رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري: تركيه گردشگرانش را به ايران هدايت كند
ايران و تركيه ميتوانند بهعنوان كشورهاي تأثيرگذار در سازمان كنفرانس اسلامي پيشگام توسعهي ارتباطات فرهنگي كشورهاي اسلامي از رهگذر توسعهي گردشگري باشند.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، روحالله احمدزاده كرماني ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ در ديدار با «اوميت يارديم» سفير تركيه با اشاره به آمار بالاي ورود گردشگران ايراني به تركيه، بيان كرد: ملتهاي دو كشور بهدليل علايق فرهنگي و اشتراكات عقيدتي، روابط خوبي دارند. به همين دليل، در كنار ديپلماسي رسمي، ديپلماسي فرهنگي نيز مورد تأكيد است.
او به تفاهمنامهي همكاريهاي مشترك ميان دو كشور در سال 2004 در حوزهي گردشگري اشاره و اظهار كرد: براساس مادهي 1 اين يادداشتتفاهم، ارائهي تسهيلات و فراهم كردن زمينههاي لازم بايد بهگونهاي باشد كه تراز متعادل گردشگري بين دو كشور ايجاد شود.
احمدزاده تأكيد كرد: انتظار ميرود، تركيه گردشگران ترك را به ايران بهعنوان نقطهي مهم تمدني و تاريخي در منطقه هدايت كند تا شاهد افزايش ورود گردشگران ترك به ايران باشيم.
ريس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از سفير تركيه خواست تا با مذاكره با وزير گردشگري اين كشور، اين موضوع در قالب كميتهاي فني پيگيري و اين تراز متعادلتر شود.
او در ادامه افزود: ما قصد داريم از ظرفيت كشورهاي عضو اكو و از جمله تركيه بهدليل وجود اشتراكات فرهنگي و تمدني، بيشترين بهره را ببريم. براي اين منظور بهعنوان گام نخست، نمايشگاه صنايع دستي كشورهاي عضو اكو را از 20 تا 22 شهريور در استان خراسان شمالي برگزار ميكنيم. اين نمايشگاه بهنوعي روابط كشورهاي عضو را در موضوعهاي مرتبط با مباحث فرهنگي تسهيل ميكند.
احمدزاده با تأكيد بر اينكه در اين نمايشگاه بهدنبال توسعهي ارتباطات ملتهاي كشورهاي عضو اكو و بخصوص هنرمندان و صنعتگران صنايع دستي و فعالان گردشگري و ميراث فرهنگي هستيم، از پيشنهاد سازمان براي تشكيل شنگن فرهنگي بين كشورهاي عضو اكو خبر داد.
به گفتهي او، نزديك شدن بيشتر كشورهاي عضو اكو به يكديگر، ضمن ايجاد پايداري در بستر فرهنگ منطقه ميتواند منافع ملي همهي كشورها را ارتقا دهد.
معاون رييسجمهور نقش دو كشور را در كشورهاي عضو (OIC) و سازمان كنفرانس اسلامي مهم و مؤثر دانست و گفت: ايران و تركيه ميتوانند بهعنوان كشورهاي تأثيرگذار در سازمان كنفرانس اسلامي پيشگام توسعهي ارتباطات فرهنگي كشورهاي اسلامي از رهگذر توسعهي گردشگري باشند و اقدامات خوبي را دربارهي موضوعهاي مرتبط با گردشگري ساماندهي كنند.
او از آمادگي سازمان براي انتقال دانش فني متخصصان كشور در حوزهي ميراث فرهنگي و در قالب يادداشتتفاهم و كميتههاي فني پيگيري در اين زمينه خبر داد و بيان كرد: معتقديم تركيه مانند ايران بخشي از حافظه و ميراث فرهنگي جهان را در خود دارد و بخشي از اين موضوعها ميان دو كشور مشترك است. از اين رو، علاقهمند به برقراري ارتباطات بيشتر در سطح رؤساي موزههاي ملي و مديران ميراث فرهنگي دو كشور هستيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در ادامه بر ضرورت تشكيل نمايشگاههاي صنايع دستي ايران و تركيه در دو كشور تأكيد كرد و گفت: هرچند هويت صنايع دستي ما، ايراني است و حافظهي فرهنگي بهشمار ميرود، اما اين آثار متعلق به همهي ملتهاي جهان است. همانطور كه صنايع دستي تركيه نيز بخشي از حافظهي جهاني است.
او ادامه داد: پيشنهاد اين است كه نمايشگاههاي مشترك صنايع دستي را در دو كشور ايران و تركيه برگزار و فرهنگ تمدن دو كشور را در قالب صنايع دستي معرفي كنيم. اين موضوع در كنار مسائل فرهنگي ميتواند از نظر اقتصادي نيز داراي مزاياي رقابتي باشد.
وي از آمادگي ايران براي ميزباني از سومين نشست كميتهي فني پيگيري تفاهمنامهي همكاريهاي مشترك بين دو كشور خبر داد.
اوميت يارديم ـ سفير تركيه در ايران ـ نيز در اين ديدار به وقايع و تحولات كشورهاي منطقه در شرايط فعلي اشاره كرد و گفت: منطقه دوران بحران را سپري ميكند و در اين شرايط، روابط ايران و تركيه است كه خوشايند است و همه را اميدوار كرده است.
او با بيان اينكه علاقهمنديم روابط خود را در همهي عرصهها با ايران قويتر و محكمتر كنيم، بر توسعهي همكاريها ميان دو كشور در زمينهي فرهنگي و بويژه حوزههاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تأكيد كرد.
يارديم در اين نشست، ارتباط مستقيم موزههاي ايران با تركيه را از جمله پيشنيازهاي همكاري ميان دو كشور در حوزههاي يادشده دانست و گفت: دو كشور ميراث فرهنگي قوياي دارند و ما تمايل داريم، ميزبان هيأتي شامل سران و مسؤولان موزههاي ايران در سال 2012 در تركيه باشيم.
سفير تركيه در ايران به توانمندي و تخصص مرمتگران ترك اشاره و بيان كرد: برخي سازمانهاي فرهنگي، تجارب زيادي دربارهي بازسازي آثار تاريخي و فرهنگي كسب و آثار زيادي را در كشورهاي آسياي ميانه از جمله افعانستان و تركمنستان مرمت كردهاند. در اينباره، آرامگاه سلطان سنجر در شهر مرو بازسازي شد.
او افزود: با توجه به اينكه سه شخصيت تاريخي تركانخاتون، ملكشاه و نظامالملك در تاريخ دو كشور ايران و تركيه مشترك است و آرامگاه آنها در احمدآباد اصفهان قرار دارد، ما آمادگي داريم در يك همكاري مشترك، اين آرامگاهها را بازسازي كنيم.
سفير تركيه اين اقدام را نمادي در راستاي دوستي ديرينهي دو كشور ارزيابي كرد.
وي در ادامه به ظرفيت مطبوعات و رسانههاي صوتي و تصويري تركيه بهعنوان محلي براي تبليغ جاذبههاي گردشگري كشور ايران اشاره كرد و گفت: اگر تبليغات گستردهاي از سوي ايران براي معرفي پتانسيلها و ظرفيتهاي گردشگري اين كشور در رسانههاي تركيه انجام شود، گردشگران زيادي از تركيه جذب سفر به ايران ميشوند.
او برقراري پروازهاي مستقيم از شهرهاي مختلف ايران از جمله اصفهان به استانبول را از ديگر راههاي جذب گردشگران ترك به ايران دانست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات