سرپرست معاونت گردشگري كردستان: تورهاي طبيعتگردي در كردستان به مطالعه نياز دارند
سرپرست معاونت گردشگري اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري كردستان بر لزوم فرهنگسازي براي برگزاري تورهاي طبيعتگردي تأكيد و اظهار كرد: گلها و گياهان بهعنوان بخشي از طبيعت بايد پاس داشته شوند.
سيدمحسن علوي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ادامه داد: متأسفانه بيشتر كساني كه به طبيعتگردي ميروند، معمولا هنگام بازگشت از طبيعت، گلها و گياهان را ميچينند. به همين دليل، براي آسيب نرسيدن به طبيعت، بايد بين مردم و علاقهمندان به طبيعتگردي فرهنگسازي انجام شود.
وي با اشاره به اينكه گل نرگس معمولا در اوايل بهار، بخصوص در منطقهي مريوان رشد ميكند، گفت: متأسفانه به شيوهي بسيار نادرست و غلط، اين گل همزمان با نوروز توسط عدهاي چيده و بهصورت دستهيي در گوني براي فروش به شهر آورده ميشود. اين امر سبب شده است، هر سال از وسعت دشتهاي گل نرگس كمتر شود.
او لالههاي واژگون استان كردستان را نيز در معرض خطر جدي دانست و بيان كرد: از چند سال پيش، عدهاي براي فروش اين گل، آن را با پياز از خاك بيرون ميآورند. اين كار سبب توقف رشد اين گل ميشود و به مرور لالههاي واژگون نيز در معرض نابودي قرار ميگيرد.
سرپرست معاونت گردشگري استان كردستان تأكيد كرد: لازم است كه گلهايي مانند نرگس و لالههاي واژگون بهعنوان بخشي از طبيعت پاس داشته شوند.
وي برگزاري تورهاي طبيعتگردي در كردستان را نيازمند مطالعه دانست و گفت: گلهاي استان كردستان نسبت به سالهاي گذشته بسيار كمتر شدهاند. براي مواجه با يك تور بايد برنامهريزيها بهگونهاي باشد تا به اندازهي كافي خوراك به طبيعتگرد داده شود، البته اين قضيه به مطالعهي بيشتري نياز دارد.
او برنامههاي گردشگري را بسيار گسترده دانست و ادامه داد: مشكلات مربوط به هتلها و آژانسداران آنقدر عديده است كه اگر بخواهيم بحث طبيعتگردي را نيز در اين گروه قرار دهيم، ممكن است در ردههاي آخر قرار گيرد.
وي با اشاره به رشد زنبق سفيد و آبي در مراتع كوهستاني كردستان، گفت: اين گلها در زمينهاي حفاظتشده هستند و تحت پوشش جنگلها و مراتع محافظت ميشوند.
علوي دربارهي اقدام برخي كشاورزان كه در روستاها، دشتهاي زنبق را با هدف تبديل كردن به گندمزار تخريب ميكنند، اظهار كرد: شايد يك كشاورز براي گسترش زمينهاي كشاورزي خود به مراتع تعرض كند؛ ولي اين موضوع از طريق قوهي قضاييه قابل پيگيري است.
سرپرست معاونت گردشگري كردستان همچنين دربارهي وضعيت برگزاري تورهاي طبيعتگردي در سطح استان كردستان، گفت: آژانسها تورها را تشكيل ميدهند. متأسفانه آژانسهاي ما بيشتر مسافربر هستند تا مسافرآور، با اين وجود هر استان بر مبناي توانمنديهاي خود يك تور را تشكيل ميدهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات