جشنواره فجر

  • چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 91051811598
  • منبع : مطبوعات

هم‌انديشي معاون امور هنري با انجمن‌هاي تخصصي تجسمي

هم‌انديشي معاون امور هنري با انجمن‌هاي تخصصي تجسمي

نشست هم‌انديشي معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با انجمن‌هاي تخصصي 9 گانه تجسمي شامگاه گذشته در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار شد.

نشست هم‌انديشي معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با انجمن‌هاي تخصصي 9 گانه تجسمي شامگاه گذشته در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين نشست با حضور حميد شاه آبادي( معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي)، اصغر اميرنيا( سرپرست دفتر هنرهاي تجسمي)، مديران و تعدادي از اعضاي انجمن‌هاي نقاشان، مجسمه سازان، تصويرگران ، خوشنويسان، عكاسان، نگارگران، سفال، طراحان گرافيك و خانه كاريكاتور برگزار شد.

در اين نشست درباره لزوم حمايت مادي و معنوي دولت از انجمن‌هاي تجسمي، خريد آثار هنري، معافيت مالياتي هنرمندان تجسمي و اعلام همكاري با وزارت فرهنگ و ارشاد و اسلامي جهت رشد و توسعه و اعتلاي هنرهاي تجسمي بحث و گفتگو شد.

مديران انجمن‌هاي تجسمي ضمن بيان سوابق و اعضاي انجمن ذيربط به مسايل، مشكلات و خواسته‌هاي صنوف وابسته پرداختند.

مسايلي از قبيل مكان فعاليت ، لزوم برگزاري يا عدم برگزاري جشنواره‌ها، مشاركت جدي در برگزاري دوسالانه‌ها با معاونت امور هنري از مورادي بود كه در اين نشست مطرح شد.

حميد شاه آبادي - معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - با اشاره به جايگاه هنر در كشور گفت: در عرصه هنر، كشوري سرمايه‌دار است كه مفاخر ارزشمند و هنرمندان صاحب سبك و شاخص دارد و از اين نظر، ثروتمندترين كشور دنيا هستيم به عبارت ديگر اگر ملاك توليد هنري و فكر و ايده باشد، ايران اسلامي ما در عرصه هنر كشور ثروتمندي است كه داشته‌هاي هنري فراواني دارد و اين مسئوليت ما و هنرمندان را افزايش مي‌دهد.

وي ادامه داد: مهم‌ترين ضرورت در حوزه هنرهاي تجسمي فرهنگ سازي در استفاده از آثار هنري است. ما در زمينه توليد هنري در بهترين شرايط قرار داريم اما در مصرف و استفاده از آثار هنري مسأله و مشكل داريم و بايد به سمتي حركت كنيم كه گردش اقتصادي هنرهاي تجسمي گردش ملي باشد.

به گفته او، يكي از وظايف دفتر هنرهاي تجسمي اين است كه چرخه اقتصادي هنرهاي تجسمي را باز تعريف كند تا توليدات هنري در جامعه استفاده شود.

معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: در اين راستا دو بخش مي‌توانند نقش مؤثري ايفا كنند. يك بخش نگارخانه‌ها هستند كه مي‌توانند جريان هنرهاي تجسمي را نهادينه كنند و بايد بسته‌ا‌ي فراهم شود كه جريان نگارخانه‌داري در كشور تقويت گردد و توجيه داشته باشد تا بتواند به چرخه اقتصادي هنرهاي تجسمي كمك كند.

او با توضيح مسووليت‌هاي بخش دوم عنوان كرد: بخش ديگري كه مي‌تواند در باز تعريف و تقويت چرخه اقتصادي هنرهاي تجسمي و نهادينه كردن جريان هنرهاي تجسمي نقش مؤثري ايفا كنند، انجمن‌هاي تخصصي هستند كه مي‌توانند به نقش و كاركرد هر يك از رشته‌ها كمك بسياري كنند و در دوره جديد فعاليت‌هاي دفتر هنرهاي تجسمي به انجمن‌ها و تشكل‌هاي تخصصي به طور جدي بها داده مي‌شود.

معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: انجمن‌ها مي‌توانند نقش مؤثري در جريان هنرهاي تجسمي داشته باشند و با شناسايي نيازهاي جامعه، به توليد آثار بر اساس اين نيازها كمك كنند تا چرخه اقتصادي هنرهاي تجسمي تقويت شود.

به گفته شاه‌آبادي، انجمن‌ها در دوسالانه‌ها نيز مي‌توانند نقش تأثيرگذار و فعالي داشته باشند و به تقويت و ارتقاي كيفي اين رويدادهاي مهم هنري كمك كنند.

او افزود: انجمن‌هاي تجسمي هر كدام توانايي‌ها و ظرفيت‌هايي دارند كه نياز به باز تعريف دارد و ما آمادگي داريم كه با هر يك از آنها تعامل دوسويه‌اي داشته باشيم.

معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به تشكيل انجمن هنرهاي تجسمي گفت: از مدتي پيش درصدد ثبت انجمن هنرهاي تجسمي و ايجاد آن در استان‌ها هستيم كه اين انجمن مي‌تواند فعاليت‌هايي را در استان‌ها انجام دهد و انجمن‌هاي تخصصي نيز در هر يك از رشته‌ها جريان هنرهاي تجسمي را تقويت كنند.

شاه آبادي با اشاره به نقش انجمن‌ها و حمايت از آنها گفت: به انجمن‌هاي تخصصي تجسمي بهاي جدي داده مي‌شود و اميدواريم امسال سال متفاوتي براي انجمن‌ها باشد.

محمد سلحشور- رييس انجمن خوشنويسان ايران- در اين جلسه گفت: در حال حاضر 12 هزار خوشنويس ممتاز داريم كه اين بيانگر حمايت‌هايي است كه از هنر خوشنويسي صورت گرفته ،اما اين هنر نيازمند توجه بيشتر براي فعاليت خوشنويسان است.

محمدعلي رجبي- هنرمند پيشكسوت نگارگري- نيز در اين نشست با تأكيد بر حمايت از هنر نگارگري گفت: استقبال فرواني از سوي جوانان از هنر نگارگري مي‌شود ،اما اين امر آسيب‌هايي هم دارد و در موارد شاهد آثار كم ارزش هستيم بنابراين بايد آثار شاخص معرفي و تبليغ شود و آموزش‌هاي مناسب ارائه شود.

رجبي افزود: لازم است تدبيري انديشيده شود كه هنر ملي به تقويت و حمايت شود و جايگاهي براي اين هنر ملي فراهم شود. دوسالانه نگارگري نيز در ارتقاي جايگاه اين هنر نقش مؤثري دارد و ضروري است كه اين دوسالانه‌ها تقويت شود.

حميد شانس - هنرمند مجسمه‌ساز به نمايندگي از انجمن‌ هنرمندان مجسمه‌ساز ايران گفت: ساختار اداري و اجرايي انجمن نيازمند تغيير و تحول است و انجمن مجسمه‌سازان با 450 عضو براي فعاليت اجتماعي در سطح ملي پاسخگو نيست.

وي همچنين با اشاره به لزوم تثبيت وضعيت مالي انجمن افزود: انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز ايران نيازمند سياست‌گذاري در دو حوزه رشد كلان مجسمه‌سازي و گسترش خدمات فرهنگي اجتماعي است.

همايون ثابتي مطلق - مدير انجمن نقاشان ايران در اين نشست خواستار واگذاري دوسالانه‌ها به انجمن‌ها شد و گفت: برگزاري دوسالانه‌ها توسط انجمن‌ها به ارتقاي كيفي اين رويدادها كمك مي‌كند.

بهزاد اژدري - رييس انجمن هنرمندان سفالگر ايران - نيز با اشاره به فعاليت انجمن و خانه سفال ايران در زمينه آموزش و برنامه‌هاي تخصصي گفت: انجمن‌ها نيازمند حمايت مالي و اعتبار مشخصي هستند تا بتوانند فعاليت‌هايي خود را ساماندهي كنند.

او افزود: دوسالانه‌ها كه برآيند فعاليت‌هاي دوساله يك رشته هنري هستند به برنامه ريزي دقيق نياز دارد.

هاشمي شهركي - مديرعامل انجمن تصويرگران - گفت: تاكنون حمايت جدي از انجمن تصويرگري صورت نگرفته است اما يكي از فعال‌ترين انجمن‌هاست . در سال‌هاي اخير تعاملي بين انجمن و مركز هنرهاي تجسمي برقرار شده كه سال گذشته بخش تصويرگري را در چهارمين جشنواره بين‌المللي هنرهاي تجسمي فجر داشتيم و امسال قرار است ششمين دوسالانه تصويرگري را كه يك اتفاق اميدبخش است، پس از سالها برگزار كنيم.

بهرام كلهرنيا - هنرمند طراح و گرافيست - گفت: انجمن‌ها براي تحقق آرزوها و اهداف فرهنگي شكل گرفتند اما چتر حمايتي لازم را ندارند و ضرورت دارد كه در تعامل مسايل انجمن‌ها برطرف شود و فعاليت هنري شغل محسوب شود تا هنرمندان امنيت حرفه‌اي، اقتصادي داشته باشند.

بهمن عبدي - هنرمند كاريكاتوريست نيز در اين نشست با اشاره به جايگاه دوسالانه بين‌المللي كاريكاتور بر برگزاري منظم اين رويداد بين‌المللي تأكيد كرد.

جواد عليزاده – ديگر هنرمند كاريكاتوريست - با اشاره به سابقه يك قرن كاريكاتور در ايران گفت: كاريكاتور فرهنگ بصري و سياسي جامعه را ارتقا مي‌دهد و لازم است كه مورد توجه جدي قرار گيرد. همچنين امكانات و فرصت‌هايي كه براي هنرهاي تجسمي اختصاص مي‌يابد بر اساس ضوابط شفافي باشد.

فرزاد هاشمي - مدير انجمن عكاسان ايران - نيز گفت: ساختار و وظايف مركز هنرهاي تجسمي بايد پاسخگوي مشكلاتي كه براي فعاليت انجمن‌ها وجود دارد، باشد.

محسن راستاني - هنرمند عكاس - در ادامه گفت: ضرورت دارد كه آسيب‌شناسي جدي درباره فعاليت‌هاي حوزه تجسمي انجام شود و بستر فرهنگي براي كار خلاق فراهم گردد.

به گزارش ايسنا، در اين نشست بيش از 50 نفر از پيشكسوتان و هنرمندان تجسمي از جمله محمود جوادي پور، نصراله افجه‌اي، جواد بختياري، مجيد مهرگان، محمدعلي بني اسدي، كيانوش غريب پور، سيد عباس ميرهاشمي، تاها بهبهاني، افشين شاهرودي و ... حضور داشتند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha