نورالدين زرينكلك گفت: عليرضا زرين تنها مديري بود كه فروتني و اعتقاد به شايستهسالاري را درونش ديدم اما متاسفانه شرايط آن زمان عليهاش بود.
پدر انيميشن ايران در گفتوگو با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به مناسبت تقدير از يكي از مديران سابق كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان،در ادامه يادآور شد: قبل از مهندس زرين افرادي مانند دكتر فيض، دكتر خرازي و دكتر بانكي مديريتهاي كوتاه مدتي در كانون داشتند و ايشان در شرايط بحراني اوايل انقلاب كه با بحران مديريت مواجه بوديم اين مسئوليت خطير را بر عهده گرفتند.
وي ادامه داد: تفاوت اساسي ايشان با بقيه مديران اين بود كه بسيار اخلاق گرا بودند و در اين اخلاق گرايي كارهاي مثبت زيادي انجام دادند كه به اعتقاد من بسيار مهمتر از كارهاي فيزيكي بيروني است و در خلا مديريتي كه از قبل مانده بود عملكرد خوبي داشتند.
زرين كلك با بيان اينكه مهندس زرين برخلاف مديران قبلي آن دوران، جاهطلبي نداشت گفت: ايشان علاقهمند به كار فرهنگي بودند و حتي پيشنهاد وزارت را به خاطر ماندن در كانون رد كردند و علاقهمند بودند كانون را به دوران موفق قبل برگردانند و حق بزرگي به گردن آنجا دارند.
وي با اشاره به فعاليت خود با اين مدير فرهنگي يادآور شد:تنها زماني كه توانستم در بعد ازانقلاب در دستگاه دولتي فيلم بسازم زمان مديريت ايشان بود كه در ابتدا «چشم تنگ دنيا» و در زمان جنگ هم «ابرقدرتها» را ساختم.
زرينكلك ادامه داد:فيلم دوم در زماني بود كه ساخت فيلم ضد جنگ ممنوع بود و ايشان مسووليت كار را به صورت شخصي قبول كردند و در زير موشك بارانها در زيرزمين كانون مشغول به فيلمبرداري شديم. در واقع ايشان اين جسارت را داشتند كه به مسئوليت خودشان دست به كاري بزنند كه منع شده بود.
اين كارگردان با بيان اينكه شهامت مثال زدني و فردي زرين در ميان مديران ميتوانست بسيار مفيد باشد خاطر نشان كرد: ايشان مدير روشن انديشي بود اما متاسفانه او را بيرون گذاشتند و در اواخر مديريتشان در حالي كه بودجه كانون را به سختي ميدادند از جمعي كه من، عباس كيارستمي و ابراهيم فروزش جزو آن بوديم دعوت كرد تا شوراي رياست كانون را بر عهده بگيريم و او اجرا كننده دستورات ما باشد تا در واقع كشتي را از گل درآورده و به حركت درآوريم. همين كه مديري بخواهد نفر دوم باشد، نشانه شجاعت اخلاقي ايشان بود.
به گزارش ايسنا،آنطور كه در بيوگرافي عليرضا زرين آمده است:«عليرضا زرين در 18 ارديبهشت 1332 در شهر تهران متولد شد. در سال 1338 در کودکستان «آينده روشن» ثبت نام کرد و سپس شش سال دبستان را نيز در همان مدرسه تحصيل نمود. از کلاس سوم دبستان در کنار معلمين حساب به حل تمرين حساب براي همکلاسي ها مشغول شد و بنا به خواست مدير دبستان در ساعتهاي 14- 12 که زمان ناهار و تفريح مدرسه بود براي شاگردان ضعيف در کلاس به حل مسائل حساب و هندسه در طول سال تحصيل مشغول بود. بعد از پايان دوره ابتدايي دوران شش سال دبيرستان را در دبيرستان «علوي» سپري نمود و در خرداد سال 1350 در رشته رياضي از دبيرستان علوي فارغ التحصيل شد. از سال 1350 دررشته «حسابداري صنعتي» تا دريافت ليسانس ادامه تحصيل داد.
از سال 1351 به عنوان آموزگار دبستان علوي شماره 2 تا سال 1357 مشغول به کار بود و از 9 اسفند 1357 لغايت چهارم آذر 1370 بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان مسئوليت پذيرفت و با حفظ سمت مدير عامل کانون، سرپرستي امور سينمايي کانون را نيز عهدهدار شد.
از سال 1371 به عنوان دبير و آموزگار به خدمت مشغول شد و در ادامه خدمات آموزشي، فرهنگي خود از سال 1380 تاکنون متولي موقوفه فرهنگي ادب است.»
انتهاي پيام
نظرات