• دوشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۸:۳۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 91032212840
  • خبرنگار : 71404

«دولت آذربايجان با شبكه سحر مشكل دارد»

خبرنگار محبوس شبكه سحر تجليل نمادين شد

خبرنگار محبوس شبكه سحر تجليل نمادين شد

نشست رسانه‌اي بررسي وضعيت آزادي بيان در جمهوري آذربايجان با موضوع بازداشت خبرنگار محلي شبكه سحر عصر امروز با حضور مهدي مجتهد (مدير شبكه سحر)، برهان حشمتي (مدير سيماي آذري شبكه جهاني سحر و كارشناس مسائل جمهوري آذربايجان) و جمعي از كارشناسان به همراه اصحاب رسانه، در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.

نشست رسانه‌اي بررسي وضعيت آزادي بيان در جمهوري آذربايجان با موضوع بازداشت خبرنگار محلي شبكه سحر عصر امروز با حضور مهدي مجتهد (مدير شبكه سحر)، برهان حشمتي (مدير سيماي آذري شبكه جهاني سحر و كارشناس مسائل جمهوري آذربايجان) و جمعي از كارشناسان به همراه اصحاب رسانه، در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.

در اين نشست كه با هدف تجليل نمادين از خبرنگار محبوس شبكه سحر برگزار شد، عنوان كردند كه شش روز ديگر مدت حبس آنار بايراملي به چهار ماه مي‌رسد.

به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در نشست امروز كه با هدف بررسي وضعيت آزادي بيان در جمهوري آذربايجان و تجليل نمادين از خبرنگار محبوس شبكه جهاني سحر در جمهوري آذربايجان با حضور كارشناسان و اصحاب رسانه برگزار شد، رحمت‌الله شريفي، كارشناس مسائل آسياي ميانه و جمهوري آذربايجان، دكتر حسن بهشتي‌پور، نويسنده و تحليلگر حوزه آسياي ميانه و قفقاز و حسين رباني، رييس فرهنگسراي رسانه نيز حضور داشتند.

در ابتداي اين نشست، برهان حشمتي توضيح كوتاهي درباره‌ي دستگيري خبرنگار شبكه جهاني سحر داد و گفت: 28 بهمن سال گذشته بود كه شبانه باخبر شديم آنار بايراملي، خبرنگار محلي شبكه جهاني سحر توسط پليس باكو احضار شده و پس از پيگيري‌هايي كه از سوي خانواده وي صورت گرفت، نهايتا منجر به دستگيري او شد. آنها وي را به اتهام در اختيار داشتن مواد مخدر دستگير كرده بودند؛ در حالي كه اين طرح از همان ابتدا مشخص بود كه ساختگي است.

وي خاطرنشان كرد: هدف ما از برگزاري اين نشست، طرح دوباره‌ي اين مساله و كمك به آزادي خبرنگار محلي شبكه سحر است. همه‌ي ما وظيفه داريم كه در اين امر مشاركت داشته باشيم تا هرچه زودتر اين مشكل حل شود.

***

در ادامه صحبت‌هاي حشمتي، رحمت‌الله شريفي از دستگيري خبرنگار شبكه سحر ابراز تاسف كرد و گفت: اين باعث دلخوري و تاسف ماست كه به خاطر دستگيري اين خبرنگار اينجا جمع شويم و جا داشت كه اين اتفاق نيفتد. براي همه ما مشخص است كه اتهامات وارد شده به اين خبرنگار اصلا صحت ندارد و وي اصلا فردي نبوده كه در موضوعاتي مثل مواد مخدر، احتمال آلوده شدن و يا حتي به همراه داشتن آن را داشته باشد.

او گفت: به عنوان يك فرد رسانه‌‌يي و خبرنگار مي خواهم بگويم از اين اتفاق خيلي متاسفم و اين اقدام را ناشايست مي‌دانم، اما به هرحال اين اتفاق يك واقعيت است و اميدواريم كه با تلاش مسؤولان، هرچه زودتر مشكلات حل شود و اين خبرنگار آزاد شود.

شريفي خاطرنشان كرد: خبرنگار، عنصر جبهه‌اي است كه ركن چهارم دموكراسي محسوب مي‌شود و اين حق رسانه است كه به خبرنگاران آزادي دهد تا مسائل را براي مردم اطلاع‌رساني كنند كه اگر اين اتفاق بيفتد، تمام مسائل و اتفاقات جامعه براي آحاد مردم روشن‌تر شده و به خوبي مي‌توانند آنها را درك كنند.

وي افزود: در عين حال خبرنگاراني در جمهوري آذربايجان هستند كه آزادي بيان دارند و در اين خصوص رسانه‌هاي غربي به ويژه بي‌بي‌سي به اين مسائل ريز مي‌پردازند و گاهي تحقيرآميز نگاه مي‌كنند.

***

به گزارش ايسنا، در ادامه‌ي اين نشست، دكتر حسن بهشتي‌پور درباره‌ي آزادي بيان در جمهوري آذربايجان خاطرنشان كرد: اين كشور با وجود 9 ميليون جمعيت، 9 شبكه سراسري دولتي، 11 شبكه سراسري و نيز 12 شبكه استاني دارد. از لحاظ آمار روزنامه منتشر شده، اين كشور در حال حاضر 355 روزنامه منتشر مي‌كند و جالب اينجاست كه پرتيتراژترين روزنامه آنها با 10 هزار تيراژ است. اين جاي سوال دارد كه اين تنوع چه مي‌گويد و اين تيراژ‌هاي بالا چه پيام‌هايي براي ما دارد.

وي در راستاي دستگيري خبرنگار محلي شبكه جهاني سحر خاطرنشان كرد: يك خبرنگاري مثل خبرنگار شبكه سحر كه سعي مي‌كند مسائلي را انعكاس دهد اما دولت آذربايجان از انعكاس اين مسائل خوشش نمي‌آيد، براي از ميدان خارج كردنش، دست به شيوه‌هايي مي‌زند كه در دوره شوروي اين كارها را انجام مي‌دادند. در دوره شوروي، يكي از مرسوم‌ترين كارها براي افرادي كه مي‌خواستند آنها را از ميدان خارج كنند، گذاشتن مواد مخدر همراه آنها، اسلحه يا كتب ضاله بود و حالا به خبرنگار شبكه سحر اتهام به همراه داشتن 10 گرم مواد مخدر زدند؛ اين در حالي است كه وكيل اين خبرنگار، درخواست آزمايش خون از وي را كرد تا اينكه بالاخره معلوم شد هيچ شواهدي وجود ندارد. جالب است كه اول پليس باكو ادعا كرد كه اين خبرنگار 10 گرم موادمخدر به همراه داشته، اما بعدها كه ديد به نتيجه نرسيدند، گفت كه 365 گرم مواد مخدر همراه اين خبرنگار بوده است. اين در واقع شيوه‌هايي است كه در نظام جمهوري آذربايجان از دوره شوروي باقي مانده است.

او گفت: از نظر من آنچه كه به آن آزادي بيان مي‌گويند، بدين معني است كه من بتوانم درباره‌ي مسائل روز جامعه صحبت كنم، اما متاسفانه يكي از مسائل مهمي كه مرتب دولت آذربايجان عليه ايران مطرح مي‌كند، عملكرد شبكه سحر است كه مرتب از عملكرد آن انتقاد مي‌كند و از برنامه‌هاي آن خوشش نمي‌آيد. دولت آذربايجان به شدت نسبت به مسائلي كه از شبكه سحر پخش مي شود، واكنش نشان داده، چراكه اصلا آنها را نمي پسندد. دليل دستگيري اين خبرنگار هم به خاطر اين است كه دولت آذربايجان با شبكه سحر مشكل دارد، اما اين خبرنگار را دستگير كرده و جالب اينجاست كه وي خبرنگار محلي خود آذربايجان است.

او گفت: تحليل شخصي من از اين ماجرا اين است كه دولت آذربايجان با شبكه سحر مشكل دارد ولي خبرنگار محلي آن را دستگير كرده و هنوز هم اتهاماتي كه به او وارد شده، اثبات نشده است. كاملا مشخص است كه اين اتفاق سياسي است و دفتر رياست‌جمهوري بايد پاسخگوي اين اتفاق باشد.

برداشت شخصي من درباره اين مساله، اين است كه يك رسانه بايد بتواند آزادي بيان داشته باشد و اين آزادي بيان زماني محقق مي‌شود كه موضوعات كلي كشور اعم از نكات مثبت و منفي، گفته شود ولي متاسفانه زماني كه اين محدوديت‌ها پيش مي‌آيد، مشكل ايجاد مي‌شود.

***

در ادامه صحبت‌هاي بهشتي‌پور، شريفي درباره‌ي اشتراكات و پيوندهاي آذربايجان گفت: دولت جمهوري آذربايجان از لحاظ فرهنگي ـ تاريخي بخشي از تمدن ايران محسوب مي‌شود و اشتراكات آن نسبت به ساير كشورها با ايران بيشتر است. همچنين آداب و رسوم، فرهنگ، تغذيه، عزاداري و... دولت آذربايجان بسيار شبيه كشور ايران است و مي‌توان گفت جمهوري آذربايجان در ميان كشورهاي آسيايي از لحاظ موسيقي، نقاشي و ديگر هنرها، غني است ولي اين بخشي از پازلي است كه در كشور ايران جا مي‌گيرد و مثل يك قطعه از فرش پرنقشي است كه در آنجا قرار گرفته است. به هرحال ايران جزو اولين كشورهايي بود كه استقلال آذربايجان را به رسميت شناخت و در جهت آرامش و امنيت و پيشرفت اين كشور، كمك زيادي كرد و علاقه‌اي كه از سوي مردم دولت آذربايجان بود، نشان داد كه 70 سال دوران شوروي نتوانسته اين علايق را كمرنگ كند.

وي با بيان اينكه برداشتن ويزا در كشور ايران يك اتفاق بسيار خوبي است، خاطرنشان كرد: اين خيلي خوب است كه جمهوري اسلامي ايران، ويزا را از ميان برداشته ولي متاسفانه گاهي رفتارهاي ناپسند ديده مي‌شود و گاهي احساس ايران‌هراسي ايجاد مي‌شود. توقع ما اين است كه با يكديگر مشاركت داشته باشيم و تلاش كنيم تا مشكلاتي از اين قبيل به وجود نيايد و اميدوارم خبرنگار محلي شبكه جهاني سحر به زودي آزاد شود و فضايي كه امروزه عليه ايران به وجود آمده، واقع‌بينانه شود.

در ادامه بهشتي پور با اشاره به علل و انگيزه‌هاي موج دستگيري‌ها در جمهوري آذربايجان گفت: از لحاظ ژئوپلتيك بين جمهوري آذربايجان و جمهوري اسلامي ايران يك نياز متقابل وجود دارد كه به نفع كشور ماست؛ يعني در واقع به نفع هر دوي ماست كه روابط خوبي با يكديگر داشته باشيم، اما در حال حاضر جمهوري آذربايجان به دنبال اين است كه يك چهره مثبت از خودش به دنيا معرفي كند. زماني كه اين كشور يك خبرنگار را به زندان مي‌اندازد، پس اين چه تمدني است؟! اين اتفاق در واقع عليه خود جمهوري آذربايجان است. مي‌خواهم بپرسم، گرفتن و انداختن يك خبرنگار به زندان، آن هم به اتهام ثابت نشده، چه نفعي براي كشور آذربايجان دارد؟! من فكر مي‌كنم پشت اين ماجرا، كشور آمريكا و اسرائيل است كه باعث اين اتفاق شده اما به نظر من هنوز هم دير نشده و دولت آذربايجان مي‌تواند با آزادي خبرنگار محلي شبكه سحر اين فضاي منفي را از بين ببرد و اين وظيفه ماست كه از حقوق همكار خبرنگارمان كه بدون هيچ گناهي به زندان افتاده است، دفاع كنيم و اميدوارم اين فضاي منفي كه ميان ايران و آذربايجان به وجود آمده، هرچه زودتر برطرف شود، چراكه اين اتفاق به نفع هيچ كدام از ما نيست.

او گفت: اين حيرت‌انگيز است كه دولت آذربايجان اين قدر به مساله ايران توجه دارد و مرتب اخبار ايران را بزرگ كرده و عليه كشور ما در روزنامه‌ها مطالبي منتشر مي‌كند؛ چرا كه آمريكا و اسرائيل پشت اين قضيه هستند. ما نبايد مثل آنها رفتار كنيم، لازم نيست مطبوعات ما مثل آنها برخورد كند، چراكه جايگاه ما با آنها يكي نيست.

***

در ادامه اين نشست، شريفي دستگيري خبرنگار محلي شبكه سحر را يك خطاي بزرگ دانست و گفت: دستگيري آنار بايراملي، خبرنگار شبكه سحر هيچ نفعي براي دولت آذربايجان نخواهد داشت؛ چرا كه همه مردم واقعيت را مي‌دانند. در اينجا ايجاب مي‌كند كه مردم هر دو كشور يعني ايران و آذربايجان به يكديگر نزديك‌تر شوند و پشت‌شان به يكديگر گرم باشد تا با مشاركت‌ها حقايق روشن شود و همچنين بايد با رسانه‌هاي مزدور كه براي بيگانگان كار مي‌كنند، برخورد شود. اميدوارم در كوتاه‌ مدت تمام اين مشكلات ميان اين دو كشور حل شود و بايكديگر روابط خوبي داشته باشند تا بتوانند برنامه‌هاي متنوع و زيادي توليد كنند.

در ادامه صحبت‌هاي شريفي، بهشتي‌پور درباره عملكرد و نقش شبكه جهاني سحر توضيح داد: ارزيابي عملكرد اين شبكه كمي مشكل است چراكه بايد فرصت كافي براي گفتن عيب‌ها و هنرهاي آن داشته باشيم و نمي‌توان فقط از اين شبكه تعريف و تمجيد كرد. شبكه سحر يا هر رسانه ديگري تا زماني كه كاري انجام ندهد، هيچ مشكل و خطايي ندارد ولي زماني كه كارش را آغاز مي‌كند، هم مي‌تواند حُسن داشته باشد و هم عيب.

وي گفت: در اينكه شبكه جهاني سحر در اين مدت توانسته موثر واقع شود، هيچ شكي نيست ولي مشكل جمهوري آذربايجان در حال حاضر اين است كه مي‌خواهد برنامه‌هاي شبكه سحر مطابق ميل خودش باشد و مثل برنامه‌هاي خودشان باشد.

او خاطرنشان كرد: شبكه جهاني سحر تاكنون توانسته عملكرد موفقي داشته باشد اما اين بدين معني نيست كه اين شبكه به بهترين شكل ممكن پيش مي‌رود، چراكه بايد مراقب باشيم تا مشكلي پيش نيايد و نبايد احساس شود كه شبكه سحر، مي‌خواهد فقط ضعف‌هاي جمهوري آذربايجان را مطرح كند و حسن‌هاي آن را ناديده بگيرد. در حالي كه من معتقدم يك رسانه بايد هم جنبه‌هاي مثبت و هم جنبه‌هاي منفي يك كشور را انعكاس دهد. امروزه در دنيا، 70 درصد خبرها منفي هستند، به همين خاطر اين بدين معني نيست كه شبكه سحر نمي‌خواهد خبرهاي مثبت دولت آذربايجان را انعكاس دهد. شبكه سحر بايد تلاش كند جنبه‌هاي مثبت آذربايجان را بيشتر انعكاس دهد تا مشكلي پيش نيايد. هدف شبكه سحر اين نيست كه مشكلات دولت آذربايجان را بزرگ كند، بلكه مي‌خواهد مشكلات مردم اين كشور را انعكاس داده تا برطرف شود.

***

به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست، مهدي مجتهد (مدير شبكه سحر) و حسين رباني (رييس فرهنگسراي رسانه) به طور نمادين از آنار بايراملي خبرنگار آزادانديش شبكه جهاني سحر در جمهوري آذربايجان تجليل كردند و برهان حشمتي به نمايندگي از اين خبرنگار، لوح يادبودي را دريافت كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha