يك عضو هيات علمي پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامي گفت: در ايام حج هيچ نقطه افتراقي بين شيعه و سني نيست و وجود مشاركت ميان آنها اسلام را استحكام ميبخشد.
نيره قوي در گفتوگو با خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: با وجود ظرافتهايي كه بين مسلمانان وجود دارد ايام حج ميتواند ظرفي براي وحدت و همگرايي هرچه بيشتر ميان آنها باشد، زيرا هدف نهايي جهان اسلام رسيدن به وحدت است.
اين مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به فلسفه حج عنوان كرد: حج يك فريضه عبادي و سياسي است، بحث عبادي بودن آن به دليل مناسكي است كه باعث تزكيه نفس و نزديكي انسان به قرب الهي ميشود.
وي با اشاره به وجهه سياسي فريضه حج خاطرنشان كرد: وجهه سياسي حج خيلي بارز است، خصوصا امروزه كه حدود 53 كشور مسلمان و بسياري از كشورهاي ديگر در اين مناسك شركت ميكنند. حج ميتواند يك محل باشد براي مانور بينالمللي در سطح جهاني، حج مانوري از تمام باورمندي ما به دين مبين اسلام است.
قوي با بيان اينكه «سرزمين مكه براي تمام اديان مقدس است» گفت: اين سرزمين ميتواند محل و نطقه مشتركي باشد عليه نظام سلطه و ليبرال دموكراسي غرب كه مدعي ميكند رهبري جهان را برعهده دارد و در اين مناسك ميتوان نظام سلطه را به زير سوال برد.
اين عضو هيات علمي پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامي در پايان گفت: ايام حج يكي از ظرفيتها و مناسك ديني است كه ميتواند ظرفيتساز شود و ميتوان تئوريهاي غربي ضدمسلمان را در اين ايام خنثي كرد.
انتهاي پيام
نظرات