/لغو قراردادها در شبكه مستند/ سعيد ابوطالب: تلويزيون مستندها را نمايش ندهد مستندسازان سرخورده ميشوند
سعيد ابوطالب دربارهي لغو قراردادهاي ساخت فيلم در شبكهي مستند اظهار كرد: متاسفانه گهگاهي اين شرايط پيش ميآيد، اما نبايد مانع از اين شود كه مستندسازهاي ما كار را متوقف كنند. به هر حال اين غبض و بسط مالي هميشه روال بوده است و اميدواريم كه حل شود.
اين مستندساز در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خاطرنشان كرد: مسالهاي كه وجود دارد اين است كه مستندسازهاي ما هم در بخش مستند و هم در بخش كارهاي نمايشي ميدانند كه وقتي قراردادي با تلويزيون بسته ميشود، پرداخت مالي بستگي به شرايط تاخر و تقدم تلويزيون دارد؛ گاهي تهيهكنندهها براي اينكه كارشان سرعت بگيرد تقاضا ميكنند اقساط اوليه را زودتر بگيرند، اما در برخي مواقع سال همچون ماههاي آخر سال، به دلايل مختلف نقدينگي سازمان اجازه نميدهد كه تهيهكنندهها بتوانند دستمزدشان را بگيرند ولي اين نبايد مانع از اين شود كه توليدات متوقف شوند.
وي ادامه داد: خود شبكه مستند با هدف رو به جلو، خيلي از طرحها را پيشنهاد ميدهد يا خيلي از پيشنهادهاي تهيهكنندههاي مستند را پذيرفته و عقد قرارداد ميكند ولي متاسفانه اين شرايط هم پيش ميآيد كه در پرداختها تاخير صورت ميگيرد. اما اين نبايد مانع از انجام توليدات شود، به اين دليل كه شبكه مستند نيازمند توليدات بهروز است يعني اينكه ما در حوزهي موضوعات اجتماعي، علمي، سياسي توليداتمان بايد بهروز باشد. نميتوان از محصولات قديمي استفاده كرد، ممكن است در حوزهي حيات وحش محصولات قديمي را استفاده كرد و يا از مستندات خارجي استفاده كرد، اما در حوزه اجتماعي توليدات داخلي بايد بهروز باشد.
ابوطالب با بيان اينكه اين اتفاق جديدي نيست و يك روال است، خاطرنشان كرد: البته شبكه مستند تلاشش اين بوده كه بين مستندسازهاي مختلف چه آنهايي كه كارمند صداوسيما هستند و چه آنهايي كه در بخش خصوصي كار ميكنند، ارتباط برقرار شود و محصولات تلويزيوني توليد شود ولي متاسفانه گهگاهي اين شرايط پيش ميآيد.
ابوطالب با ابراز اميدواري از اينكه ديگر قراردادها لغو نشوند و زحماتي كه مستندسازها در مرحلهي پيش توليد توليد ميكشند از بين نرود، افزود: اميدواريم به گونهاي نباشد كه خيلي از موضوعات اجتماعي و خيلي از موضوعات مستند قبل از اينكه به مرحلهي از بين رفتن و بيات شدن برسد، به مرحلهي توليد برسد.
وي در بخش پاياني گفتوگوي خود با بيان اينكه تنها محل نمايش كارهاي مستند، تلويزيون است اظهار كرد: رسانهاي ديگر و همچنين سينمايي وجود ندارد كه بتوان مستندها را از طريق آن به نمايش گذاشت؛ بنابراين ميتوان گفت، پخش آثار مستند به صورت انحصاري در اختيار تلويزيون است. اگر تلويزيون مستندها را نمايش ندهد و حمايت نكند، مستندسازهاي ما آسيب ميبينند، كارها را رها ميكنند، سرخورده ميشوند و آثارشان به مجاري خارج از كشور هدايت ميشود كه البته اين اتفاق افتاده است و برخي مستندسازها به سفارش شبكههاي خارجي و ماهوارهيي كارهايشان را توليد ميكنند؛ بنابراين، اين لغو قراردادها نبايد انجام شود و تنها راه اين است كه مستندسازها مقداري صبوري پيشه كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات