معاون گردشگري درخواست كرد: تكليف موضوع كوير مرنجاب سريعتر تعيين شود
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: از مراجع قانوني و مسؤولان مربوط درخواست كرديم، تكليف موضوع كوير مرنجاب سريعتر تعيين شود.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حامد دهقانان دربارهي نتايج پيگيري موضوع اعمال محدوديت در كوير مرنجاب، اظهار كرد: گردشگري مانند تمام حوزهها متأثر از چارچوبها، ضوابط، آييننامهها و بخشنامههاست و شرايط پايداري، پويايي و سلامت در هر فعاليتي اين است كه همه در قالب چارچوب، ضوابط و آييننامهها عمل كنيم. در اين ميان، اگر خارج از آييننامهها و دستورها عمل شود يا شائبهاي مطرح شود كه مؤلفه يا عنصري در صنعت گردشگري خارج از چارچوب و ضوابط قانوني رفتار ميكند، حتما اين حق را ميدهيد كه مراجع قانوني نتايج بررسي و نظارت و نظرهاي خود را شفاف اعلام كنند.
وي بيان كرد: اين موضوع در دست بررسي است. با مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري آران و بيدگل نيز صحبت كردم و خواستم روند تسريع شود و مراجع قانوني ذيربط سريعتر جمعبندي خود را ارائه كنند. تا اين لحظه نيز منتظر جوابي هستيم كه بايد جمعبندي شود.
دهقانان در ادامه منظورش را از تعيين تكليف اينگونه توضيح داد كه اگر تخلفي صورت گرفته، طبق ضوابط و مقررات دربارهي برخورد با متخلفان بايد اظهار نظر شود و اگر تخلفي صورت نگرفته است، ساز و كار قانوني آن به تبرئهي متهم اين موضوع منجر شود.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همچنين در پاسخ به اين پرسش كه با توجه رويكرد اين سازمان به موضوع اقتصاد گردشگري، آيا گردشگري متوازن با در نظر گرفتن سايتهاي تاريخي ايجاد ميشود؟ اظهار كرد: صنايع دستي، ميراث فرهنگي و گردشگري سه حوزهي مكمل هستند كه در موازات يكديگر نيستند. به همان ميزان كه توسعهي گردشگري به جلب توجه و سرمايهها در ميراث تاريخي منجر ميشود، به آن اندازه نيز آمادهسازي زيرساختها در مراكز تاريخي، شرايط را براي جذب گردشگر فراهم ميكند. بنابراين رابطه، كاملا دو طرفه است.
وي گفت: نگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اتكا بر اين است كه در گردشگري بهعنوان صنعت اقتصادي، توسعه يابيم. البته رويكرد سازمان يكپارچه است و همزمان به توسعهي سه حوزه توجه دارد.
او با اشاره به ثبت دو پروندهي ناملموس (نقالي و دانش ساخت لنج سنتي و دريانوردي ايرانيان در خليج فارس) در فهرست جهاني يونسكو، بيان كرد: موضوع ميراث فرهنگي در اين سازمان با قوت دنبال ميشود.
دهقانان ادامه داد: اگر روي موضوعهاي خاصي مانند گردشگري سلامت يا گردشگري مذهبي تأكيد ميشود، براي اين است كه فكر ميكنيم، بخشهايي از صنعت گردشگري نسبت به ديگر بخشها، فرصتهاي بهتري را ميتوانند براي ما فراهم كنند.
وي همچنين گفت: با توجه به اين رويكرد تخصصي، در يك ماه گذشته كميتههاي گردشگري سلامت و گردشگري مذهبي شكل گرفتهاند.
دهقانان ادامه داد: بهزودي با ساختار مستقل نيز بخش اكوتوريسم در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري فعال ميشود. سند اكوتوريسم نيز نهايي شده است و ظرفيت بسيار زيادي در اين بخش وجود دارد. ما روي اين ظرفيتها دست گذاشتهايم و تلاش ميكنيم براي هريك پروژههايي را تعريف كنيم. فكر ميكنيم تمركز روي هريك از اين بخشهاي تخصصي متناسب با استعدادهايي كه در آنها نهفته است، ميتواند به ايجاد جهش در صنعت گردشگري كمك كند.
او دربارهي برنامهي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي ورود گردشگران به مناطق حفاظتشدهاي مانند دشت لار، اظهار كرد: سند ملي اكوتوريسم، سه سازمان «ميراث فرهنگي و گردشگري»، «محيط زيست» و «مراتع و جنگلها» را به مشاركت طلبيده است و با توجه به اينكه برخي مواقع در فعاليتهاي اكوتوريستي كشور، صدور مجوزهاي لازم يا تطبيق با بخشنامهها در اختيار سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيست، بنابراين تعيين تكليف در سند ملي اكوتوريسم صورت گرفته و ملاحظات فني محيط زيست نيز در اين سند لحاظ شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات