معاون ادارات و كارخانجات ستاد امر به معروف و نهي از منكر كشور با اشاره به كمرنگ و ضعيف بودن اجراي فريضه امر به معروف و نهي از منكر در كشور، گفت: با وجود گذشت 32 سال از انقلاب اسلامي، هنوز اين فريضه الهي بهطور صحيح به جامعه معرفي نشده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجتالاسلام والمسلمين جواد صادقزاده در جلسه ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر استان زنجان، اولين وظيفه اين ستاد را معرفي درست امر به معروف و نهي از منكر به مردم عنوان كرد و افزود: بر اساس آيه 110 سوره آلعمران، يك امت زماني بهترين امت عالم خواهد بود كه امر به معروف و نهي از منكر را در جامعه خود پياده كند، ولي متأسفانه در حال حاضر اين فريضه در كشور ما بهطور مطلوب اجرا نميشود.
وي با بيان اينكه طبق آيه 41 سوره حج، اقامه نماز، توجه به محرومان و امر به معروف و نهي از منكر، سه فريضه مهمي است كه يك مسئول بايد در طول دوران مسئوليت خود آن را مورد توجه جدي قرار دهد، اظهار كرد: در حكمت 374 نهجالبلاغه آمده است كه همه اعمال از جمله نماز، روزه، خمس و جهاد در مقابل امر به معروف و نهي از منكر همچون قطرهاي در درياي بيكران است، ولي متأسفانه عليرغم همه اين تأكيدات، نه تنها عوام، بلكه بسياري از خواص نيز در كشور ما امر به معروف و نهي از منكر را نشناخته و آن را معرفي نكردهاند.
معاون ادارات و كارخانجات ستاد امر به معروف و نهي از منكر با اشاره به اينكه تمام خوبيهاي عالم، معروف و همه بديها نيز منكر محسوب ميشود، خاطرنشان كرد: معروف و منكر ميتواند اعتقادي، سياسي، اقتصادي، اداري و خانوادگي باشد و لازم است مصاديق آن به جامعه معرفي شود.
وي سه مرحله اعم از قلبي، لساني و يدي را مراحل اجراي فريضه امر به معروف و نهي از منكر برشمرد و افزود: مؤمن كسي است كه هنگام مشاهده منكر و گناه، قلباً ناراحت شود و در وهله بعد با تذكر لساني با آن مقابله كند و اگر نتيجه نگرفت به برخورد فيزيكي و يدي با عامل منكر روي آورد.
صادقزاده با بيان اينكه برخورد فيزيكي و يدي با عاملان منكر به عهده قوه قضائيه و ضابطان آنها است، اظهار كرد: تذكر لساني از مهمترين مراحل اجراي امر به معروف و نهي از منكر است و تا زماني كه در جامعه پياده نشود، نيروي انتظامي حتي اگر حداكثر تلاش خود را نيز انجام دهد، موفق به برخورد با بزه و منكر نخواهد شد.
وي يكي از دلايل غيرمؤثر بودن تذكر لساني را آشنا نبودن افراد جامعه با شيوههاي صحيح اين تذكر عنوان كرد و گفت: يك تذكردهنده بايد با 30 كد براي امر به معروف و نهي از منكر آشنا باشد تا تذكر او مؤثر واقع شود.
معاون ادارات و كارخانجات ستاد احياي امر به معروف و نهي از منكر با بيان اينكه به فرموده امامخميني(ره)، امر به معروف و نهي از منكر از باب وجهه رحمت الهي است، اظهار كرد: فلسفه امر به معروف و نهي از منكر، محبت است و بر آمر به معروف و ناهي از منكر لازم است كه محبت را بر قلب خود بچشاند.
وي با ابراز رضايت از وضعيت حال حاضر استان زنجان، گفت: در حال حاضر، زنجان از استانهاي پاك كشور در خصوص بزهكاري و مسائل منكراتي بوده و دارالمؤمنين لقب گرفته است، ولي اگر فريضه امر به معروف و نهي از منكر در آن اجرا نشود، در نهايت به دارالكفر تبديل خواهد شد.
اين مقام مسئول با تأكيد بر فعاليت منظم ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر استان، خاطرنشان كرد: يكي از مسئوليتهاي اين ستاد، آموزش معتمدان در هيئات مذهبي، ادارات و اصناف است تا پس از آموزش وارد عمل شوند.
وي با انتقاد از اينكه ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر در استان زنجان هنوز از يك ساختمان مستقل برخوردار نيست، اظهار كرد: مسئولان استان بايد توجه بيشتري نسبت به اين فريضه الهي داشته باشند. در واقع در استان زنجان اين انتظار وجود دارد كه استان نمونه كشور درخصوص امر به معروف و نهي از منكر باشد، چراكه زمينهها و بسترهاي اين امر در استان فراهم است.
همچنين در اين جلسه، نماينده وليفقيه در استان و امام جمعه زنجان به ضرورت احياء امر به معروف و نهي از منكر، اشاره كرد و گفت: درباره ضرورت اين فريضه همين بس كه خداوند در قرآن بارها به اين امر تأكيد كرده و نافذترين كلام نيز كلامي است كه از حقيقت نامحدود كه همان خداوند متعال است به بشريت ابلاغ شده باشد.
حجتالاسلام والمسلمين محمدتقي واعظي با بيان اينكه بركات امر به معروف و نهي از منكر مانند ساير دستورات ديني به خود انسانها باز ميگردد، افزود: بركات اين فريضه همچون همه اصول و فروع و احكام و مباني دين به خود انسانها ميرسد و خداوند كه غناي محض است، احتياجي به آن ندارد.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر مسائل الحادي و شبهالحادي، كل ايران را پوشش داده است، تصريح كرد: اگر امر به معروف و نهي از منكر و تدبيرات مقام معظم رهبري وجود نداشته باشد، اين مملكت در طوفان حوادث بلاتكليف ميماند.
نماينده وليفقيه در استان و امام جمعه زنجان، مهمترين وظيفه روحانيت را مبارزه با منكر عنوان كرد و گفت: روحانيت همواره در مقابل منكر ميايستد و هرگز اجازه نميدهد تا منكر، آشكارا در جامعه صورت گيرد.
درادامه اين جلسه، استاندار زنجان با بيان اينكه در حال حاضر بيشتر برنامهريزيها در كشور بر روي معروفات انجام ميشود، اظهار كرد: به نظر ميرسد هماكنون بيش از آنكه در پيشگيري از منكر سرمايهگذاري شود، بر روي معروفات سرمايهگذاري ميشود، در صورتي كه نوع سرمايهگذاري بر روي معروفات، درصد منكرات را بيشتر ميكند.
محمد رئوفينژاد با اشاره به اينكه در حال حاضر عمده شكايت مردم از گسترش برخي زواياي منكراتي است و مطالبه جدي آنان برخورد با منكرات ميباشد، افزود: همين مطالبات دليلي بر اين نكته است كه برنامهريزي منسجمي براي نهي از منكر در كشور صورت نگرفته و اين موضوع غريب مانده است.
وي تصريح كرد: بسترهاي ورود افراد به امر به معروف و نهي از منكر فراهم نشده و تاكنون به صورت مقطعي به اين امر توجه شده است.
نماينده عالي دولت در استان زنجان با بيان اينكه ائمه جمعه و جماعات با تمام توان بر احياي اين فريضه در جامعه تأكيد دارند، گفت: عليرغم اين موضوع، آنچه كه در عمل اتفاق افتاده است، پاسخگوي هجمههايي كه از هزاران هزار سايت اينترنتي و شبكه ماهوارهاي به ما تحميل ميشود، نيست.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر استفاده مطلوبي از ابزارها و امكانات موجود در كشور صورت نميگيرد، ابراز اميدواري كرد: به جاي توسعه معروفات، بايد براي پيشگيري از منكرات نيز چاره جدي انديشيده شود.
انتهاي پيام
نظرات