• شنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۰ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 9004-09313
  • خبرنگار : 71405

مسئول گروه معارف دانشگاه امام صادق(ع) در گفت‌وگو باايسنا: امر به معروف و نهي از منكر تضمين كننده سلامت جامعه است

مسئول گروه معارف دانشگاه امام صادق(ع) در گفت‌وگو باايسنا:
امر به معروف و نهي از منكر تضمين كننده سلامت جامعه است

مسئول گروه معارف دانشگاه امام صادق(ع) تاكيد كرد: اگر امر به معروف و نهي از منكر اجرا شود، متضمن سلامت يك جامعه خواهد بود.

سيدمحمدصالح هاشمي گلپايگاني در گفت‌و‌گو با خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به اينكه ارشاد و امر به معروف نه تنها به جامعه كمك مي‌كند، بلكه سلامت آن را هم تضمين مي‌كند، اظهار كرد: اين در حالي است كه اگر منكر نهي نشود تمام جامعه را مبتلا خواهد كرد، زيرا منكر مانند جنازه‌اي است كه اگر بر روي زمين بماند ميكروب آن به سايرين هم منتقل مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: امر به معروف و نهي از منكر بر روي رونق بازار نيز اثر داشته و مي‌تواند نمايانگر راههاي امن براي مسئولين و مديران جامعه باشد، و ما با مطالعه روايات متوجه خواهيم شد كه با ترك اين فرضيه چه صدماتي را متوجه خود و اطرافيان خواهيم كرد.

گلپايگاني با بيان اينكه امر كردن با توصيه، سفارش و تقاضا فرق دارد، گفت: امر، قدرت مي‌طلبد و آمر بايد توانايي زيادي داشته باشد. به همين دليل قدرت شرط واجب يا شرط وجوب ارشاد است.

اين مدرس تفسير قرآن درادامه تصريح كرد: امر به معروف و نهي از منكر به اندازه‌اي در اسلام سفارش شده است كه بزرگان مي‌گويند، "اگر براي انجام اين فرضيه نياز به پول، قدرت علمي و يا پذيرفتن ستمي هستيد، بايد پول و علم را كسب كرده و از صدمات و ستمها هراسي نداشته باشيد."

وي افزود: امام خميني نيز فلسفه قيام خود را مبارزه با طاغوت و شاه اعلام كرد و تمام تلاش خود را براي احياء اين امر بكار برد.

گلپايگاني گفت: امام راحل طاغوت را منكر مي‌دانستند و تمام زندگي خود را صرف انقلاب و برپايي امر به معروف و نهي از منكر كردند.

وي يادآور شد: امام حسين(ع) نيز براي برپايي و زنده نگه داشتن امر به معروف؛ خانواده خود را به مقتل بردند و پيروزي خون بر شمشير را محقق ساختند. لذا اين فرضيه بر همه واجب است زيرا امامان نيز در اين راه به شهادت رسيدند.

وي تصريح كرد: برخي اهميت امر به معروف را تا حدي دانسته‌اند كه اگر تمام عبارتها را در يك طرف قرار دهيم، امر به معروف و نهي از منكر در طرف ديگر قرار خواهد گرفت.

مسئول گروه معارف دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به سخنان امام راحل و شهيد مطهري اظهار كرد: هر كجا منكري و يا معروف فراموش شده‌اي ديديد، موظف هستيد زندگي خود را طوري تنظيم كنيد كه قدرتمند شده و منكر را رفع و معروف را ايجاد كنيد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha