بررسي اثر ايراني ديگري براي ثبت در حافظهي جهاني يونسكو
رييس گروه ارزيابي كميتهي حافظهي جهاني يونسكو از بررسي «مجموعهي نقشههاي تاريخي مركز اسناد وزارت امور خارجه» توسط گروه كميتهي ارزيابي يونسكو به عنوان يكي از دو كانديداي ثبت در حافظهي جهاني يونسكو براي دو سال آينده خبر داد.
حجتالاسلام دكتر سيدمحمدعلي احمدي ابهري در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب، گفت: اين مجموعه كه برخي از آنها در ايران تنظيم شده و برخي ديگر توسط كشورهاي ديگر تنظيم و به ايران فرستاده شدهاند، دربرگيرندهي حدود ششهزار نقشه است كه جنبههاي مختلف ايران از جمله سياسي، طبيعي، فرهنگي و حتا اجتماعي را مورد توجه قرار ميدهد.
او با اشاره به فراخواني كه هر سال توسط كميتهي ملي حافظهي جهاني يونسكو به مراكز تحقيقاتي، كتابخانهها و موزهها براي معرفي آثار قابل ثبت آنها در حافظهي جهاني يونسكو فرستاده ميشود، اظهار كرد: پس از معرفي اين آثار توسط اين مراكز، آنها توسط گروه ارزياب بر اساس معيارها، ارزش و اهميت توانايي اثبات آنها براي ثبت بررسي ميشوند و پس از ارزشگذاري و بارمبندي، هر اثري كه برجستهتر باشد، به كميته پيشنهاد ميشود و در پايان، كميتهي ارزيابي، آثاري را كه بالاترين امتيازات را كسب كردهاند، براي معرفي به يونسكو انتخاب ميكند.
او ادامه داد: در اين ميان، ممكن است كميتهي ارزيابي بيش از دو اثر را كه هر دو سال يك بار هر كشور در كميتهي حافظهي جهاني ميتواند به ثبت برساند، حائز اهميت بداند؛ به همين دليل، دستور ثبت ملي آن آثار را صادر ميكند، تا پس از ثبت ملي آنها، دو اثر داراي ارزش بيشتر براي ثبت جهاني فرستاده شوند.
احمدي ابهري اضافه كرد: در طي شش سال گذشته، پنج اثر از ايران در حافظهي جهاني يونسكو به ثبت رسيده است و اميدواريم سال 1392 دو اثر ديگر از ايران را بتوانيم در اين كميته به ثبت جهاني برسانيم.
به گفتهي وي، «مجموعه نقشههاي تاريخي مركز اسناد وزارت امور خارجه» اكنون توسط كميتهي ارزياب يونسكو در دست بررسي است و هنوز اين كميته براي ارسال آن به يونسكو به نتيجهي قطعي نرسيده است و امكان تغيير اين گزينه براي معرفي به حافظهي جهاني يونسكو وجود دارد.
او همچنين افزود: با توجه به اين كه هر كشور دو اثر را ميتواند براي ثبت به يونسكو بفرستد،ايران هنوز در حال بررسي دومين اثر خود براي ارسال به يونسكوست.
به گزارش ايسنا، «التفهيم لاوائل صناعةالتنجيم» اثر ابوريحان بيروني و«پنج گنج» اثر نظامي گنجوي خردادماه امسال در هشتمين دورهي شوراي مشورتي برنامهي حافظهي جهاني سازمان علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) به ثبت رسيدند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات