بهمن اخلاقی امروز (۳ بهمن ماه) در دیدار با رئیس و مدیران جهاد دانشگاهی استان که با حضور معاونین جهاد دانشگاهی استان برگزار شد اظهار کرد: طرح جامع گردشگری استان در گذشته طی دو مرحله انجام شده، اما هیچگاه به سرانجام نرسیده است.
وی با اشاره به لزوم واگذاری طرحهای مطالعاتی به دستگاههای علمی و پژوهشی معتبر، بیان کرد: طرحهای مهمی مانند طرح جامع گردشگری باید به دستگاههای توانمند و پاسخگویی مانند جهاد دانشگاهی استان واگذار میشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگردی و صنایع دستی استان فقدان طرح جامع گردشگری را از مشکلات جدی در حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارزیابی و خاطرنشان کرد: وجود سند جامع گردشگری به مثابه یک نقشه راه کامل که افقهای پیش روی میراث فرهنگی را ترسیم کرده و پروژه ذیل آن اجرایی شود، یک ضرورت است.
وی با اشاره به تنوع بالای جاذبههای تاریخی و طبیعی در استان گفت: تدوین یک سند جامع و همهجانبه میتواند به رشد و توسعه صنعت گردشگری که از مزیتهای استان است، کمک کند.
اخلاقی با بیان اینکه اجرای برخی پروژهها به دلیل نبود چنین سندی در استان با مشکل مواجه است ادامه داد: به طور مثال برخی شهرهای استان کاندیدای ثبت به عنوان شهر نمونه گردشگری بین المللی هستند، اما به دلیل نبود این سند، ارتقای آنها با تاخیر مواجه شده است.
وی ادامه داد: به طور مثال شهر کلاته رودبار که در گذشته به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شده، سالهاست که به شهر ارتقا یافته و دارای شهرداری است، اما به دلیل نبود انجام امکان سنجیهای لازم و فقدان یک سند جامع، امکان ارتقای آن به شهر نمونه گردشگری نیز وجود ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگردی و صنایع دستی استان سمنان نبود هدف گذاری و یک چشمانداز را نتیجه نبود طرح جامع گردشگری ارزیابی و تصریح کرد: ما آمادگی داریم از توانمندیهای جهاد دانشگاهی در بخشهای مختلف بهره بگیریم.
علی منصفیراد، رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان نیز از آمادگی جهاد دانشگاهی استان برای همکاری با میراث فرهنگی استان خبر داد و گفت: جهاد دانشگاهی استان چه در بخش پژوهشی و چه در حوزههای آموزشی و فرهنگی از توانمندی بالایی برخوردار است.
وی خواستار انعقاد یک تفاهمنامه کاربردی بین دو دستگاه شد و افزود: پیشنویس یک تفاهمنامه که توان اجرایی برخوردار باشد به زودی تهیه و برای امضا آماده خواهد شد.
وی از آمادگی جهاد دانشگاهی استان برای برپایی دورههای تخصصی در بخشهای سهگانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد و گفت: جهاد دانشگاهی در سطح ملی به صورت شبکهای عمل میکند و از همین رو جهاد دانشگاهی استان میتواند از ظرفیت پژوهشگاهها و پژوهشکده های تخصصی جهاد دانشگاهی سراسر کشور استفاده کند.
منصفیراد با اشاره به پرداخت ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال زایی به متقاضیان و فراگیران شرکت کننده در دورههای آموزشی جهاد دانشگاهی استان سمنان، گفت: بخش قابل توجهی از متقاضیان به حوزه های مرتبط با میراث فرهنگی و از جمله صنایع دستی تعلق دارند.
وی اضافه کرد: سهمیه استان در این تسهیلات ارزانقیمت ۲۰۰ فقره و به مبلغ ۳۰۰میلیارد ریال است که فراگیرانی که دارای مدارک معتبر هستند توسط جهاد دانشگاهی استان به یکی از بانک های عامل استان معرفی میشوند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان تاکید کرد: مرکز افکار سنجی ایسپا، مرکز مستندسازی جهاد دانشگاهی استان، آزمایشگاه تخصصی جهاد دانشگاهی، ایسنا و ... از دیگر بخشهای ذیل جهاد دانشگاهی هستند که میتوانند اداره کل میراث فرهنگی استان را در اجرای طرح ها و پروژهها یاری کنند.
انتهای پیام
نظرات