• چهارشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۰:۱۰
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1403111712352
  • خبرنگار : 71935

ترامپ: آماده گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ایران هستم

ترامپ: آماده گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ایران هستم

رئیس‌جمهور آمریکا برای گفت‌وگو با همتای ایرانی خود ابراز آمادگی کرد.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه سه‌شنبه یک «یادداشت ریاست‌جمهوری» را درباره «احیای سیاست فشار حداکثری» علیه ایران امضا کرد. 

طبق گزارش رویترز، ترامپ به‌منظور آنچه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و کاهش صادرات نفت آن خوانده، این یادداشت را امضا کرده است. 

او گفت که درباره امضای این سند «مردد» بوده، با این حال این یادداشت «بسیار سختگیرانه» است. 

ترامپ گفت: «امیدوارم از این (فشار حداکثری) زیاد استفاده نکنیم. باید ببینیم آیا می‌توانیم با ایران به توافق برسیم یا خیر.»

ترامپ در ادامه، آمادگی خود برای گفت‌وگو با «مسعود پزشکیان» همتای ایرانی خود را ابراز کرد و به سوال یک خبرنگار درباره آمادگی برای گفت‌وگو با همتای ایرانی خود، پاسخ مثبت داد. 

طبق گزارش الجزیره، او اظهار داشت: «آماده گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ایران هستم.»

ترامپ همچنین مدعی شد: «اگر ایران تلافی کند و بخواهد من را بکشد، آنها را نابود خواهیم کرد.»

این ادعا درحالی است که مقامات ایران و آمریکا همواره گزارش‌های ادعایی درباره «خواست» ایران برای ترور ترامپ را رد کرده‌اند.

او همچنین با زیر سوال بردن ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران، مدعی شد: «ایران به داشتن سلاح هسته ای بسیار نزدیک است.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در اظهاراتی خصمانه، مدعی شد که حق دارد از فروش نفت ایران به کشورهای دیگر جلوگیری کند. 

ترامپ در ادامه تأکید کرد: «ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.»

او در پاسخ به سوالی درباره احتمال درخواست نتانیاهو برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «من نمی‌دانم او (نتانیاهو) چه درخواست‌هایی دارد. دیداری طولانی خواهیم داشت و درباره مسائل بسیاری صحبت خواهیم کرد. درحال حاضر نمی‌توانم درباره آن صحبت کنم.»

ترامپ مجددا افزود: «به دنبال اعمال فشار علیه ایران نیستم. اما آن‌ها نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند.»

او در پاسخ به سوالی درباره دیدگاه خود نسبت به برقراری روابط با ایران گفت: «من خواستار داشتن روابط خوب با همه کشورها هستم. اما آن‌ها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

ترامپ تصریح کرد: «برخی از مقامات ایرانی اعلام کردند که به دنبال سلاح هسته‌ای نیستند.»

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «من می‌خواهم همه کشورها رونق داشته باشند و در خاورمیانه صلح باشد. درباره جنگ اوکراین نیز گفت‌وگوهای بسیار خوبی داشتیم.»

ترامپ تأکید کرد: «بسیاری از کشورهای منطقه، از جمله ایران خواستار صلح در منطقه هستند.»

او در بخش دیگری از اظهارات خود، با طرح مجدد خواست خود برای «جابجایی» فلسطینیان به غزه و اردن تأکید کرد: «امیدوارم مصر و اردن فلسطینیان بیشتری را از غزه بپذیرند.»

رئیس جمهور آمریکا افزود: «فلسطینیان هیچ راه دیگری جز ترک غزه ندارند.»

این اظهارات درحالی است که مقامات اردن و مصر مخالفت خود با خواست ترامپ را آشکارا ابراز کرده‌اند. بسیاری از کارشناسان و مقامات سازمان ملل، طرح رئیس جمهور آمریکا برای جابجایی فلسطینیان را مردود، خطرناک و محکوم به شکست توصیف کرده‌اند.

با این وجود، ترامپ بدون رد کامل حمایت خود از رژیم صهیونیستی، تلویحا گفت که از شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در غزه حمایت نخواهد کرد.

او همچنین به مسئله حضور مهاجرین غیرقانونی در آمریکا و مجرمین آمریکایی پرداخت و افزود: «اگر می‌توانستم این حیوانات را در کشوری خارجی محبوس کنم، این کار را می‌کردم.»

ترامپ مدعی شد: «برخی از کشورها خواست خود برای زندانی کردن مجرمان ما را ابراز کرده‌اند.»

او همچنین درباره مسئله کانال پاناما گفت: «درحال مباحثه درباره کانال پاناما هستیم.»

رئیس جمهور آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی درباره اقدام تلافی‌جویانه چین علیه آمریکا و اعمال تعرفه‌های ۱۵ درصدی بر این کشور گفت: «مشکلی ندارد.»

ترامپ همچنین فرمان‌هایی اجرایی برای خروج آمریکا از آنروا و شورای حقوق‌بشر سازمان ملل را امضا کرد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha