درحاليكه اين روزها از سوي مسوولان حضور طيفهاي موافق و مخالف در كنار هم براي تدوين اساسنامه تشكل صنفي سينما تاكيد ميشود، همچنان نحوه حضور افراد و تركيب آنها بحث داغ روز است.
در اين زمينه فرهاد توحيدي - رييس هيات مديرهي خانه سينما - در گفتوگويي كوتاه با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ميگويد: ما همچنان تاكيدمان بر اين است كه جز اعضاء خانه سينما، كسي نميتواند اين كار را انجام بدهد.
وي در عين حال تصريح كرد: رسميت اساسنامه هم منوط به تصويب آن در مجمع عمومي خانه سينما با حضور اعضاء اين تشكل است.
توحيدي همچنين خبر داد: روز گذشته لايحهي اعتراضي خانه سينما نسبت به صدور حكم تعطيلي دائم اين تشكل از سوي وزارت ارشاد، به وزير ارشاد ارايه شد، اگر وزير محترم اين راي را تاييد كند باز هم به ديوان عدالت اداراي شكايت ميكنيم.
وي دربارهي اينكه پيش از اين شنيدهها حاكي از آن بود كه قرار است، جلسهاي هيات مديره خانه سينما با وزير ارشاد داشته باشد، آيا اين جلسه برگزار شد؟ گفت: از طريق واسطهها براي برگزاري اين جلسه ابراز تمايل شده بود، اما هنوز اتفاقي نيافتاده است.
به گزارش ايسنا، وزير ارشاد سه روز قبل در حاشيهي همايش تقدير از دستاندركاران «قلادههاي طلا» با بيان اينكه صنوف مختلف سينمايي بايد به صورت نظاممند تشكيل شوند، گفته بود: «سينماگران مانند ساير صنوف كشور بايد صنوف خود را تشكيل دهند و انتخابات برگزار كنند و ما هم در خدمتشان هستيم. اما در اين ميان فعاليتهايي هم وجود دارد كه در محدوده فعاليتهاي صنفي نمي گنجد مانند برگزاري كلاسهاي آموزشي، برگزاري جلسات نقد و بررسي و ...»
وي مطرح كرده بود: «فعاليتهاي غيرصنفي سينماگران بايد در تشكلي تحت نام خانه سينما، باشگاه سينما و يا هر نام ديگري پيگيري شود. ما حتي نامگذاري اين تشكل را بر عهده سينماگران گذاشتهايم.»
در ادامه پرسشي مطرح شد مبني بر اينكه «در شوراي عالي سينما مصوب شده است كه هياتي هفت نفره وضعيت استقرار تشكل جايگزين خانه سينما را بررسي كند و سه نفر از اين اعضا جزو اصناف مرتبط با خانه سينما هستند. آيا اين اعضا توسط هيات مديره خانه سينما انتخاب ميشوند و يا توسط افرادي ديگر؟» پاسخ داده بود كه «اين جزييات را دوستان سازمان سينمايي دنبال ميكنند و پاسخ ميدهند. در هر حال ما ميخواهيم در نوشتن اساسنامه سينماگران با ديدگاههاي مختلف همكاري كنند.»
وزير ارشاد تاكيد كرده بود:« نظر ما اين است كه سينماگران از بخشها و طيفهاي مختلف درباره اساسنامه اين تشكل نظر بدهند، ضمن آنكه اساسنامههايي از گذشته موجود بوده است. اين جمع بايد آن اساسنامهها را متناسب با روز اصلاح و تكميل كنند تا اساسنامهاي جامع نوشته شود. سپس ما اين اساسنامه را در شوراي عالي سينما تصويب ميكنيم تا در آينده هيچ شك و شبههاي براي فعاليت آن نباشد و در اين زمينه وفاقي ايجاد شود. در هر صورت ما معتقديم كه براي تدوين اين اساسنامه راي جمع سينماگران مطرح باشد، نه جمع محدودي.»
سيد محمد حسيني در پايان سخنانش در پاسخ به اين سوال كه در خبرها آمده بود آقاي رييس جمهور نظرشان بر اصلاح اساسنامه خانه سينما بوده است، گفته بود:« بحث درباره خانه سينما با آن شكل قديمي تمام شده و آن تشكل غيرقانوني است. حال قرار است تشكل جديدي راهاندازي شده كه بر اساس اساسنامه جديد به فعاليتهايش خواهد پرداخت.»
در همان روز خانه سينما در نامهای به وزیر ارشاد همچنان بر تاكيد بر راي ديوان عدالت اداري، آمادگياش را براي اصلاح اساسنامه با سازوکارهای قانونی اعلام كرده بود.
انتهاي پيام
نظرات