• سه‌شنبه / ۳ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91050301699

يك استاد دانشگاه: خوش‌اخلاقي كليد گشايش كارهاست

يك استاد دانشگاه: خوش‌اخلاقي كليد گشايش كارهاست

يك استاد دانشگاه گفت: بسياري از مشكلات كه در زندگي ما انسان‌ها وجود دارد به خاطر سخت‌‌گيري خود ما است و يكي از كليدهاي رضايت از زندگي، راحت گرفتن زندگي است، بنابراين فرد بداخلاق با بزرگ كردن مشكلات هميشه خود را به سختي مي‌اندازد و از زندگي لذت نمي‌برد.

يك استاد دانشگاه گفت: بسياري از مشكلات كه در زندگي ما انسان‌ها وجود دارد به خاطر سخت‌‌گيري خود ما است و يكي از كليدهاي رضايت از زندگي، راحت گرفتن زندگي است، بنابراين فرد بداخلاق با بزرگ كردن مشكلات هميشه خود را به سختي مي‌اندازد و از زندگي لذت نمي‌برد.

مطهره عابديني در گفت‌وگو با خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به سخن پيامبر كه مي‌فرمايند:« در ترازوي اعمال چيزي سنگين‌تر از خلق نيكو نيست» اظهار كرد: ما با رعايت حسن خلق آثار و بركات زيادي را براي خود و جامعه فراهم مي‌كنيم كه مواردي از آَن شامل جلب دوستي مي‌شود، روزي را افزايش مي‌دهد، عمر آدم را زياد مي‌كند و با رعايت آن از يك دايره كوچك فردي به سمت پويايي اجتماع حركت مي‌كنيم.

وي افزود: شاخه اصلي دين ما در موضوعاتي قرار گرفته كه براي فرد و جامعه اجتماعي مفيد است، چون انسان‌ها جدا از اجتماع نيستند و در اين زندگي شهري ما ناگزيريم كه با افراد مختلف مراودات اجتماعي زيادي داشته باشيم كه بايد حسن خلق، خوش‌رويي و معاشرت صحيح را رعايت كنيم و از خود محور بودن و خودخواهي كه باعث به وجود آمدن خيلي از مسائل و مشكلات مي‌شود دوري كنيم.

اين استاد دانشگاه احترام به همسايگان را از مصاديق حسن خلق دانست و گفت: حضرت علي (ع) مي‌فرمايند «همسايگان را گرامي بداريد اگرچه كافر باشند» ما از اين سخن متوجه مي‌شويم كه دايره خوش رفتاري حتي تا بين كفار هم مي‌رود و حد و مرزي براي رفتار خوب وجود ندارد و ما با رعايت خوش رفتاري باعث افزايش روزي و خير و بركت در جامعه مي‌شويم و اگر اين حسن خلق را در تمامي موارد رعايت كنيم باعث مي‌شود كه به سطح كشور هم انتقال يابد و يك اتحاد و يكپارچگي بين افراد بوجود بياورد.

عابديني در ادامه خاطرنشان كرد: تقوا، خوش اخلاقي، نيكي به پدر و مادر و صله رحم مواردي است كه باعث مي‌شود انسان‌ها آخرت بهتر و راحت‌تري داشته باشند كه نكته بارز تمامي اين‌ها رعايت خوش رفتاري است و اسلام تأكيد بر حسن خلق دارد حتي در مورد تربيت فرزندان هم تأكيد مي‌كند كه اگر حرفي را مي‌خواهيد بزنيد به نحوي مودبانه و با يك رفتار درست بيان كنيد تا به صورت يك صفت اخلاقي نيكو در ذهن آن‌ها بماند و در آداب معاشرت خود از آن استفاده كنند.

وي در پايان گفت: طبق فرامين اسلامي انسان مومني كه حسن خلق را رعايت كند به درجه روزه‌دار و شب‌زنده‌دار مي‌رسد با اشاره به اين موضوع متوجه مي‌شويم كه دين ما چقدر به مسائل اجتماعي اهميت مي‌دهد و آن را از سطح فردي بالاتر و فراتر مي‌داند و به فاكتورهاي اجتماعي كه در جامعه هست، اهميت ويژه‌اي داده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha