سازمان توسعه تجارت در حالی چندی پیش اولویتهای 10 گانه اختصاص ارز مرجع برای واردات کالا را اعلام کرد که حالا رئیس این سازمان عنوان کرده که ارز باید تک نرخی شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این گفته حمید صافدل که ارز باید تک نرخی شود، موضوع چندان تازه ای نبوده و بسیاری از کارشناسان و مسئولان دولتی تاکنون بارها بر آن تاکید کرده اند، ولي نكته اينجاست كه طرح اين موضوع از سوي اين سازمان يعني آمادگي آنها براي كنار گذاشته شدن اولويتبندي كالاهاي دهگانه كه ساعتهاي زيادي براي آن وقت گذاشته بودند و در نهايت آن را به تصويب وزارت صنعت، معدن و تجارت رساندند.
اظهارنظر رئیس سازمان توسعه تجارت درباره این که نرخ ارز مرجع نباید 1226 تومان باشد، بلکه باید این نرخ افزایش یابد، کل ماجرای اولویت بندی کالاهای وارداتی در زمینه اختصاص ارز مرجع را زیر سوال برده است.
پیشتر قرار بود به کالاهای دارای اولویت در گروههای دهگانه ارز مرجع 1226 تومانی برای واردات اختصاص یابد.
البته در مورد اولویتهای دهگانه نیز هر بار تصمیم جدیدی گرفته شده؛ به طوری که در ابتدا گفته شد تنها به پنج اولویت اول ارز مرجع اختصاص مییابد، اما در ادامه محدودیتها به اولویتهای سوم، چهارم و پنجم هم رسید. نکته جالب اینجاست که به نظر می رسد اولویتهای اول و دوم نیز بعضا حتی ارز مرجع دریافت نمیکنند یا اگر دریافت میکنند، این کار به آسانی انجام نمیشود که در این مورد می توان به فرایند دشوار اختصاص ارز به برخی از تولیدکنندگان دارو و مواد اولیه دارویی اشاره کرد.
اما اگر بخواهیم برآوردی از نرخ جدید ارز مرجع داشته باشیم میتوانیم ساده ترین کار ممکن را انجام دهیم. به این معنا که میانگین نرخ ارز در بازار آزاد یعنی حدود 2000 تومان و نرخ کنونی ارز مرجع یعنی 1226 را به عنوان ارز جدید مرجع تعیین کنیم. به این ترتیب نرخ جدید ارز مرجع چیزی در حدود 1600 تومان محاسبه میشود. پیشتر نیز از ارز 1550 تومانی به عنوان نرخی مابین نرخ ارز مرجع و نرم ارز در بازار آزاد یاد شده بود.
نرخ جدید ارز مرجع هرچه باشد، در این زمینه تصمیم گیری نهایی با بانک مرکزی است. تصمیمی که می تواند تغییرات اساسی را در برنامهریزیهای تولیدکنندگان و واحدهای صنعتی به وجود آورد.
انتهای پیام
نظرات