلیون تومان سیمافیلم را باید بازگرداند.

مدیر انقلاب و دفاع مقدس سیمافیلم در پاسخ به سوالی درباره وضعیت فعلی این فیلم با سیمافیلم یادآور شد: با توجه به صورت‌ جلسه‌ای که قابل استناد است، ما موضوع را به اداره حقوقی اداره صدا وسیما ارجاع دادیم و حتی قرار داد دیگرشان با سیمافیلم را بلافاصله قطع کردیم. ضمن آنکه همان موقع از آنها درخواست کردیم که پس از جشنواره‌ی کن فیلم را مدام به این جشنواره و آن جشنواره که به دنبال فیلمی هستند که به ارزش‌هایمان پشت کنند نبرند و ایشان هم پذیرفتند اما ...

چرا سیمافیلم قبل از جشنواره کن رسما به «یک خانواده محترم» اعتراض نکرد؟

رحیم‌زاده در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اینکه چرا سیمافیلم در همان اردیبهشت ماه و قبل از جشنواره کن به این فیلم اعتراض نکرد گفت: اولا که ما اعتراض کردیم و گفتیم که در این پروژه دخیل نیستیم. ثانیا معتقدیم که جشنواره‌های خارجی فیلم‌ها را با یک پیوست مشاهده می‌کنن،د یعنی اگر مسئولین به فیلمی پشت کرده باشند اتفاقا به آن فیلم جایزه می‌دهند. ما هم به صورت هماهنگ با وزارت ارشاد قرار گذاشتیم که کسی درباره «یک خانواده محترم» صحبتی نکند تا مبادا این فیلم در جشنواره کن جایزه بگیرد.

مدیر انقلاب دفاع مقدس سیمافیلم در این بخش در پاسخ به سوالی درباره‌ی نسخه ارسال شده «یک خانواده محترم» به جشنواره‌های خارجی تصریح کرد: تاکید می‌کنم که ما هنوز هم نسخه‌ای از فیلم که به جشنواره کن ارسال شده است را ندیدیم. آقای اسلامی مهر تا همین دو روز قبل هم پیگیر بودند تا یک نسخه اصلی از فیلم را از آقای آفریده بگیرند اما از این کار سر باز می‌زنند.

اگر آفریده عذرخواهی کند...

حجت الاسلام رحیم‌زاده در بخش دیگری از سخنانش با تاکید مجدد بر اینکه پی‌رنگ اولیه فیلم بسیار جالب و جذاب بوده است،‌ گفت: معتقدم اگر همان داستان اول مورد توافق را دوستانی مانند آقای شیخ طادی یا حاتمی کیا می‌ساختند با فیلمی با افتخار روبرو می‌شدیم. ضمن آنکه اکنون هم فکر می‌کنم اگر 25 دقیقه از فیلم عوض شود ما با یک فیلم خوب و قابل دفاع روبرو هستیم که هیچ مشکلی هم ندارد. ما با آقای آفریده چنین موضوع را اطلاع داده بودیم و اگر ایشان اصلاحات لازم را پس از جشنواره کن انجام می‌دادند، سازمان دست ایشان را می‌گرفت.

وی افزود: الان هم فکر می‌کنم، اگرچه فیلم در جشنواره‌های مختلفی به نمایش درآمده و سیمافیلم قطع مشارکتش را اعلام کرده و روی آن ایستاده است اما اگر آقای آفریده از یک خانواده شهید به عنوان نماینده خانواده شهدا عذرخواهی کند همه چیز قابل برگشت است و من به شخصه حاضرم که به ایشان کمک کنم. اکنون آقای نبوی هم به دنبال آقای بخشی هستند که ایشان این فیلم افتضاح را مدام از این جشنواره به آن جشنواره نبرد.

دیگر به این راحتی‌ها به کسی اعتماد نمی‌کنیم

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام رحیم‌زاده در بخش پایانی سخنانش با تاکید بر اینکه فکر می‌کند آقای آفریده از ابتدا قصد داشتند چنین بازی را با ما انجام دهند گفت: ما آنقدر به ایشان اعتماد داشتیم که حتی در صورت جلسه‌ 23 خرداد ماه تاکید کردیم که «با توجه به حسن نیت و سوابق فرهنگی ایشان،‌ مبالغ مورد تعهدشان را دریافت کنند» اما ایشان از اعتماد سوء استفاده کرده و پس از آن، فیلم را به جشنواره ابوظبی فرستادند. اما باز هم تاکید می‌کنم که اکنون هم دیر نشده است و اگر ایشان از فیلمی که وهن خانواده شهدا و آزادی خرم‌شهر است، عذرخواهی کنند من به شخصه حاضرم کمکشان کنم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چگونه سیما فیلم بدون نظارت بر پروژه‌هایش برای آنها هزینه می‌کند گفت: معاونت سیما ابلاغ کرده است که تمام پروژه‌ها باید دارای ناظر کیفی باشد. اما حجم پروژه‌ها بسیار زیاد و تعداد ناظران کیفی ما با توجه به انتظاراتی که از آنها داریم محدود است. در این پروژه هم به همین دلیل ناظری که هر روز بالای سر کار باشد نبود و تنها آقای نبوی به عنوان یک مشاور بی‌جیره و مواجب برای اصلاحات فیلمنامه کمک می‌کردند. هنوز هم معتقدیم اگر فرد دیگری جزء آقای آفریده پشت این فیلم بودند، فیلم بسیار بهتری از آقای بخشی می‌دیدیم و تاکید می‌کنیم که اگر 25 دقیقه از فیلم عوض شود، «یک خانواده محترم» فیلم خوبی خواهد شد.

مدیر گروه انقلاب و دفاع مقدس سیما فیلم تصریح کرد: اما اگر آقای آفریده معتقد هستند، فیلم با دو سه دقیقه اصلاح، مشکلاتش رفع خواهد شد. حاضرم جلسه‌ای بگذاریم و اگر چنین موضوعی را دوستان تایید کردند، بنده شخصا به سازمان سینمایی می‌رود و برای گرفتن پروانه نمایشش وساطت می‌کنم.

نشست مسوول گروه انقلاب و دفاع مقدس سیما فیلم

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha