• چهارشنبه / ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91032413921
  • منبع : مطبوعات

آیت‌الله مکارم شیرازی:

مداحان بدانند اعدام در عربستان شهادت محسوب نمي‌شود

مداحان بدانند اعدام در عربستان شهادت محسوب نمي‌شود

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این‌که سخن مخالف با اعتقادات اهل تسنن خلاف دستورات ائمه اطهار‌ (ع) است، بيان کرد: چه بسا نغمه‌های مخالف سبب ریختن خون شیعیان و سبب فتاوایی از جانب آنان شود که مشکل‌آفرین است.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این‌که سخن مخالف با اعتقادات اهل تسنن خلاف دستورات ائمه اطهار‌ (ع) است، بيان کرد: چه بسا نغمه‌های مخالف سبب ریختن خون شیعیان و سبب فتاوایی از جانب آنان شود که مشکل‌آفرین است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقليد در دیدار حجت‌الاسلام سیداحمد موسوی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ خواستار برطرف شدن مشکلات پیش‌آمده برای زائران بیت‌الله الحرام شد و گفت: فریضه‌ي حج مسائل حاشیه‌يی بسیاری دارد که اگر نسبت به آن‌ها غفلت شود، تبدیل به ضد آن خواهد شد.

او بر تبدیل سوءظن‌ها به حسن ظن‌ها تأکید کرد و افزود: این‌که به مسؤولان حج کشور عربستان تفهیم شود مسائل سیاسی از مسائل حج و مسائل عبادی جداست کار خوبی است، اما باید متذکر شوید که حُسن انجام مسائل عبادی ما، روی مسائل سیاسی ما هم تأثیر مثبت خواهد داشت.

این مرجع تقلید با اشاره به سخنان مخالف برخی مداحان در مکه و مدینه، اظهار كرد: ‌برخی مداحان و خطبا فکر می‌کنند مکه و مدینه مانند حرم امام رضا‌ (ع) و حرم حضرت معصومه‌ (س) است و فکر می‌کنند اگر آنجا نغمه‌ای مخالف بزنند، خدمت به اهل بیت‌ (ع) است که باید این فکر را از ذهن‌شان بیرون کنند.

وی با بیان این‌که سخن مخالف با اعتقادات اهل تسنن خلاف دستورات ائمه اطهار‌ (ع) است، تصریح کرد: چه بسا نغمه‌های مخالف سبب ریختن خون شیعیان و سبب فتاوایی از جانب آنان شود که مشکل‌آفرین است.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی اظهار كرد: به مداحان و خطبا تفهیم کنید که اگر وارد خط قرمز آنان شوید، فتاوای شدید و سختی دارند و بدانند که نه اعدام آنجا شهادت محسوب می‌شود و نه زندان جزو ذخیره‌ي آخرت آنها محسوب می‌شود، مکررا این را اعلام کنید تا ملکه‌ي ذهنی و علم باطنی شود تا از این ناحیه مشکلی ایجاد نشود.

وی حمل مواد مخدر از سوی برخی زائران به کشور عربستان را از دیگر مشکلات پیش روی سازمان حج و زیارت دانست و بيان کرد: برای ما عیب است که حاجی با خود چیزی را به آنجا ببرد، آن‌ها کشف و فرد خطاکار را زندانی کنند، زندان آنجا بسیار هزینه‌بر است، بویژه این‌که اگر آن‌ها کشف کنند، سبب آبروریزی می‌شود.

استاد خارج فقه حوزه‌ي علمیه‌ي قم بر رعایت حجاب و مسائل اخلاقی از سوی خانم‌ها در حج تأکید کرد و افزود: در سفرهای اولیه حج که رعایت حجاب به خوبی انجام می‌شد، برخی خطبای آن‌ها به مردم‌شان می‌گفتند حجاب را از ایرانی‌ها یاد بگیرید، اما اکنون برعکس شده و می‌گویند مبادا حجاب ایرانی‌ها در شما تأثیر بگذارد.

وی رعایت مسائل حجاب را هم ذاتا و هم به سبب تقابل با کشور عربستان ضروری دانست و تصریح کرد: یک روحانی کاروان می‌گفت که من در کاروان بدحجابی و صحنه‌های بدی را می‌دیدم و از مدیر کاروان می‌خواستم که تذکر دهد، اما او می‌گفت، گفته‌اند دخالت نکنید، در حالی که مدیر و روحانی کاروان باید تذکر دهد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی انتشار برخی کتاب‌های ضد شیعه از سوی سعودی‌ها را از دیگر مشکلات ارزيابي کرد و گفت: طی مذاکراتی به مسؤولان حج عربستان تذکر دهید که ما ضیوف‌الرحمن هستیم، شما به ما ویزا دادید، یعنی ما را به‌عنوان مهمان در مملکت خود پذیرفته‌اید، در کجای عالم معمول است مهمانی را دعوت و به عقاید او توهین کنند و از آن طرف اجازه‌ي دفاع هم ندهند.

وی با اشاره به حضور پررنگ زائران برای خرید سوغات در بازارهای مکه و مدینه، این امر را به صلاح و در شأن یک زائر ایرانی ندانست و ابراز داشت: زائران باید در آنجا دنبال چیزی باشند که در هیچ کجا پیدا نمی‌شود، نه به‌دنبال چیزی که همه جا پیدا می‌شود. این را شعار زائران قرار دهید چه بسا تنها سفر عمرشان باشد.

این مرجع تقلید با بیان این‌که حضور زائر بیت‌الله الحرام در نماز جماعت‌ ثواب دارد و نمازشان هم صحیح است،‌ افزود: امام صادق‌ (ع) فرمودند «کسی که پشت سر این‌ها نماز بخواند مثل آن است که پشت سر پیامبر اکرم‌ (ص) نماز خوانده است» حالا برای وحدت یا مورد دیگر به ما دستور داده‌اند و روایات متعدد در این زمینه صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در قم، حجت‌الاسلام سیداحمد موسوی ـ ريیس سازمان حج و زیارت ـ نيز در دیدار با آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره برخی تنش‌های به‌وجود آمده در روابط سیاسی بین ایران و عربستان، گفت: مسأله‌ي حج و عتبات عالیات، از فرايض است و خدمت در این عرصه نیز دارای ارزش زیادی است.

او با اشاره برخی تنش‌ها به‌وجود آمده در روابط سیاسی بین ایران و عربستان، بيان كرد: ما به‌دنبال آن هستیم که به مسؤولان کشور سعودی بفهمانیم که مسائل سیاسی جدای مسائل عبادی مانند حج است.

ريیس سازمان حج و زیارت گفت: ما باید بدون توجه به مسائل سیاسی در سفر حج، فقط به حج و مناسک آن بپردازیم. ما در این‌باره طبق برنامه‌هایی که از سوی بعثه‌ي مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت ارائه می‌شود، پیش خواهیم رفت.

موسوی با بیان این‌که گاهی حجاج بهانه به‌دست عربستانی‌ها می‌دهند تا آن‌ها را زندانی کنند، ادامه داد: آن‌ها خطوط قرمزی دارند که باید حفظ شود و ما نیز باید نسبت به آن‌ها دقت داشته باشیم.

او اظهار كرد: برخی مداحان طوری رفتار می‌کنند که انگار در ایران و در جمع شیعیان هستند، مطالبی را مطرح می‌کنند که جزو خط قرمزهای عربستان است.

ريیس سازمان حج و زیارت با بیان این‌که برای نخستین‌بار است که یک روحانی ریاست سازمان حج و زیارت را عهده‌دار می‌شود افزود: تلاش داریم با همکاری بعثه‌ي مقام معظم رهبری، الگوی مدیریت اسلامی را در بحث حج و زیارت ارائه کنیم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha