شبكه سحر اعلام كرد: اصرار عنادورزانه دستگاه قضایی و انتظامی باکو برای تداوم حبس غیرقانونی آنار بایراملی خبرنگار محلی شبکه جهانی سحر در باکو ادامه دارد.
به گزارش سرويس تلويزيون و راديو ايسنا، این روند ناعادلانه در حالی استمرار دارد که برغم اتمام سه ماه مدت حبس قطعی (بدون امکان آزادی با وثیقه) این روزنامهنگار شناخته آذری و خبرنگار شبکه سحر در جمهوری آذربایجان، دادگاه مقدماتی وی که روز جمعه گذشته برگزار شد نیز از آزادی وی خودداری کرده است.
به این ترتیب در شرایطی که در کشور مسلمان و دومین کشور شیعه جهان تدارک برگزاری جشن مبتذل "یورو ویژن 2012" و "گی پاراد"(رژه همجنس بازان) در کمال آزادی دیده می شود، آنار بایراملی بر خلاف همه قوانین جاری این کشور و اعتراضات گسترده علیه اتهام واهی حمل مواد مخدر به وی، همچنان دربند خواهد بود.
به گزارش منابع محلی، آنار قاسملو وکیل آنار بایراملی روز جمعه بیست و نهم اردیبهشت بعد از جلسه دادگاه گفته بود با توجه به بی اساس بودن اتهامات و پایان سه ماه حکم حبس از دادگاه خواستیم که وی را آزاد کند اما دادگاه به این موضوع توجه نکرده و جلسه رسیدگی به پرونده را به 24 می موکول کرد.
وکیل خبرنگار محلی شبکه سحر همچنین گفته بود: ما خواهان استماع نظرات شهود پرونده شدیم که دادگاه اعلام کرد که در جریان رسیدگی آتی به پرونده به این موضوع مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وکیل آناربایراملی از دیگر سو اظهار کرده بود: در جلسه دادگاه با اشاره به گزارشات نهادهای بین المللی از جمله سازمان عفو بین الملل اعلام کردم که آنار بایراملی زندانی سیاسی است و دادگاه باید این موضوع را مورد توجه قراردهد.
اما روند ناعادلانه دادگاه خبرنگارمحلی شبکه سحر در موقعیتی دنبال می شود که مقامات نهاد ریاست جمهوری آذربایجان با رد گزارشهای نهادهای بین المللی مدعی وجود آزادی بیان در این کشور هستند.
همزمان با موج سوم بازداشت فعالان اسلامی و فشار بر خبرنگاران مستقل و منتقد در جمهوری آذربایجان، پلیس این کشور 27 بهمن گذشته (16 فوریه گذشته) رامیل داداش اف راننده محلی دفتر صدا و سیما و آناربایراملی را شبانه از منزلشان بازداشت کرده و به گفته بستگانشان در مرکز پلیس در جیب آنها مواد مخدر قرار دادند.
رامیل داداش اف راننده محلی نمایندگی صداوسیما در باکو؛ چهارشنبه گذشته از زندان آزاد شد و ادامه حبس آنار بایراملی نیز به صورت غیر قانونی ادامه دارد.
اگر چه بازداشت این دو نفر با اتهامات ساختگی، واکنش های گستردهای در جمهوری آذربایجان، ایران و مجامع رسانهای به دنبال داشت و سفارت ایران در باکو با ارسال دو یادداشت شدید اللحنی اتهامات را واهی و خواهان ازادی فوری دو نیروی محلی نمایندگی صداوسیما و مجازات عاملان این اقدام شده و هشدار داد این موضوع بر مناسبات خصوصا در عرصه رسانهای تاثیر منفی خواهد گذاشت، اما باکو همچنان سیاست کینه ورزانه خود در این راستا را تعقیب کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، معاون کنسولی وزیر امورخارجه ایران ، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با محکوم کردن این اقدام جمهوری آذربایجان، خواهان آزادی این افراد شده بودند.
همچنین محافل رسانهای ایران نیز خواهان پاسخ قاطع ایران به اقدامات ضدایرانی جمهوری آذربایجان شده اند.
دهها نفر از سران احزاب و تشکلهای جمهوری آذربایجان از جمله احزاب وحدت، سبزها، اسلام، اتحاد، حرکت روشنفکران، دموکراتیک چپ، موسسه صلح و دموکراسی، سازمان آزادیبخش قره باغ، رئیس کمیته مبارزه با شکنجه، نماینده مجمع شهروندی هلسینکی ، اتحادیه اجتماعی در راه حقوق انسانی، حبس رامیل داداش اف و آنار بایراملی را سفارشی خوانده و خواهان آزادی آنها شدند.
موسسه امنیت و آزادی گزارشگران، موسسه دفاع از حقوق مطبوعات مستقر در باکو، سازمان خبرنگاران بدون مرز و کمیته دفاع از روزنامه نگاران مستقر در نیویورک نیز طی بیانیههای جداگانهای با واهی دانستن اتهامات، خواهان آزادی سریع این افراد شدند
سازمان عفو بین الملل نیزدر جدیدترین گزارش خود با تاکید بر اینکه اتهامات علیه آنار بایراملی خبرنگار محبوس شبکه جهانی سحر در جمهوری آذربایجان بی اساس است، خواهان آزادی هر چه سریعتر وی شد.
در گزارش سازمان عفو بین الملل آمده است: اتهامات بی اساس و ساختگی علیه آنار بایراملی با اغراض سیاسی، صورت گرفته و از این رو این خبرنگار زندانی سیاسی محسوب میشود و حکومت لائیک آذربایجان به منظور جلوگیری از اطلاعرسانی آزاد خصوصا در مسایل دینی این خبرنگار را با اتهامات ساختگی و بیاساس بازداشت کرده است.
انتهاي پيام
نظرات