رييس انجمن صنفي دفاتر سفر تهران: متوليان در هيچيك از انواع گردشگري اعم از مذهبي يا فرهنگي فعال نيستند
رييس هيأت مديرهي انجمن صنفي دفاتر سفر و گردشگري استان تهران گفت: متوليان جديد حوزهي گردشگري در هيچيك از انواع گردشگري فعال نيستند، تفاوتي نميكند مذهبي يا فرهنگي باشد، چون اكنون حوزهي گردشگري در كشور تعطيل است و همتي براي راه افتادن آن نيست.
اكبر غمخوار در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: براي فعال شدن گردشگري مذهبي در كشور نخستينبار در زمان اسفنديار رحيممشايي طرحي را با عنوان «كميتهي تحرك گردشگري زيارتي» به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ارائه كردم كه يكي دو جلسه براي آن گذاشتند و بعد هم پيگيري نشد.
او ادامه داد: در زمان حميد بقايي نيز اين طرح را به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دادم؛ ولي متأسفانه به آن اهميت ندادند، چون به نظر ميرسد، از نظر برخي كساني كه در اين سازمان كار ميكنند، فقط افرادي كه چشم آبي و موي بلوند دارند، گردشگرند، در حالي كه اتفاقا گردشگران مذهبي، هيچ مشكل فرهنگي براي كشور ندارند و درآمد بيشتري را نيز عايد ما ميكنند و تبادل فرهنگي خوبي با كشور تابع آنها برقرار ميشود.
اين تورگردان تأكيد كرد: در دو دورهي مديريت پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نهتنها به گردشگري مذهبي، بلكه به صنعت گردشگري اهميت چنداني داده نشد. در دورهي جديد نيز گردشگري، متولياي در كشور ندارد و به جاي پرداختن به مسائل زيربنايي، به حاشيه پرداخته ميشود.
وي در ادامه با اشاره به ظرفيت بالقوهي گردشگري مذهبي در كشور، بيان كرد: در طرحي كه براي گردشگري مذهبي به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دادم، راهكارها و راه حلهاي بالفعل شدن اين ظرفيتها و چگونگي جذب گردشگران مذهبي مشخص شده است، فقط بايد به آن توجه كنند.
او گفت: در حال حاضر حدود 350ميليون شيعه در دنيا وجود دارد و براساس اين طرح، اگر هر سال سهميليون نفر از آنها را جذب كنيم، هر 100 سال، نوبت زيارت اماكن مقدس ايران به يك نفر از آنها ميرسد و اگر ششميليون نفر را در سال جذب كنيم، هر 50 سال يكبار، هر نفر از اين شيعيان شانس سفر به ايران را پيدا ميكنند. اين يك مزيت براي ايران است كه بايد از آن استفاده كرد.
عضو انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي ايران در ادامه اظهار كرد: وضعيت گردشگري در كشور نشان ميدهد كه كسي دنبال اين صنعت نيست و با وجود اينكه تابستان است، متوليان اين حوزه به خواب زمستاني رفتهاند.
غمخوار افزود: از زمان آغاز فعاليت رييس جديد در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حتا يك جلسه نيز با نمايندگان بخش خصوصي برگزار نشده است و به نظر ميرسد، اين حوزه در اولويت نيست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات