يك سيستم پهپاد جديد كه ميتواند در چند دقيقه از سايتهاي باستانشناسي نقشه تهيه كند، براي اولين آزمايشات ميداني خود در ناحيه دورافتاده پرو آماده شده است.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خودروي هوايي بدون سرنشين علوم پروازي آئورا كه توسط دانشگاه وندربيلت ساخته شده، براي توليد نقشههاي سه بعدي از سكونتگاههاي قوم سابق اينكا در شهر ماوچو للاكتا در پرو مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
اين پروژه كه يك همکاری بین رشتهای ميان استيون ورنكه، باستانشناس دانشگاه وندربيلت و جولي آدامز، استاد مهندسي اين دانشگاه بوده، قرار است زمان جستوجو در مناطق باستانشناسي را كاهش بدهد.
اين پهپاد كه « SUAVe(مخفف خودروي هوايي بدون سرنشين نيمه خودكار)» نام داشته، زمان دو تا سه ساله مورد نياز كنوني براي نقشه برداري از يك سايت باستاني به شكل دو بعدي را به چندين دقيقه با وضوح بالاتر و به شكل سه بعدي تبديل خواهد كرد.
اين سيستم بسيار كوچك بوده و به منظور كاربري راحت طراحي شده است. براي استفاده از اين پهپاد براحتي پس از باز كردن بستهبندي آن و تعيين منطقه پوششدهي، ميتوان آن را به پرواز در آورد. پس از پايان ثبت تصاوير از منطقه، اين سيستم فرود آمده و تصاوير به رايانه منتقل ميشود كه پس از چيده شدن در كنار هم به يك نقشه كامل تبديل خواهد شد.
الگوريتمهاي طراحي شده براي اين پروژه به SUAVe اجازه ميدهد تا الگوي پرواز را براي جبران عواملي همچون سرعت باد، زاويه خورشيد و جزئيات تصويربرداري مانند همپوشانی تصوير و وضوح آن تعيين كند.
آزمايشات اين پهپاد از نيمه ماه ژوئيه تا نيمه ماه اوت در پرو برنامهريزي شده و قرار است كه يكسال بعد پس از رفع مسائل احتمالي در آزمايشگاه به محل بازگردد.
دهكده ماوچو در دهه 1570 در يك سكونتگاه سابق اينكاها ساخته شده كه از معماري ايستاده به شكل بلوكهاي منظم در محدودهاي به اندازه 25 زمين فوتبال هستند.
به گفته محققان، اين فناوري جديد امكان فهرست برداري سريعتر از سايتهاي باستانشناسي را فراهم خواهد كرد كه بسياري از آن در اثر گذشت زمان در حال تخريب هستند.
اين پهپاد همچنين قابل انطباق براي كاربردهاي ديگر از جمله پيگيري رشد گرم شدن جهاني و ابزاري براي حضور به عنوان اولين گروه نجات در مناطق بلاياي طبيعي است.
انتهاي پيام
نظرات