عليرضا زرين، داوود رشيدي، مسعود بهنام و كمال تبريزي همزمان با روز ملي سينما ـ 21 شهريور ماه ـ در يك قاب قرار گرفتند و تقدير شدند.
به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مراسم بزرگداشتها و نكوداشتهاي پانزدهمين جشن سينماي ايران كه شامگاه گذشته در تالار ايوان شمس برگزار شد، فرهاد توحيدي ـ رييس هيات مديره خانه سينما ـ در سخناني با بيان اينكه هر ساله از چهار نفر در جشن سينما تجليل ميشود گفت: يكي از اين بزرگداشتها به اهداي جايزه سيف الله داد اختصاص دارد و به كساني تقديم ميشود كه به صنعت سينما خدمات شاياني كردهاند.
وي ادامه داد: سه جايزه هم به سينماگراني كه به سينماي ايران خدمات ويژهاي كردهاند اهدا ميشود.
توحيدي سپس متني را به حالت طنزگونه دربارهي سينماي ايران خواند.
تقدير از عليرضا زرين
«اعتقاد به تئوري خواستن،توانستن داشتم»
اولين بزرگداشت به عليرضا زرين كه 13 سال در اوايل انقلاب اسلامي، مديريت كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان را بر عهده داشته است اختصاص داشت.
ابتدا در كليپي، احمدرضا احمدي،نورالدين زرين كلك، علي اكبر صادقي، فرشته طائرپور، عباس كيارستمي و وحيد نيكخواه آزاد دربارهي اين مدير سابق فرهنگي صحبت كردند.
سپس كيومرث پوراحمد ـ دبير پانزدهمين جشن سينماي ايران ـ در سخناني با اشاره به اين بزرگداشتها گفت: كمال تبريزي دو خط شكني مهم در سينما داشته است يكي «ليلي با من است» كه طنز را به جبهه برد و ديگري «مارمولك».
وي ادامه داد: مسعود بهنام اولين صدابردار بخش خصوصي در سينما است كه تجليل از او، تجليل از صدا در سينماي ايران است و او در بسياري از چيزها اولين بوده است.
پوراحمد همچنين با اشاره به داوود رشيدي يادآور شد: اولين فيلمهاي سينماييام «تاتوره» و «بيبي چلچله» را با ايشان كار كردم و بسيار آموختم. او انرژي زيادي ميگذاشت كه اين تنها مختص به خودش نبود و حتي براي بازيگر نوجوان بوشهري گمنام مقابل خودش هم اين انرژي را ميگذاشت.
دبير پانزدهمين جشن سينما درباره عليرضا زرين گفت: مديران بايد سلامت روح و ذهن داشته باشند تا اين مدل مديريت زرين را پياده كنند. او هميشه از هياهو دور بوده است و در زمان مديريتش در كانون چيزهاي زيادي به آنجا اضافه كرد.
وي يادآور شد: در زماني كه نميشد اسم بيضايي را آورد، زرين ساخت فيلمهاي كودك را با فيلمسازاني امثال او باب كرد. اگر امروز ميماند، سينماي كودك داشتيم كه متاسفانه نداريم، نام او در فرهنگسازي براي كودكان هميشه ماندگار خواهد بود.
سيد محمد بهشتي هم كه براي تقدير از زرين به روي سن آمده بود اظهار كرد: طوري مسايل مطرح شد كه اگر زرين هنوز مدير بود، مشكل بزرگراهها، ترافيك، صنعت و كشاورزي هم حل ميشد اما درست است، اگر از نوع مديريتهاي همچون زرين وجود داشت، حقيقتا همه چيز درست ميشد و وجود كساني مانند او براي درست شدن چنين چيزهايي كفايت ميكند.
وي يادآور شد: مديريتي كه فرق نميكند در كانون باشد يا در يك مدرسه. در واقع زرين مديريتي زرين داشت و اميدوارم تعداد چنين افرادي زياد شود و فرصت خدمت پيدا كنند.
احمد مسجد جامعي هم با تقدير از اينكه بعد از سالهاي طولاني به اين مدير توجه شده است، گفت: سينما محصول شرايط سخت و دشوار بوده و ايشان هم در شرايط سختي مسئوليت گرفتهاند و اگر در حال حاضر هم توفيقي در اين جشن داريم به خاطر اين است كه شرايط سختي را ميگذرانيم.
وي با بيان اينكه زرين در آن شرايط كارهاي بزرگي انجام داد افزود: وقتي ديد شرايط كار نيست در جاي ديگري مشغول شد اما راه و روش خود را تغيير نداد.
محمدمهدي عسگرپور كه براي تقدير از زرين به روي سن آمده بود نيز با اشاره به انتخاب زرين براي بزرگداشت گفت: حتي اگر امروز وضعيت خوبي در حوزه مديريت فرهنگي داشتيم كه متاسفانه نداريم باز بايد اين اتفاق ميافتاد. چرا كه آقاي زرين دوراني را در كانون داشتند كه امروز سينماي ايران پايش را روي دوش آن گذاشته است.
وي خطاب به اهالي سينما گفت:دوستان به ما كمك كنند تا پيگير بعضي از كارها همچون بيمه بيكاري كه وظيفه دولت است اما ميلي به اجراي آن ندارد، باشيم.
در ادامه مراسم با قرائت فاتحهاي براي سيفالله داد جايزه اين فيلمساز به عليرضا زرين اهدا شد.
زرين در سخناني از دوران حضورش در كانون سخن گفت و يادآور شد: آن موقع 24-25 سال بيشتر سن نداشتم و تا قبل از انقلاب حتي يكبار هم سينما نرفته بودم و براي اولين بار مديريت سازماني با بيش از دو هزار نفر را تجربه ميكردم كه خدا كمك كرد و كارها پيش رفت.
وي ادامه داد: من سهمي از هماهنگي آدمهاي بزرگ سينما را بر عهده داشتم كه خدا توان اين هماهنگي را به من داده بود. در واقع كساني كه ميخواستند كار كنند را من هماهنگياش را انجام ميدادم و اعتقاد زيادي به تئوري «خواستن توانستن است» داشتم.
تقدير از داود رشيدي
«افتخار ميكنم عضو كوچكي از خانه سينما هستم»
داوود رشيدي دومين تقدير شونده اين مراسم بود كه در كليپ او احمدرضا احمدي، سيامك صفري، سروش صحت، كيومرث پوراحمد و همسرش احترام برومند درباره او صحبت كردند.
رسول صدرعاملي براي تقدير از داود رشيدي به روي صحنه آمد و يادآور شد:سال شصت اولين فيلمم با نام
«رهايي» را با داوود رشيدي كار كردم كه در واقع اولين كار بسياري از عوامل فني سينما بود. داود رشيدي در يك خانواده بافرهنگ بزرگ شد و زلال، شفاف است و دوست بزرگي است كه ميتوان هميشه به او تكيه كرد.
وي ادامه داد: آرزو ميكنم در اين جشنها همه حضور داشته باشيم و به صورت هم چنگ نزنيم.
جعفر والي ـ هنرمند عرصه تئاتر نيز كه براي بزرگداشت داود رشيدي به روي صحنه آمده بود، گفت: من و داود رشيدي با هم وارد فعاليت هنري شديم. داوود با دانش ديگري از تئاتر به مملكت ما آمد.
وي ادامه داد:هنوز هم آرزو دارم در نمايشنامههاي او بازي كنم. او انسان صحنه بود و هرچه كه انجام داد با اطمينان كامل بود.
مهدي فخيمزاده ـ كارگردان سينما ـ هم با بيان اينكه افتخار داشته است مستقيما شاگرد رشيدي باشد،يادآور شد: در دانشگاه دراماتيك شاگرد او بودم و حرفهايي كه ميزد متفاوت بود و تاثير زيادي روي من گذاشت.
وي ادامه داد:به نوع بازي و خصوصيات فردي او علاقه زيادي دارم.
مريلا زارعي هم كه در شوراي مركزي انجمن بازيگران سينماي ايران با داود رشيدي همكاري دارد،گفت: اگر اينجا هستم به خاطر تجربه چند سال كار صنفي در كنار داوود رشيدي بوده است كه درس صداقت، راستي و درستي را از ايشان گرفتم و به شدت اصول را به ما ياد دادند.
داوود رشيدي كه به همراه احمدرضا احمدي به روي سن آمد با بيان اينكه بغض گلويم را گرفته و تنها اجازه دهيد تشكر كنم، گفت: از خانه سينما كه خانه ماست و از اول عضو آن بودهام و افتخار ميكنم عضو كوچكي از اين خانه هستم.
احمدرضا احمدي در سخنان كوتاهي گفت: اين براي سومين بار است كه داوود من را با اين حال خرابم از خانه بيرون ميكشد. دوبار به خاطر ديدن نمايشهايش و اين براي بار سوم.
وي يادآور شد: داود رشيدي در جواني خانهاش پناهگاه من و امير نادري بوده است.
علي دهكردي هم به نمايندگي از انجمن بازيگران سينماي ايران با قرائت متني از اين بازيگر تقدير كرد.
در پايان اين بخش حسين پاكدل كه اجراي مراسم را بر عهده داشت از بازيگران حاضر در مراسم خواست به پا خيزند و به داوود رشيدي اداي احترام كنند.
بزرگداشت مسعود بهنام
براي بزرگداشت مسعود بهنام صدابردار و صداگذار باسابقه سينما هم كليپي پخش شد كه در آن احمدرضا درويش، بهرام دهقاني، ابوالحسن داوودي، منوچهر شاهسواري، كيومرث پوراحمد، سيدرضا ميركريمي، سيروس الوند، حسن زاهدي، جهانگير ميرشكاري، سعيد شهرام، فرشته طائرپور و جمعي از همكارانش دربارهاش صحبت كردند.
محمدعلي نجفي كه براي اين بزرگداشت به روي سن آمده بود، در جمله كوتاهي گفت: قدر خود و خانه سينما را بدانيد كه خانه همه ماست.
حسن زاهدي صدابردار سينما هم درباره بهنام اظهار كرد: خوشحالم كه اين بزرگداشت براي يكي از بچههاي صدا انجام ميشود. كسي كه وقتي فيلم «شبح كژدم» را شروع كرد من تازه مدتها بعد بومن جهانگير ميرشكاري شدم.
اسحاق خانزادي صداگذار سينما نيز بهنام را يكي از ستارگان درخشان سينماي ايران خواند.
فرشته طائرپور هم درباره بهنام گفت: ايشان به حق متخصص صدا درآوردن است و هيچكس به اندازه ايشان نتوانسته صداي من را درآورد.
وي ادامه داد: ما در همسايگي هم در يك ساختمان زندگي ميكنيم و هميشه او در تلاش براي توسعه استديو اش در يك ملك استيجاري است.
طائرپور اظهار اميدواري كرد: سينماي ايران به جايي برسد كه مسعود بهنامها با آرامش فقط آموزش دهند.
مسعود بهنام با قرائت شعري از حافظ سخنان خود را آغاز كرد و اظهار اميدواري كرد: خداوند همه ما را در برابر آفت كبر و دروغ حفظ كند.
در پايان اين بخش هم مازيار شيخمحبوبي و بهمن اردلان از سوي شاگردان بهنام لوح تقديري را به او اهدا كردند.
حسين پاكدل هم با گراميداشت ياد اصغر شاهوردي از حاضران خواست براي سلامتياش دعا كنند.
تقدير از كمال تبريزي
منوچهر محمدي: تبريزي مسلماني است كه مردم از دستش در امان هستند
آخرين بزرگداشت آيين نكوداشتهاي پانزدهمين جشن سينماي ايران به كمال تبريزي اختصاص داشت كه كليپ متفاوتي ساختهي هومن سيدي درباره او پخش شد.
در اين كليپ آتيلا پسياني، رضا عطاران، بابك حميديان، صابر ابر، حسين معجوني، سحر دولتشاهي، حبيب رضايي، هانيه توسلي، شهاب حسيني، رامبد جوان، رويا تيموريان، مسعود رايگان، مهران ملكوتي و اميد روحاني در تلاش بودند تا كمال تبريزي را كه ديگر نميخندد درمان كنند كه در نهايت اين كارگردان اعلام كرد: «نميخندم چون آدمي كه خوشحال نباشد نميخندد، خوشحال نيستم چون شما خوشحال نيستيد.»
منوچهر محمدي اولين كسي بود كه براي بزرگداشت تبريزي به روي سن آمد و گفت: ما يك دوستي سي ساله با هم داريم و او مصداق درست يك مسلمان است و در شرايطي كه بد اخمي، شرايط مسلماني به نظر برسد او ميخندد.
وي افزود: او مسلماني است كه مردم از دستش در امان هستند و اعتقادها و باورهايش را هنرمندانه با مردم به نقد ميگذارد و توانسته در اين مرز و بوم آداب مسلماني را به عينه به نمايش بگذارد كه اين قابل تقدير است.
او كه به همراه نوهاش به روي سن آمده بود گفت: با نوهام آمدهام كه بگويم من هم دارم پير ميشوم و يواش يواش به فكر بزرگداشت برايم باشيد.
محمدرضا هنرمند، رضا ميركريمي و رضا كيانيان ديگر هنرمنداني بودند كه براي اين بزرگداشت به روي سن دعوت شدند.
هنرمند از تبريزي به عنوان كسي كه خنده را به مردم «گرفته ايران» هديه كرده است ياد كرد.
رضا مير كريمي هم با بيان اينكه از ديدن اين كليپ بسيار لذت برده است گفت: وقتي به كمال فكر ميكنم اولين كلمه برايم خنده است. او دوست خوبي براي روزهاي سخت و اس ام اس شيريني در روزهاي تلخ است.
رضا كيانيان هم گفت:تبريزي منشي در زندگي دارد كه از همه چيز لذت ميبرد و من هم كه چند تا فيلم با او كار كردهام بسيار لذت بردم.
كمال تبريزي هم با بيان اينكه خود را لايق اين تقدير نميداند اظهار كرد: بزرگاني در سينما هستند كه شايستگي بيشتري براي اين تقدير دارند.
وي ادامه داد: با اينكه داريم جشن برگزار ميكنيم بايد ابراز تاسفم را اعلام كنم از اينكه متاسفانه براي اولين بار كساني را داشتيم كه ممنوع الكار شدند كه اين اثر بدي روي همه ما ميگذارد.
تبريزي ابراز عقيده كرد: در شرايطي هستيم كه به بعضيها اجازه كار كردن نميدهند و به بعضيها پروانه ساخت ميدهند اما بعد پروانه نمايش نميدهند. اين در در حالي است كه بسياري ديگر به راحتي پروانه ساخت و نمايش ميگيرند. تبعيضي كه روح آدم را آزار ميدهد و اين تك صدايي كار كردن در شان سينماي ما نيست.
اين كارگردان با بيان اينكه كلمهي «ايران» معاني مختلفي دارد كه يكي از آنها سرزمين نجيب زادگان است، گفت: اما در اين سرزمين بعضيها پيدا ميشوند كه كار خوب نميكنند و با هنر و اهالي نجيب هنر و سينما ستيز و كژ رفتاري ميشود.
تبريزي ادامه داد: خيليها مثل من كارشان اجازه نمايش نگرفتهاند و به اين فكر كردم مگر در كارمان چه ميخواهيم بگوييم در حاليكه عمده ما حرفمان اين است كه كار بد نكنيم، كاري كه به ضرر ملت است. شايد براي همين هم اين آثار اجازه پخش پيدا نميكنند، اما نبايد مايوس شد.
وي در پايان سخنانش گفت: در حالي كه با مديران نميتوان صحبت كرد با خدا صحبت كنيد. خدا ظلم را دوست ندارم و طرفدار كسي است كه مظلوم است.
اين مراسم كه نزديك به 3 ساعت ادامه داشت با گرفتن عكس يادگاري چهار هنرمندي كه بزرگداشت آنها برگزار شد به پايان رسيد.
از حاضران در اين مراسم ميتوان به سيدغلامرضا موسوي، امير اثباتي، اميرحسين شريفي، ويشكا آسايش، رامبد جوان، صابر ابر، حبيب رضايي، منوچهر شاهسواري، داريوش اسدزاده، ابراهيم وحيد زاده، كامران ملكي، حسين ترابي، رضا عطاران، شهاب حسيني، مونا زندي حقيقي، بهرام دهقاني، سيروس الوند، پروانه معصومي، عبدالله اسفندياري، همايون ارشادي، يدلله صمدي، حبيب دهقان نسب، جمشيد گرگين، حسين محجوب، مهدي ميامي، سيامك شايقي، محمدرضا دلپاك، مرضيه برومند، جواد نوروزبيگي، ايرج تقيپور، پانتهآ بهرام، حسام نواب صفوي، رويا تيموريان، بابك حميديان و ... اشاره كرد.
به گزارش ايسنا،پانزدهمين جشن سينماي ايران بيست و پنجم شهريور ماه در عمارت مسعوديه برگزار ميشود.
انتهاي پيام
نظرات