داود فتحعلي بيگي كه اين روزها نمايش «امير ارسلان نامدار» را در تماشاخانهي «سنگلج» به صحنه ميبرد، گسترش اين تماشاخانه قديمي تهران را امري واجب و ضروري دانست.
اين هنرمند باسابقه تئاتر به خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: در حال حاضر تماشاخانه «سنگلج»، تنها مكاني است كه ميتوانيم به طور مستمر گونههاي مختلف نمايش ايراني را به اجرا بگذاريم اما اين تماشاخانه به تنهايي كفاف نميدهد.
او از شهرداري تهران خواست تا با الحاق ساختمان كناري تماشاخانه سنگلج، در حق هنر ملي و ميهني نمايش ايراني لطف كند.
فتحعلي بيگي اضافه كرد: در صورت گسترش اين تماشاخانه اميدواريم در آينده نمايشهاي ايراني و سنتيمان مكان بيشتري براي ارائه داشته باشند و از سوي ديگر كمك مهمي به حفظ و اشاعه اين گونههاي نمايشي كه جزو ميراث ملي و معنوي ماست، ميشود.
اين پژوهشگر نمايشهاي آييني سنتي با اشاره به ثبت جهاني تعزيه و نقالي ايران تاكيد كرد: جا دارد با ثبت جهاني آن دو گونه نمايشي، ارگانهاي مختلف از جمله شهرداري همت بيشتري در جهت حفظ و گسترش گونههاي نمايش ايراني انجام دهند.
اين كارگردان تئاتر يكي از راههاي ماندگاري نمايشهاي ايراني را اجراي مداوم اين آثار برشمرد و افزود: تا زماني كه مكان ثابتي براي اجراي اين نمايشها نداشته باشيم، نه تماشاگران ثابتي خواهيم داشت و نه هنرمندان ما انگيزه كار كردن خواهند داشت. در اين وضعيت پيشكسوتان خانهنشين ميشوند و جوانان هم نميتوانند جاي آنها را بگيرند، بنابراين اجراي مداوم اين آثار، گام موثري براي بقا و ماندگاري اين نمايشها و جلوگيري از فراموش شدن آنهاست.
داود فتحعلي بيگي در پايان صحبتش به ايسنا گفت: در حال حاضر كه نميشود در قهوهخانهها نمايش سنتي اجرا كرد بنابراين بايد مكانهاي ثابتي براي تئاتر سنتي داشته باشيم تا اين مكانها تماشاگر خاص خود را جذب كنند. با اين شيوه است كه ميتوان اين نمايشها را به نسلهاي آينده هم معرفي كرد. بنابراين گسترش تماشاخانه سنگلج گام موثري در اين جهت خواهد بود.
انتهاي پيام
نظرات