• دوشنبه / ۱۹ تیر ۱۳۹۱ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 91041911384
  • منبع : مطبوعات

در جمع انصار حزب‌الله مطرح شد:

جديدترين اظهارات رييس حوزه هنري درباره‌ي سينما

جديدترين اظهارات رييس حوزه هنري درباره‌ي سينما

رييس حوزه هنری با انتقاد از شرایط فرهنگی تولیدات امروز سینمای ایران تاكید كرد: انقلاب، سینمای ایران را نجات داد اما نبود مدیریت صحیح در این عرصه به سینما لطمه زد.

رييس حوزه هنری با انتقاد از شرایط فرهنگی تولیدات امروز سینمای ایران تاكید كرد: انقلاب، سینمای ایران را نجات داد اما نبود مدیریت صحیح در این عرصه به سینما لطمه زد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن مومنی‌‌شریف در دیدار با جمعی از اعضای انصار حزب‌الله با اشاره به اهمیت مبحث سبك زندگی در حوزه جنگ نرم گفت: همه ادیان الهی دارای برنامه‌ای برای زندگی هستند و برهمین مبنا هم حضرت امام خمینی(ره) می‌فرمودند قرآن برنامه زندگی بشر است.

وی افزود: فقه شیعه هم در 70 درصد موارد به مقررات زندگی روزمره می‌پردازد و ما ناگزیر از مراجعه به آن هستیم. مومنی با اشاره به اهمیت تعریف سبك زندگی گفت: هر انسان در زندگی نیازمند سه ارتباط است، اول ارتبط با خدا و ماورا، دوم ارتباط با خودش و سوم ارتباط با محیط و اجتماع، سبك زندگی سامان دادن به همین ارتباطات است.

رئیس حوزه هنری در ادامه بحث خود با اشاره به فراز و فرودهای ادیان الهی در طول تاریخ زندگی بشر، به مفهوم تهاجم فرهنگی پرداخت و تصریح كرد: اولین قربانیان تهاجم فرهنگی در تاریخ مسیحیان ساكن امریكا بودند كه تحت هجمه سینماگران فعال در هالیوود قرار گرفتند و تحت سلطه محصولات كارخانه رویاسازی هالیوود سبك زندگی خود را فراموش كردند.

مومنی شریف افزود: یكی از مهمترین مشخصه‌های هنر و ادبیات غرب در این راستا غفلت‌آفرینی است و این اعتراف خود فعالان فرهنگی غرب است. بر این مبنا می‌توان ویژگی‌های زندگی به سبك غربی را در مقوله‌هایی چون سكس، خشونت، قهرمان‌پروری، دوری از پرداختن به مسائل كلیدی و سوالات بنیادی بشر، تسلط بر طبیعت و پول‌پرستی خلاصه كرد.

وی در ادامه با اشاره به گسترده شدن سیطره تهاجم فرهنگی غرب و تأكید بر اینكه كشور ما نیز در معرض این هجوم فرهنگی قرار داشته و دارد گفت: زمانی كه تهاجم فرهنگی در كشور ما در دوره رضاخان كلید خورد یكی از اصلی‌ترین محورهای این تهاجم پوشش بود و براثر همین هجمه هم ما امروز در منطقه تنها كشوری هستیم كه لباس ملی نداریم و از این زاویه تاكنون صدمات بسیاری را متحمل شده‌ایم. یكی از مظاهر این آسیب‌ها هم افتادن به دام مدگرایی به‌عنوان یكی از ابزارهای تهاجم فرهنگی است.

مومنی شریف در ادامه گفت: ما امروز در شرایطی به سر می‌بریم كه نیروی انتظامی اعلام می‌كند فقط در شهر تهران 400 نفر را دستگیر كرده‌است كه وظیفه داشته‌اند به‌عنوان مانكن با پوشش‌های نامناسب در معابر شهری حاضر شوند و مدهای روز را تبلیغ كنند. در چنین شرایطی بیشترین لطمه را زنان و دخترانی خواهند دید كه اصرار دارند به اصول خود پایبند باشند.

رئیس حوزه هنری تأكید كرد: متأسفانه در این راستا سینما هم وضعیت مطلوبی ندارد و در فیلم‌ها شاهد تبلیغ پوشش‌هایی هستیم كه هر چه باشند از اساس متعلق به ما و فرهنگ ما نیستند.

وی افزود: یكی دیگر از ویژگی‌های فرهنگ غرب تلاش برای تحقیر سایر فرهنگ‌هاست و باز ما شاهدیم كه در برخی تولیدات سینمایی خودمان هم سبك زندگی سنتی ایرانی به تمسخر گرفته و تحقیر می‌شود.

اين مدير فرهنگي در ادامه با اشاره به این نكته كه ریشه این نوع تهاجم فرهنگی و تبلیغ سبك زندگی غربی به دوران سازندگی بازمی‌گردد گفت: در آن زمان دولت با وام گرفتن از بانك جهان زمینه‌ای را فراهم كرد تا سیل محصولات و كالاهای خارجی به سمت كشور سرازیر شود. ورود این كالاها هم قطعاً به معنای ورود فرهنگی تازه بود. براساس همین فرهنگ هم كم‌كم قبح برخی مسائل مانند اسراف شكست و از همین نقطه تهاجم فرهنگی كلید خورد. ابزارهایی مانند شعر، ادبیات و سینما هم به این تهاجم كمك كردند تا ما به وضع امروز رسیدیم.

مومنی شریف تصریح كرد: یكی از ویژگی‌های هنر این است كه برای تأثیرگذاری از ما اجازه نمی‌گیرد و اگر اعتقادات قوی نداشته باشید به راحتی تحت‌تأثیر القائات آن قرا خواهید گرفت.

وی افزود: خانواده و جوانان در چنین تهاجمی هدف‌های اصلی هستند و ابزارهای اصلی دشمن در این میدان به طور كلی فرهنگ و به طور خاص‌تر ادبیات و سینما است.

مومنی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به حاشیه‌ها و اختلافات اخیر در حوزه سینما بر سر اكران برخی فیلم‌های مسئله‌دار، باردیگر شاخصه‌های منفی تولیدات هنری از منظر رهبر انقلاب را برشمرد و تأكید كرد: متأسفانه به‌رغم تصریح روشن ایشان بر این موارد بازهم ما به سمتی حركت كرده‌ایم كه امروز شاهد تولیداتی هستیم كه در برخی از آن‌ها تمامی این شاخصه‌های منفی وجود دارد.

وی افزود: انقلاب، سینمای ایران را نجات داد و ما در طول این سال‌ها شاهد خلق آثار ماندگاری هم در این عرصه بوده‌ایم. سینمایی كه مردم آن را مظهر فساد می‌دانستند پس از انقلاب به میان همین مردم آمد و آن‌ها را به خود جلب كرد اما چون مدیریت صحیح در این عرصه نداشته‌ایم به وضع امروز دچار شده‌ایم.

مومنی در پاسخ به سوال یكی از حضار درباره مواضع روزنامه رسمی دولت علیه حوزه هنری بابت جلوگیری از اكران برخی فیلم‌های مسئله‌دار هم گفت: این روزنامه متعلق به دولت است و طبیعتاً باید از سیاست‌های كلی آن حمایت كند. مضاف‌بر اینكه به‌رغم برخی تیترهای تندی كه می‌زند وقتی متن همان مطالب را مطالعه كنید خواهید دید بسیاری از آن‌ها موید همان دغدغه‌های ما در حوزه هنری است.

رییس حوزه هنری تأكید كرد: موضع ما در حوزه هنری مشخص است و اصلاً قصد عقب‌نشینی در این زمینه را نداریم. همانطور كه وعده كرده بودیم اجازه اكران فیلم‌های مسئله‌دار را در سینماهای تحت مدیریت خود نخواهیم داد و امیدواریم سینمای ایران به سمتی حركت كند كه اصلاً شاهد تولیدات فیلم‌هایی از این دست نباشیم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha